Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

2020: Έτος Ορόσημο για την Παγκόσμια Ναυτιλία με την Εφαρμογή Νέων Κανόνων για τα Καύσιμα των Πλοίων

Από το energia.gr
Η 1η Ιανουαρίου θα αποτελέσει σημείο καμπής για δύο πολύ σημαντικούς βιομηχανικούς τομείς: τη ναυτιλία και τη διύλιση ορυκτών καυσίμων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), που ορίζουν ότι τα πλοία θα πρέπει να χρησιμοποιούν καύσιμα με πολύ μικρότερη περιεκτικότητα θείου.

Η αλλαγή αναμένεται ότι θα αυξήσει το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών και αλλά και της κρουαζιέρας, ενώ θα έχει σημαντικές..

Προσδοκίες μεγάλου κοιτάσματος αερίου Νοτιοδυτικά της Κρήτης

Από το energypress.gr
Ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να μας εξηγήσουν ότι μία πετρελαιοπιθανή περιοχή περιέχει "Υδρογονάθρακες" μόνο όταν αυτοί έχουν ανακαλυφθεί με γεώτρησεις. Επ' αυτού βεβαίως δεν διαφωνούμε αλλά θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι πρόσφατες εξελίξεις και εφαρμογές νέων καινοτόμων τεχνολογιών (π.χ. σεισμικές καταγραφές νέας γενιάς), έχουν αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες ακριβέστερου..

Κοινή δήλωση Τύπου από τα Αμερικανικά Επιμελητήρια Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ για το EastMed Act

Από το worldenergynews.gr
Στις 20 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε το νόμο EastMed για να προωθήσει πρωτίστως τους συνεταιρισμούς ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο νόμος, άλλως αναφερόμενος ως "ο περί της Συνεργασίας για την Ασφάλεια και Ενέργεια της Ανατολικής Μεσογείου Νόμος του 2019", παρουσιάζει..

Μελέτη για μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περιόδους κρίσης εφοδιασμού σε υγρά καύσιμα αναθέτει το ΥΠΕΝ

Από το energypress.gr
Το ΥΠΕΝ προχωρά σε διαγωνισμό με θέμα τη «Μελέτη για τη σύνταξη πρακτικού εγχειριδίου για τη διαχείριση και εφαρμογή των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε περιόδους κρίσης εφοδιασμού σε υγρά καύσιμα» (ΑΔΑΜ: 19PROC006083035), της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Αναβάθμιση λειτουργιών της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών για την υποστήριξη του επιχειρηματικού..

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Από το ekeda.gr
Η όχι και τόσο ξαφνική εξέλιξη στην Χαλυβουργική Α.Ε. να ρίξει την αυλαία αυτές τις γιορτινές ημέρες είναι πλέον γεγονός.

Ο κύριος μέτοχος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με ένα κατάπτυστο κείμενο που συνέταξαν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι του , που θα ζήλευε και ο ηγέτης..