Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων του Προγράμματος Υποτροφιών Ακαδημαϊκού Έτους 2020 - 2021 για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό

Από το helpe.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει για 8η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα Πανεπιστημίων των χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Ολλανδία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση και σύγχρονες..

Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 58 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από τoν Δεκέμβριο του 2016

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για τέταρτη συνεχή εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2016, με τα συμβόλαια να υποχωρούν πάνω από 50% από τότε που ξεκίνησε η διαμάχη της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για την ενίσχυση της παραγωγής και το μερίδιο αγοράς.

Αυτός ο πόλεμος των τιμών ήρθε ταυτόχρονα..

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σκοπιμότητα πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών

Από το energypress.gr
Ερώτηση για τη σκοπιμότητα πώλησης του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών και το όφελος της ενδεχόμενης πώλησης για το δημόσιο και τους καταναλωτές, κατέθεσαν σαράντα τέσσερις (44) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση:

Σε ομηρία οι σχιστολιθικοί παραγωγοί και οι τιμές του πετρελαίου

Από το liberal.gr
Θα περίμενε κανείς ενόψει της τηλεδιάσκεψης αύριο του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να είναι λίγο πιο «ζωηρή» η διακύμανση του πετρελαίου τις τελευταίες δύο μέρες. Πόσο μάλλον μετά τις πρωινές «πληροφορίες» του ρώσικου πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, περί ήδη έτοιμης συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου.

Να φταίει το γεγονός ότι οι τελικές αποφάσεις..

Τι σημαίνει το σχέδιο συμφωνίας του OPEC+

Από το capital.gr
Σε εποχές ραγδαία επιδεινούμενης κρίσης, όπως η τωρινή, η φράση "θετικό πρώτο βήμα” έχει καθιερωθεί να δίνει το μέτρο της αδυναμίας αποφασιστικού συντονισμού των διακρατικών σωμάτων. Και το σχέδιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξε την Πέμπτη η τηλεδιάσκεψη του OPEC+ αποτελεί, σε ό,τι αφορά την κατάρρευση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου, απλώς ένα "θετικό πρώτο βήμα”. Εξ ού και οι αγορές δεν εντυπωσιάστηκαν, με την τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού να υποχωρεί κατά 9%, έπειτα..