Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τρεις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Γερμανία μετά τις εκλογές, η εξής μία, ποια άραγε;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στις δυο προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε το πανταχόθεν τρολάρισμα της Γερμανικής ενεργειακής μετάβασης παραμονές εκλογών και σήμερα θα δούμε τι λένε Γερμανοί κορυφαίοι οικονομολόγοι για το ποια είναι τα πιο επείγοντα προβλήματα, με τα οποία πρέπει ν' ασχοληθεί η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά τις εκλογές. 

Πιο συγκεκριμένα, το FOCUS Online ζήτησε από έξι κορυφαίους οικονομολόγους της Γερμανίας να συνθέσουν τον δικό τους κατάλογο επιθυμιών για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο κι ο πρώτος είναι ο Christoph M. Schmidt, πρόεδρος του αποκαλούμενου «Wirtschaftsweisen», του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών RWI - Leibniz. Οι υπόλοιποι είναι..

Η αιχμηρή ανακοίνωση της Greenpeace για την ρύπανση στο Σαρωνικό

Από το worldenergynews.gr
Για τα ανεπαρκή μέσα της καταπολέμησης της ρύπανσης στο Σαρωνικό, κάνει λόγο η Greenpeace σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα «Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Επόμενο Προηγούμενο Έφυγε το West Capella, ετοιμάζεται το Saipem

Από το philenews.com
Σε περίοδο αλλαγής σκηνικού μπαίνουμε με το πρόγραμμα γεωτρήσεων. Το West Capella μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης στο «Ονισήφορος Δυτικό 1», αποχώρησε από την Παρασκευή, με πρώτο σταθμό την Τενερίφη, όπου μετά από συντήρηση και εφοδιασμό θα προχωρήσει αμέσως σε νέα γεώτρηση. Όπως ήταν προγραμματισμένο εξ αρχής η TOTAL έπρεπε να αποδεσμεύσει το γεωτρύπανο στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Saipem 12000 σήκωνε άγκυρα από την Αγκόλα όπου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες, με πρώτο προορισμό επίσης την Τενερίφη για συντήρηση, προσθήκη ειδικού εξοπλισμού και ανεφοδιασμό. Τελικός προορισμός του είναι η Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για λογαριασμό της ΕΝΙ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ..

"Aστάθεια" στις αγορές πετρελαίου - "Βλέπουν" αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αγορές πετρελαίου ενδέχεται να δεχθούν  ένα ακόμη "χτύπημα" αύριο Τετάρτη 20/9 όταν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού  πετρελαίου στις ΗΠΑ  τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση, κυρίως ως αποτέλεσμα των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey στα διυλιστήρια των Η.Π.Α. στα τέλη Αυγούστου.

Σε μια προεπισκόπηση των εβδομαδιαίων στοιχείων αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ (EIA), που αναμένονται την Τετάρτη, η S & P Global Platts επεσήμανε ότι..

«Βέτο» Κουρουμπλή στην απόσυρση των υπέργηρων ρυμουλκών για τα δεξαμενόπλοια - Επιβεβαιώνει το υπ. Ναυτιλίας

Από το protothema.gr
Με παρέμβασή του ζήτησε και πέτυχε να δοθεί παράταση για έναν χρόνο στα ρυμουλκά άνω των 20 ετών που μεταφέρουν στο Σαρωνικό δεξαμενόπλοια με χιλιάδες τόνους καυσίμων

Μετά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη και την πρόκληση της πετρελαιοκηλίδας που μετέτρεψε σε «μαύρη θάλασσα» τον Σαρωνικό η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους υποστηρίζει ότι έχει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τέτοια ατυχήματα.


Μια ενέργεια, όμως, του Παναγιώτη Κουρουμπλή που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr δείχνει ότι για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε ..