Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η Άνοιξη ακριβή!..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Ο Σκοτ Μέιρ που δολοφόνησε χθες την βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ ήταν "αφοσιωμένος υποστηρικτής"  νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ,
     ..και έπασχε από ψυχική ασθένεια ακολουθώντας σχετική  αγωγή.
     Ήταν δηλαδή το ιδανικό υποκείμενο χειραγώγησης για κάθε
χρήση και κάθε σκοπό.

     Όσο και να θέλει κανείς να αποφύγει τις θεωρίες συνομωσίας,
     ..δεν μπορεί να μην..

Ένας γίγαντας των πάγων: Στο νερό το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό του κόσμου


Από το huffingtonpost.gr
Τελετή καθέλκυσης του πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού «Arktika», του μεγαλύτερου και ισχυρότερου στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το Arktika είναι το πρώτο σκάφος του Project 22220, που έχει σκοπό την αντικατάσταση των πυρηνοκίνητων παγοθραυστικών της χώρας. Σημειώνεται πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά.

Το πλοίο θα χρησιμοποιείται για τη συνοδεία σκαφών που μεταφέρουν πετρέλαιο και αέριο από τις πετρελαιοπηγές της χερσονήσου Γιαμάλ και το Γκντανσκ στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού. Έχει μήκος 173 μέτρα και πλάτος 34, και είναι σε θέση να ανοίγει δρόμο ακόμα και μέσα από πάγους πάχους τριών μέτρων. Απαιτεί 75 άτομα πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι και 33.000 τόνων, ενώ έχει και δικό του ελικόπτερο. Αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2017.

Καλλιέργεια ανθρώπινου ιστού για σκοπούς διαστημικής εξερεύνησης επιδιώκει η NASA

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλλιέργεια ανθρώπινου ιστού για σκοπούς διαστημικής εξερεύνησης επιδιώκει η NASA
Από το naftemporiki.gr
Η NASA, σε συνεργασία με τη New Organ Alliance του Methuselah Foundation, αναζητεί τρόπους να προωθήσει τον τομέα της βιομηχανικής (bioengineering) μέσα από έναν νέο διαγωνισμό: Η Vascular Tissue Challenge προσφέρει βραβείο 500.000 δολαρίων, που θα απονεμηθεί στις πρώτες τρεις ομάδες οι οποίες θα καταφέρουν να δημιουργήσουν πυκνό, λειτουργικό από άποψη μεταβολισμού, αγγειοποιημένο ιστό οργάνων σε ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον.

«Οι άνθρωποι που θα είναι οι πρωτοπόροι μας στο βαθύ διάστημα είναι..

Τα ΕΛΠΕ προσφέρουν Γεύμα Αγάπης

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα ΕΛΠΕ προσφέρουν Γεύμα Αγάπης
Από το energypress.gr
Το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται καθημερινά από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας μέσω της κοινωνικής δομής των συσσιτίων, ενίσχυσε ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό παρασκευής γευμάτων με τη δωρεά ενός επαγγελματικού φούρνου υγραερίου, για την κάλυψη της δυνατότητας περισσότερων γευστικών και διατροφικών επιλογών.

Το Σάββατο, 11 Ιουνίου, ο φούρνος εγκαινιάστηκε και προσφέρθηκαν 300 μερίδες φαγητού με μια πεντανόστιμη συνταγή φροντισμένη από τα χέρια και την αγάπη των εθελοντών του Συσσιτίου και τη συμμετοχή εργαζομένων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ως ενεργό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων του τον άνθρωπο, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, με γνώμονα την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια.

Το Εδιμβούργο πιέζει το Λονδίνο για ενίσχυση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βόρειας Θάλασσας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα της PwC, που ήρθε πρόσφατα στην δημοσιότητα, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Βόρεια Θάλασσα θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να κινηθεί προς την κατεύθυνση υλοποίησης μεγάλων μεταρρυθμίσεων για να αποφύγει μία «ταχεία και πρόωρη παρακμή».

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση τόσο..

Πωλητήριο σε μικρά διυλιστήρια βάζουν Chevron και Shell

Αποτέλεσμα εικόνας για Πωλητήριο σε μικρά διυλιστήρια βάζουν Chevron και Shell
Από το energypress.gr
Στην πώληση μικρών διυλιστηρίων προχωρούν οι Chevron και Shell, σε μια προσπάθεια περιορισμού των περιουσιακών στοιχείων τους με χαμηλό περιθώριο κερδοφορίας, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Η αμερικανική Chevron αναζητά αγοραστές για το διυλιστήριό της στο ..

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Από το gsee.gr
Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επιτίθεται – τάχα μέσω «εύλογων ερωτημάτων» – στη ΓΣΕΕ, ενοχλημένοι προφανώς από τα δημοσκοπικά ευρήματα συνδρομητικής έρευνας που διεξήγαγε για λογαριασμό μας γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων, επιθυμούμε ν’ απαντήσουμε ως εξής:

Καταρχήν τα ερωτήματα της έρευνας ήταν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και μόνο. Η έρευνα ήταν συνδρομητική γεγονός που σημαίνει ότι..

Μια νίκη για τον Κόλπο! Η πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου δεν έρχεται στην Ελευσίνα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η πλωτή εξέδρα EIRIK RAUDE εντοπίστηκε στον Αστακό (φώτο) – Σενάρια για παροπλισμό στην Ελευσίνα
Από το ecoeleusis.org
Είναι οριστικό! Η πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Eirik  Raude, που ταξίδευε από τα Νησιά Falkland της Αργεντινής με προορισμό το Καραβοστάσι παροπλισμού στον Κόλπο της Ελευσίνας, άλλαξε προορισμό!

Παροπλίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στο Πλατυγιάλι Αστακού, όπου εδρεύουν οι πιστοποιημένες  λιμενικές εγκαταστάσεις  της  ομώνυμης Ναυτικής Βιομηχανικής Περιοχής,  που διαχειρίζεται και λειτουργεί η εταιρεία ARKAPORT. Την πληροφορία της ΕCOELEUSIS επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο  Λιμενάρχης Πλατυγιαλίου.

Στις 12 Μαΐου είχαμε ..