Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Εκτός λειτουργίας λόγω φωτιάς μεγάλο τμήμα του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Ευρώπης

Από το worldenergynews.gr
Εκτός λειτουργίας παραμένουν οι περισσότερες μονάδες στο διυλιστήριο Pernis στο Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ευρώπης το οποίο ανήκει στη Shell, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές (29/7) σε σταθμό ηλεκτροδότησης.

Η πυρκαγιά στην εγκατάσταση που έχει την ικανότητα να διυλίζει περίπου 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ξεκίνησε αργά..

Πλαστικά στις θάλασσες: Μέχρι εκεί που δεν φτάνει ο άνθρωπος (φωτο)

Από το voria.gr
Σήμα κινδύνου από τη Greenpeace - Στα 317 μέτρα βυθού που διένυσε η υποβρύχια κάμερα στην Καλντέρα της Σαντορίνης, κατέγραψε 84 σκουπίδια

Από τις παραλίες της χελώνας Caretta caretta στην Ζάκυνθο, μέχρι τις πιο απόμερες παραλίες της Ηρακλειάς και της Μυκόνου και από τον βυθό της Καλντέρας στην Σαντορίνη μέχρι την ανοιχτή θάλασσα, τα πλαστικά βρίσκονται παντού, οδηγώντας το ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του Rainbow Warrior στην Ελλάδα, η Greenpeace δίνει στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησε, αποκαλύπτοντας..

ΕΛΠΕ: Αποτελέσματα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018

Από το energia.gr
Με βάση την από 13/01/17 προκήρυξη των ΕΛΠΕ για τη  χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018  και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επελέγησαν ως υπότροφοι οι υποψήφιοι με τους παρακάτω αριθμούς πρωτοκόλλου:

Παρευξείνια Τράπεζα: Επενδύει Πάνω Από 31 Εκατ. Ευρώ στο Ομολογιακό Δάνειο των ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Στην υποστήριξη του επενδυτικού προγράμματος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) σε Ελλάδα και Βουλγαρία προχωρά η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου ("Παρευξείνια"), επενδύοντας 31,1 εκατ. ευρώ σε ομολογιακό δάνειο της εταιρείας. Το επενδυτικό πρόγραμμα των ΕΛΠΕ περιλαμβάνει επέκταση, εκσυγχρονισμό και περιβαλλοντικές βελτιώσεις του δικτύου λιανικής της εταιρείας, ενώ η έκδοση του ομολογιακού δανείου είναι η πρώτη συναλλαγή που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για το καθεστώς ενημερωτικών δελτίων της ΕΕ.

Το συνολικό ύψος του ομολόγου δύο δόσεων ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ, με την Παρευξείνια Τράπεζα να συμμετέχει..

Πετρέλαιο του ISIS στην Ιταλία;

Από το energypress.gr
«Τo πετρέλαιο του ISIS καταλήγει στην Ιταλία, ερευνά την υπόθεση η οικονομική αστυνομία», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. To πετρέλαιο ακολουθεί δρόμους μέσω Μάλτας. Ελαστική είναι η στάση της Τουρκίας.

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα τονίζει ότι η καταπολέμηση του φαινομένου μπορεί να έχει και στρατηγική σημασία για την πάταξη της ισλαμικής τρομοκρατίας.

H εφημερίδα παραθέτει μια σειρά από στοιχεία