Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Το 2020 σε λειτουργία ο τερματικός σταθμός εξαγωγής αργού της Carlyle στο Corpus Christi των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Lone Star Ports LLC θα ηγηθεί της λειτουργίας του τερματικού σταθμού εξαγωγής αργού της  Carlyle Group στο Corpus Christi του Τέξας, το οποίο μπορεί να φορτώσει πλήρως τα supertankers, σύμφωνα με ανακοίνωση των επικεφαλής των έργων την Παρασκευή 14/12/2018.

Ο Όμιλος Carlyle (CG.O) και η λιμενική αρχή του Corpus Christi, τον Οκτώβριο, πρότειναν από κοινού την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εξαγωγής 1 δις. δολαρίων σε ένα νησί που ελέγχεται από την αρχή. Οι εταίροι δήλωσαν ότι..

Οι λιγνιτικές μονάδες θα κάθονται για να καίμε αέριο, να ο Ενεργειακός Σχεδιασμός του Σύριζα.

Από το greeklignite.blogspot.com
Όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο απαράδεκτο φαίνεται το δήθεν "Εθνικό" Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) της συγκυβέρνησης Σύριζα/Ανελ και τόσο πιο μεγάλη η κοροϊδία του Σταθάκη στη Βουλή στις 30/11/2018, όταν είπε πως "οι λιγνίτες έχουν πρόγραμμα, όταν τελειώνει η ζωή της λιγνιτικής μονάδας αποσύρεται, αυτός είναι ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Προγραμματισμός".

Πριν λίγες μέρες, στις 7/12, είχα δημοσιεύσει πίνακα με την προγραμματισμένη, προβλεπόμενη, διάρκεια ζωής των λιγνιτικών μονάδων. Με βάση λοιπόν εκείνο τον πίνακα έκανα την πιο πάνω αναλυτική παρουσίαση: ποιες λιγνιτικές μονάδες θα βρίσκονται..

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Άκυρη η τροποποίηση της Κομισιόν στα όρια εκπομπών των ντίζελ - Επαναφορά του ορίου των 80 mg/km χωρίς καμιά εξαίρεση

Από το energypress.gr
Με απόφασή του Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιώνει τις προσφυγές που είχαν κάνει Παρίσι, Μαδρίτη και Βρυξέλλες ενάντια στους κανονισμούς που είχε θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις εκπομπές των οχημάτων την επομένη του σκανδάλου DieselGate. Ειδικότερα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Επιτροπή δεν έχει την εξουσία να τροποποιήσει τα όρια εκπομπών για τις νέες δοκιμές πραγματικών εκπομπών οδήγησης που εισήχθησαν μετά το σκάνδαλο Dieselgate.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικαστηρίου, ο κανονισμός 2016/646, ο οποίος εισήχθη μετά το σκάνδαλο "Dieselgate", καθορίζει..

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ σε 30 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

Από το capital.gr
Τριάντα σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δομές εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία, θα ενισχυθούν κατά τη φετινή χρόνια με δωρεάν με πετρέλαιο θέρμανσης που προσφέρουν στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τα Ελληνικά Πετρέλαια. Όπως ανάφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα, από την Κοζάνη, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων του ομίλου, Ιωάννης Κορωναίος, τη φετινή χρόνια θα διατεθούν 32.400 λίτρα πετρελαίου σε σχολεία που κατά ..

Αποκρατικοποιήσεις και ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο

Από το euro2day.gr
Συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ για την μετεξέλιξη της χώρας σε ενεργειακό hub μετά τη συμφωνία της ΔΕΠΑ με την αμερικανική Cheniere για το πρώτο spot φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ καθώς και ενόψει τριών μεγάλων αποκρατικοποιήσεων κρατικών επιχειρήσεων που προγραμματίζονται για το 2019. Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά το διαγωνισμό για την πώληση των ΕΛ.ΠΕ εντός..

Ακόμη και με πρόωρες εκλογές το Μάρτιο, ο διαγωνισμός των ΕΛΠΕ προχωρά - Επιβεβαίωση για Carlyle και Sonatrach

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, έχει ενημερωθεί για την κινητικότητα που υπάρχει από τους δύο επενδυτές που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού (Glencore, Vitol) και των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται..

Τρέλα: η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ...θάβει την Ανταρκτική στο χιόνι!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στην αρχή μας το είπαν "φαινόμενο του θερμοκηπίου". Έπειτα το διόρθωσαν σε "υπερθέρμανση του πλανήτη". Κι όταν διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει "υπερθέρμανση", αλλά μόνο μια απολύτως φυσιολογική, πολύ ελαφρά θέρμανση, το γύρισαν σε "κλιματική αλλαγή", προκειμένου να πιάνει τα πάντα μέσα: βρέχει; "κλιματική αλλαγή"! Δεν βρέχει; "κλιματική αλλαγή"! Ζέστη; "κλιματική αλλαγή"! Κρύο; "κλιματική αλλαγή"! Στο μυαλό των νέων παιδιών κατήργησαν ακόμα και την εναλλαγή των εποχών, πάει πια "ο βοριάς που τ' αρνάκια παγώνει".

Μόνο που ο βοριάς επιμένει να φυσά και η τελευταία τρέλα που μας σερβίρουν είναι πως λόγω "υπερθέρμανσης του πλανήτη" χιονίζει "ασυνήθιστα" περισσότερο..

Επιστολή 34 ΜΚΟ στον Αλ. Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή

Από το naftemporiki.gr
Επιστολή, με την οποία ζητούν επειγόντως πολιτική παρέμβαση για άμεση στροφή της κλιματικής πολιτικής της Ελλάδας και ευθυγράμμισή της με τις υποδείξεις για συγκράτηση της ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου, παρέδωσαν σήμερα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκπρόσωποι συμμαχίας 34 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «ο σημερινός ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός της χώρας αποτυγχάνει να συμβάλει στην προστασία της Ελλάδας από τα εφιαλτικότερα σενάρια της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής: Στη σημερινή μορφή του υποστηρίζει ..

Μαθιός Ρήγας: Μέσα σε μια δεκαετία μια εταιρεία του 1 εκατ. δολαρίων έγινε εταιρεία του ενός δισ. δολαρίων

Από το energypress.gr
Για ένα έξοχο 2018 για την εταιρεία με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες που καταξίωσαν τον ρόλο της στην ενεργειακή αγορά έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας μιλώντας στο «20ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ξεχωριστή στιγμή στην δεκαετή και πλέον πορεία της εταιρείας είναι η είσοδος της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς καταγράφηκε..

Οι λόγοι για τη μη ευόδωση της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ κατά την προεκλογική περίοδο παρά τις διαρροές για νέες συμμαχίες

Από το worldenergynews.gr 
Το ενδεχόμενο υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τα ΕΛΠΕ εντός του πρώτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς αντί του τέλους Ιανουαρίου που είναι ο ισχύων προγραμματισμός, αφήνει ανοικτό σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ.

Πλην όμως από πηγές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο εκτιμάται ότι οι εταιρίες των κοινοπραξιών είναι εταιρίες του τομέα του trading με απουσία εκπροσώπων της Ευρωζώνης αλλά κα ομίλων ισχυρών του επιπεδου EXXON MOBIL.

Παράλληλα τα..

S&P: Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί θα παραμείνουν ανθεκτικοί παρά την αστάθεια στην αγορά ακόμα και με τιμές κάτω από 50 δολ

Από το worldenergynews.gr
Ενώ οι χώρες εξαγωγής αργού πετρελαίου ανησυχούν για τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τις αγορές ενέργειας, οι πετρελαϊκοί κολοσσοί μπορούν να αντέξουν τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου το επόμενο έτος, όπως υποστηρίζει η S&P Global Ratings.

Όπως δήλωσε στο «CNBC» ο Simon Redmond της S&P Global Ratings, οι περικοπές του κόστους στη βιομηχανία και οι υποσχόμενες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ


Από το poenergias.gr
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας στις 12.12.2018 αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης Γενικής προειδοποιητικής Απεργίας στις Εταιρείες του Κλάδου την Τρίτη 18/12/2018 .
Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία μέλη μας συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των Εταιρειών Ενέργειας και για απευθείας εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας εργολαβικών με τις Εταιρείες του Κλάδου μας .

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας την πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων εκχωρεί όλες τις Εταιρείες Ενέργειας και τον ενεργειακό..