Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ανοδική αντίδραση για το αργό μετά το selloff της Δευτέρας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ανέκαμψε σήμερα το πετρέλαιο μετά το χθεσινό selloff που οδήγησε τις τιμές σε χαμηλά πολλών μηνών.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 57 cents ή 1,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 45,74 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο σημείωσε χθες βουτιά 4,1% διολισθαίνοντας στα 45,17 δολ. το βαρέλι, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαρτίου.
Το αργό Brent ενισχύθηκε σε ποσοστό 1% κλείνοντας στα 49,99 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Το συμβόλαιο κατέγραψε χθες βουτιά 5,2% χάνοντας το επίπεδο των 50 δολ. για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.
Οι ανησυχίες ωστόσο για τα επίπεδα της προσφοράς στην αγορά αναμένεται να συνεχίσουν να επιβαρύνουν την αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Platts, τα στοιχεία θα δείξουν υποχώρηση των αποθεμάτων αργού κατά 1,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ:capital.gr

«Μαύρο» πετρέλαιο στην Ελευσίνα

«Μαύρο» πετρέλαιο στην Ελευσίνα
Κόκκινος συναγερμός για τη δράση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στις τελωνειακές αρχές, τους οικονομικούς εισαγγελείς, τα ΕΛ.ΠΕ. και την κυβέρνηση. Αφορμή φαίνεται να είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στα ενδότερα των κυκλωμάτων που διακινούν «μαύρο» πετρέλαιο και τα οποία έχουν παραφυάδες σε όλη την αλυσίδα της αγοράς, από τα διυλιστήρια και τα δεξαμενόπλοια μέχρι τα τελωνεία.

Οι διωκτικές και εισαγγελικές αρχές ερευνούν τις τελευταίες ημέρες μια περίεργη όσο και εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση πιθανής φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μέσω «αδήλωτου» φορτίου πετρελαίου που πιάστηκε πριν από δύο εβδομάδες στον κόλπο της Ελευσίνας και κατά παράδοξο τρόπο αφέθηκε αμέσως «ελεύθερο» χωρίς να δεσμευτεί ή να αποδοθούν ευθύνες.

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως το γεγονός που έλαβε χώρα στις 21 Ιουλίου 2015, έχοντας ήδη διασταυρώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν...

Ο Κατρούγκαλος «θυσιάζει» τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για να κερδίσει χρόνο

Ο Κατρούγκαλος «θυσιάζει» τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για να κερδίσει χρόνο
Xέρι βοηθείας προς τους διεθνείς οργανισμούς τείνει ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος για να πείσει τους δανειστές, να «παγώσουν» τουλάχιστον οι αλλαγές στα εργασιακά έως το φθινόπωρο μήπως και «χαθούν» τα ίχνη του «οδικού χάρτη» μαζί με τις «καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

Η αλήθεια είναι – και τη γνωρίζουν όλες οι πλευρές – ότι οι δανειστές χρησιμοποιούν τις καλές πρακτικές (της Βουλγαρίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας) μόνο όταν πρόκειται να κερδίσουν μεγαλύτερη απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της αγοράς. (Μόνο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας επικροτούν, αν φυσικά φέρουμε μετρήσιμα αποτελέσματα).

Γι' αυτό και έκανε αίσθηση η....

Νέο αίτημα της Ρωσίας στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα στην Αρκτική

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο αίτημα της Ρωσίας στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα στην Αρκτική
Η Ρωσία υπέβαλε αίτημα στον ΟΗΕ για επέκταση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της σε μια περιοχή 1,2 δισεκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Αρκτική, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα της περιοχής του Βόρειου Πόλου, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αν το αίτημα γίνει δεκτό από την Επιτροπή για τα Όρια της Ηπειρωτικής Υφαλοκρηπίδας του ΟΗΕ, τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας θα επεκταθούν περίπου 650 χιλιόμετρα από τις ακτές της.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για να...

Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων ιδρύει το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων ιδρύει το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων θα ιδρύσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο την υποστήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, και την προώθηση, δημιουργία και υποστήριξη εταιρειών παροχής υπηρεσιών προς τη βιομηχανία πετρελαίων.

Το νέο Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων θα....

Ανησυχία προκαλεί η προοπτική δημιουργίας εγκατάστασης διαχείρισης ραδιενεργών αποβλήτων σε δήμο της χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανησυχία προκαλεί η προοπτική δημιουργίας εγκατάστασης διαχείρισης ραδιενεργών αποβλήτων σε δήμο της χώρας
Σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και "κερκόπορτα για τη δημιουργία θανάσιμα επικίνδυνων περιοχών στη χώρα μας για την αποθήκευση ραδιενεργών καταλοίπων της ΕΕ, όπως ήδη έχουν δημιουργηθεί σε άλλες φτωχές χώρες των Βαλκανίων", διακρίνει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, πίσω από το προς διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και το οποίο τιτλοφορείται "Περί θεσπίσεως εθνικού νομοθετικού, ρυθμιστικού και οργανωτικού πλαισίου για την υπεύθυνη και ασφαλή διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων".

Το θέμα ανέδειξε με....

Ανεμοστρόβιλος στο Ορυχείο Καρδιάς στην Κοζάνη

Τι προτείνει το Ecocity για πετρελαιοκίνηση, λαθρεμπόριο καυσίμων, αιθαλομίχλη


Τις προτάσεις του κατέθεσε, ηλεκτρονικά στις 2 Αυγούστου, το ECOCITY προς τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Εθελοντικό Οργανισμό σχετικά με τα προβλήματα ρύπανσης του αέρα και επηρεασμού της Δημόσιας Υγείας, τα οποία προέρχονται από την πετρελαιοκίνηση και την καύση βιομάζας στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επίσης κατέθεσε πρόταση  μεθόδου ελέγχου του κυκλώματος διακίνησης καυσίμων, με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, που έχει ως συνέπεια την καύση νοθευμένου πετρελαίου με ολέθριες επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα, αλλά και σε μια λαβωμένη εθνική οικονομία.

Στη συνάντηση, που έγινε...

Τρείς μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται για το 17% του ΔΕΣΦΑ – Συμφωνούν και οι Αζέροι


Η λύση της απόκτησης από τους Αζέρους του 49% του ΔΕΣΦΑ (και όχι του 66% όπως προέβλεπε αρχικά ο διαγωνισμός) και παράλληλα η πώληση του υπόλοιπου 17% σε τρίτη εταιρεία, είναι εκείνη που φαίνεται ότι θα προχωρήσει, δίνοντας τέλος στο σήριαλ ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του energypress, το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ποσοστού 17% του ΔΕΣΦΑ έχουν εκδηλώσει τρείς διαφορετικές ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες, εξ εκείνων που επενδύουν σε ενεργειακές υποδομές, η μία μάλιστα είναι ένας από τους μεγάλους ευρωπαίους διαχειριστές. Οι συζητήσεις έχουν γίνει με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και θεωρείται πιθανό να έχει κλείσει τοdeal μέχρι το Σεπτέμβριο.

Οι Αζέροι της Socar, από την άλλη, έχουν....

Πρόστιμο σε όσους δεν κάνουν τσεκ απ


Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μάλιστα, επιφυλάσσει τσουχτερό «πέναλτι» στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ απ.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με...