Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Προς αξιοποίηση το αργό πετρέλαιο στη Δ. Αφρική

Από το naftikachronika.gr
Ο πρόεδρος του Νίγηρα υπέγραψε συμφωνία με τον πρόεδρο της Νιγηρίας η οποία αφορά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από την πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέυ, αλλά και για την κατασκευή διυλιστηρίων στη Νιγηρία.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας έχει τεθεί ως στόχος να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο κρατών, μέσα από τη διοχέτευση του αργού πετρελαίου του Νίγηρα στη Νιγηρία, ενώ η Νιγηρία εκτιμάται ότι θα αποκτήσει αυτάρκεια στην παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, αρκετοί επενδυτές..

Στήριξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA στηρίζει πλήρως τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων , καθώς εργάζεται για ασφαλείς, υγιείς και κατάλληλα προσαρμοσμένους χώρους εργασίας στην Ευρώπη.

Ο πυλώνας της ΕΕ, ο οποίος διακηρύχθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή στις 17 Νοεμβρίου 2017, προάγει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ηλικίας, από κινδύνους επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας (ΕΥΑ).

Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα..

Και Όμως! Είναι ο Κόκκινος Πλανήτης στη Φωτογραφία

Από το energia.gr
Ο «Κόκκινος Πλανήτης» είναι τόσο κοντά στη Γη, που ο Αμπντούλ Ντρεμάλι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου πήρε μια αξέχαστη φωτογραφία. Του Άρη και της αντανάκλασής του στη θάλασσα

«Πήγα με το αυτοκίνητο στο Rhode Island για το καινούργιο φεγγάρι, μιας και τότε είναι η καλύτερη περίοδος να συλλάβεις με τον φακό σου τον Γαλαξία» αφηγήθηκε ο με έδρα τη Βοστώνη Αμερικανός αστροφωτογράφος. «Κανόνισα να είμαι..

Άνοδος για τα κέρδη της Glencore στο α΄ εξάμηνο

Από το energypress.gr
H Glencore ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α' εξαμήνου σημείωσαν άνοδο 23% μέσω αύξησης 12% από το τμήμα εμπορίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη εξαμήνου της Glencore ενισχύθηκαν στα 8,3 δισ. δολάρια, οριακά χαμηλότερα..

Ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Βιετνάμ

Από το worldenergynews.gr
Αύξηση παραγωγής και λειτουργία σε πλήρη παραγωγική ικανότητα αναμένεται για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ασίας, τον Σεπτέμβριο έπειτα από μια 16μηνη καθυστέρηση λόγω ελαττωματικών κατασκευών, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της.

Το διυλιστήριο Nghi Son του Βιετνάμ, στο οποίο η κρατική εταιρεία Kuwait Petroleum Corp. και η εταιρεία Idemitsu Kosan Co. της Ιαπωνίας κατέχουν το 35,1% σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η μονάδα βρίσκεται ..

GasLog: FID εντός του 2018 για τον FSRU Αλεξανδρούπολης

Από το energia.gr
Σταθερή στο πλάνο της για την κατασκευή του νέου πλωτού τερματικού σταθμού επαναεριοποίησηςυγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη (Floating Storage Regasification Unit - FSRU) παραμένει η GasLog. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την περασμένη Πέμπτη, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Paul Wogan, η τελική επενδυτική απόφαση (Final Investment Decision - FID) για το έργο αναμένεται ότι ..