Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πτώση για το πετρέλαιο καθώς "θαμπώνει" η συμφωνία για μείωση της παραγωγής

Πτώση για το πετρέλαιο καθώς "θαμπώνει" η συμφωνία για μείωση της παραγωγής
Πτώση σε άνω των δύο εβδομάδων χαμηλό για το πετρέλαιο την Παρασκευή, που έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Σαουδικής Αραβίας ότι αμφιβάλει αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της παραγωγής, που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών.

Τα μηνύματα από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία της αμερικανικής και της κινεζικής οικονομίας και η εκτίμηση ότι θα υπάρξει εξαιτίας αυτού αύξηση της ζήτησης, ενώ μειώνεται ο αριθμός γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, δεν στάθηκαν ικανά να παράσχουν στήριξη στις τιμές.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου διαπραγματεύτηκε στα 37,04 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,30 δολαρίων ή 3,4%.

Ο Brent παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 1,51 δολάρια ή 3,7% στα 38,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα κατέγραψε απώλειες 5,3%.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Έκτακτη επικαιρότητα: Μέρκελ και Γκάμπριελ ανακοίνωσαν την οριστική διακοπή της ενεργειακής μετάβασης - Energiewende!


Η φωτογραφία είναι απ' την έκτακτη συνέντευξη τύπου, που έδωσαν χθες η Μέρκελ κι ο Γκάμπριελ και το ύφος τους τα λέει όλα για τη διάθεση, με την οποία έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις για την οριστική διακοπή του προγράμματος της ενεργειακής μετάβασης, της διαβόητης Energiewende! Τι είχε προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες, που επέσπευσε την ανακοίνωση των κυβερνητικών εταίρων; Μα η δημοσίευση του πιο κάτω διαγράμματος της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών Ενέργειας & Νερού (BDEW), που δείχνει τη..

Η Σαουδική Αραβία θα παγώσει την παραγωγή πετρελαίου μόνο αν ακολουθήσει και το Ιραν


Η Σαουδική Αραβία θα παγώσει την παραγωγή πετρελαίου μόνο εάν υιοθετήσουν το μέτρο αυτό το Ιράν και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, δήλωσε σήμερα στο Bloomberg ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του σαουδαραβικού θρόνου, ζητώντας ουσιαστικά από τον βασικό ανταγωνιστή της χώρας του στην περιοχή να αναλάβει ενεργό ρόλο για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η προειδοποίηση του πρίγκιπα δημιουργεί αμφιβολίες για την έκβαση της συνάντησης μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου αυτό το μήνα. Το Ιράν έχει ήδη πει ότι ...

Πολύχρονος!



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ποιες χώρες είχαν τα ακριβότερα μεροκάματα στην ΕΕ το 2015

Ποιες χώρες είχαν τα ακριβότερα μεροκάματα στην ΕΕ το 2015
Στα 25 ευρώ ανά ώρα ανήλθε ο μέσος όρος του κόστους εργατοώρας στα κράτη – μέλη της ΕΕ το 2015, εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα και του τομέα δημόσιας διοίκησης. Το αντίστοιχο ποσό στην περιοχή της Ευρωζώνης ανήλθε σε 29,5 ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με τη Eurostat που ανακοίνωσε τα στοιχεία, ο μέσος όρος κρύβει μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα. Τα χαμηλότερα κόστη ανά εργατοώρα ανήκουν στη Βουλγαρί (€4.1), τη Ρουμανία (€5.0), τη Λιθουανία (€6.8), τη Λετονία (€7.1) και την Ουγγαρία (€7.5).

Στον αντίποδα, τα υψηλότερα απαντώνται ..

Η Σαουδική Αραβία Δημιουργεί Mega-Fund με Κεφάλαια 2 Τρις Δολαρίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σαουδική Αραβία Δημιουργεί Mega-Fund με Κεφάλαια 2 Τρις Δολαρίων
Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το λυκόφως της εποχής του πετρελαίου, με τη δημιουργία του μεγαλύτερου κρατικού fund παγκοσμίως, για τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
Σε μία πολύωρη συνέντευξη στο Bloomberg, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Mohammed bin Salman, παρουσίασε το όραμά του για το Public Investment Fund, το οποίο θα ελέγχει περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια και θα βοηθήσει να απεξαρτηθεί το βασίλειο από το πετρέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο πρίγκιπας δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πουλήσει μετοχές της μητρικής της Aramco και να μετατρέψει την πετρελαϊκή εταιρεία σε έναν βιομηχανικό όμιλο. Η δημόσια προσφορά των μετοχών μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στο 2017, ενώ το ποσοστό που σχεδιάζεται να διατεθεί στο ευρύ επενδυτικό κοινό θα είναι χαμηλότερο από 5%.
«Με την δημόσια εγγραφή της Aramco και την μεταφορά των μετοχών της στο Public Investment Func, τεχνικά θα καταστούν οι επενδύσεις η βασική πηγή εσόδων της κυβέρνησης και όχι το πετρέλαιο», δήλωσε ο πρίγκιπας. «Αυτό που έμεινε τώρα, είναι να διαφοροποιήσουμε τις επενδύσεις. Επομένως, στα επόμενα 20 χρόνια, θα είμαστε μια οικονομία ή ένα κράτος που δεν θα εξαρτώμαστε κατά κύριο λόγο από το πετρέλαιο», προσέθεσε.

Σχεδόν οκτώ δεκαετίες αφότου ανακαλύφθηκε το ..

ΠΟΕ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Π.Ο.Ε.
Είναι γνωστή η θέση της Ομοσπονδίας ότι η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη χρειάζονται ως προαπαιτούμενα τη μείωση της φορολογίας γενικότερα. Η αδιέξοδη συνταγή της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης δυστυχώς συνεχίζεται .

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Προχωρήστε επιτέλους στην εφαρμογή – υλοποίηση της νομοθεσίας που υπάρχει για..

Βραβείο στα ΕΛΠΕ για την υποστήριξη των προσφύγων

Βραβείο στα ΕΛΠΕ για την υποστήριξη των προσφύγων
Τιμητική διάκριση για την ανθρωπιστική δράση «Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα» που έχει ως στόχο τη στήριξη των Προσφύγων, έλαβε ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων στα φετινά Βραβεία "Corporate Affairs Excellence Awards".

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύτηκε στην κατηγορία Πρόγραμμα/Δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για την ανθρωπιστική δράση μέσω της οποίας τα ΕΛΠΕ συνδράμουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και πρόσφατα προσέφεραν ολόκληρη την..

Έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ιρανικό πετρέλαιο μέσω των ΕΛΠΕ και του Ε. Μαρινάκη


Οι διανομές ιρανικού αργού πετρελαίου προς την Ελλάδα και την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ξεκίνησαν , σηματοδοτώντας την έναρξη ενός μεγάλου προγράμματος παροχής πετρελαίου που μπορεί να φτάσει ως και τα 25 εκατομμύρια βαρέλια ετησίως. Ένα VLCC (Πολύ Μεγάλο Δεξαμενόπλοιο Αργού) της Capital Ship Management του Ευάγγελου Μαρινάκη, χωρητικότητας 298.000 dwt “Αχιλλέας” (έτος κατασκευής 2010), φόρτωσε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού για λογαριασμό της Ελληνικά Πετρέλαια στη νήσο Kharg του Ιράν προ ολίγων 24ωρων.

To «Αχιλλέας» είναι στην πραγματικότητα ναυλωμένο από την Total. Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας φαίνεται πως αποτελεί έναν απαραίτητο ενδιάμεσο στη συναλλαγή ώστε να διευκολύνει τις πληρωμές από την Ελληνικά Πετρέλαια προς την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν NIOC.

Δεν είναι το πρώτο πλοίο του Ευ. Μαρινάκη που ναυλώνεται από..