Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παροπλίζονται οι μονάδες 1 & 2 του Κοζλοντούι



Η κρατική επιχείρηση Radioactive Waste (SE-RAW) υπέβαλε αίτηση για τον παροπλισμό των μονάδων 1 και 2 του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Dilyan Petrov.
Ο Petrov πρόσθεσε ότι τα έγγραφα υποβλήθηκαν στην Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή την περασμένη εβδομάδα. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Εκδήλωση για το Περιβάλλον από τα ΕΛΠΕ σε Σχολείο του Ασπρόπυργου

Για μια ακόμη φορά, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έδωσαν το στίγμα της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας διοργανώνοντας, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, μια μοναδική εκδήλωση για το περιβάλλον.
Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες με οικολογικό περιεχόμενο:
Τα παιδιά ανακύκλωσαν άχρηστα υλικά με τη βοήθεια της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, απάντησαν σε σύντομες ερωτήσεις περιβαλλοντικών γνώσεων, αντάλλαξαν βιβλία, CDs, DVDs και επιτραπέζια παιχνίδια με ιδιαίτερη επιτυχία και, τελικά, επιβραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με διάφορα δώρα και βιβλία σχετικά με το περιβάλλον.
Απόλαυσαν, επίσης, τις δικές τους δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, που περιλάμβαναν κοσμήματα και μικροαντικείμενα από χαρτί και πλαστικές σακούλες.
Ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με την διασκεδαστική αλλά εξ’ ίσου διδακτική παράσταση από το Θέατρο Δρόμου καθώς έμαθαν τι γίνεται όταν …«Η κυρία βρύση απεργεί» …και τι σημαίνει «Οδηγούμε οικολογικά»! 
Τέλος, χόρεψαν Break Dance και διασκέδασαν με το συγκρότημα κρουστών Quilombo.
Η διαδραστική προσέγγιση με την οποία τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επέλεξαν να μεταδώσουν μηνύματα για το περιβάλλον συγκέντρωσε τη συμμετοχή των κατοίκων και την προσοχή των νέων οι οποίοι, φεύγοντας, πήραν μαζί τους και φυλλάδια με πολύ χρήσιμες συμβουλές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής Κοινωνίας. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Παραχώρηση 25ετίας για Β. Πρίνο & πεδίο "Ε" ζητά η Energean



Κλειδί που θα ξεκλειδώσει επενδύσεις 120 εκατομμυρίων ευρώ για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων «Ε» και Βόρειος Πρίνος από την Ενεργειακή Αιγαίου, αποτελεί η εναρμόνιση της σύμβασης της παραχωρησιούχου Καβάλα Όιλ με την πρόσφατη νομοθεσία περί έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Από το 2007, η Energean (Ευστάθιος Τοπούζογλου) ελέγχει το 66,6% των κοινών και το 95% των προνομιούχων μετοχών της Καβάλα Όιλ και έχει θέσει σε εφαρμογή επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης στο κοίτασμα «Ε» και την αύξηση της παραγωγής στα κοιτάσματα Βόρειος Πρίνος και Πρίνος.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, για την προώθηση των νέων επενδύσεων, ιδίως σε ότι αφορά στο «Ε» αλλά και στον Βόρειο Πρίνο, η διοίκηση της εταιρείας ζητά από τα αρμόδια υπουργεία ο χρόνος της παραχώρησης να επεκταθεί στο όριο που ορίζει ο Νόμος για παρόμοιες περιπτώσεις: Δηλαδή 25 χρόνια, προκειμένου να επιτραπεί η χρηματοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα. Ως έναρξη της 25ετίας θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η παραχώρηση και τεκμηριώθηκε η εκμεταλλευσιμότητα των κοιτασμάτων, δηλαδή το 1999 για τον Πρίνο και τον Ιούνιο του 2004 για το κοίτασμα «Ε».
Όπως αναφέρουν στο euro2day πηγές της εταιρείας, το αίτημα για εναρμόνιση της σύμβασης της Καβάλα Όιλ με τη νομοθεσία για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, έχει ήδη τεθεί στον αρμόδιο υπουργό από το 2010.
Ωστόσο η τότε πολιτική ηγεσία με ............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

eglimatikotita.gr: Δείτε τα χάλια του Σύριζα!

eglimatikotita.gr: Δείτε τα χάλια του Σύριζα!: Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν δι...

LNG: Παραμένουν σε άνοδο οι τιμές στο υγροποιημένο φυσικό αέριο



Η παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου θα παραμείνει "σφιχτή" και οι τιμές θα κινούνται ανοδικά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, καθώς η προσφορά αυξάνεται πιο αργά από ό,τι η ζήτηση, σύμφωνα με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών φυσικού αερίου.
Οι καταναλωτές θα πληρώσουν το τίμημα των όποιων καθυστερήσεων στην ανάπτυξη νέων έργων που στοχεύουν στην προσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθυστερήσεις που οφείλονται στην οικονομική κρίση.
"Νομίζω ότι η αγορά θα είναι σφιχτή μεσοπρόθεσμα" δήλωσε ο De La Rey Venter, επικεφαλής του τμήματος LNG της Shell παγκοσμίως, σε παγκόσμιο συνέδριο του φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα της Κουάλα Λουμπούρ, της Μαλαισίας, σύμφωνα με το Reuters.
Επίσης στο ίδιο συνέδριο αναφέρθηκε ότι η Αυστραλία θα είναι ο επόμενος μεγάλος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου από το 2014 και μετά και αναμένεται να ξεπεράσει το Κατάρ από το 2017. Ωστόσο, πολλά από τα έργα αυτά είναι πρώτα στο είδος τους, ενώ ορισμένοι αναλυτές μιλούν για αυξημένο κόστος εξόρυξης σε σύγκριση με τα παλαιότερα έργα.
Κάθε καθυστέρηση στα επενδυτικά έργα σημαίνει ότι η αγορά LNG γίνεται πιο σκληρή γεγονός που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ να βρουν φορτία στη spot αγορά, τονίσθηκε στο συνέδριο.
Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές αναμένουν.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FIMOTRO: ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

FIMOTRO: ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Πρόταση για την καταβολή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων με αυστηρότερους όρους έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπηρεσιακό ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΝΙΑ Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν κυβερνήσουμε έστω και μία ώρα θα καταστραφεί η χώρα


Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν κυβερνήσουμε έστω και μία ώρα θα καταστραφεί η χώρα
Πρωτοφανή επιστολή αποχώρησης από στέλεχος και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός της εφημερίδας «Τα Νέα». 
Ο Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία (έλαβε 2.104 ψήφους) και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα δηλώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα αφού όπως σημειώνει είναι πλέον σίγουρος (!) ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας. Υπογραμμίζει δε ότι ο ίδιος τρέμει  στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι». 
«Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα», προσθέτει και καταλήγει  επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του». 
ΠΗΓΗ:/newpost.gr

Σε λογαριασμούς του ελληνικού Δημοσίου τα κατασχεμένα των Energa-Hellas Power

Σε λογαριασμούς του ελληνικού Δημοσίου τα κατασχεμένα των Energa-Hellas Power

Τουρκία: 11,6 δις. βαρέλια πετρελαίου «χτύπησε» η Anatolia Energy



Κατά την διάρκεια διερευνητικών γεωτρήσεων η εταιρεία Anatolia Energy Corporation στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας εντόπισε κοίτασμα ικανό να δώσει τουλάχιστον 11,6 δις. βαρέλια πετρελαίου.
Το τουρκικό κράτος κρατά το 50% του εν λόγω κοιτάσματος ενώ η Anatolia Energy Corporation εκμεταλλεύεται το υπόλοιπο 50%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σε τρία οικόπεδα στις περιοχές Bismil, Antep και Sinan εντοπίζονται 412 εκατ. απολήψιμα βαρέλια πετρελαίου. 
ΠΗΓΗ/www.energypress.gr

Οι 10 εντολές της Νορβηγίας για τα πετρέλαια



Πολύ συχνά γίνονται αναφορές στο νορβηγικό μοντέλο ως υπόδειγμα για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί και στην Κύπρο σε σχέση με το φυσικό αέριο. Το νορβηγικό μοντέλο στηρίζεται πάνω σε «δέκα εντολές» τις ποίες συνέταξε αρμόδια επιτροπή και οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή της χώρας στις 14 Ιουνίου 1971.
Οι Δέκα Εντολές της Νορβηγίας εδράζονται σε τρεις βασικές αρχές: 1. Όφελος για ολόκληρο το Έθνος 2. Τα αποθέματα πετρελαίου ανήκουν σε ολόκληρο το νορβηγικό λαό, 3. Δικαίωμα επαναφοράς των δικαιωμάτων στο κράτος.
Οι δέκα εντολές όπως την παρουσίασε ο Fredrik Lindblom συνέταιρός στην DLA Piper Νορβηγίας στο συνέδριο Cyprus Natural Gas Conference είναι:........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνες Πετρελαίου: Σε Δημόσια Διαβούλευση οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων



Στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έχουν τεθεί οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), ως προς την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις οριοθετημένες περιοχές του δυτικού Πατραϊκού κόλπου και του δυτικού Κατάκολου. Οι μελέτες αυτές έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρώτη μελέτη (βλ.εδώ) αφορά στον δυτικό Πατραϊκό κόλπο, σε μια έκταση 1.892 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μέσου βάθους 158 μέτρων και η δεύτερη μελέτη (βλ.εδώ) αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατακόλου, που καλύπτει επιφάνεια 545 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με μέσο βάθος τα 455 μέτρα.
Οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παρουσίαση των υφισταμένων πληροφοριών για την κατάσταση του φυσικού- θαλάσσιου και του κοινωνικού- οικονομικού περιβάλλοντος στις υπό μελέτη περιοχές, καθώς και την εκτίμηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Ακόμη, οι μελέτες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση προτάσεων και μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση οποιονδήποτε σημαντικών δυσμενών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον και στους βιολογικούς πόρους, καθώς και τη δημιουργία συστημάτων για την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Επί των μελετών αναμένεται να γνωμοδοτήσει το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και για τον λόγο αυτόν έχει ζητηθεί απ' όλους τους αρμόδιους φορείς και τα επιστημονικά ιδρύματα της Περιφέρειας, να προχωρήσουν στις εκτιμήσεις τους και στη διατύπωση των απόψεών τους. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Πετρέλαιο: Νέα Αύξηση Παραγωγής Ζητά η Σ. Αραβία


Χρυσό,Λιβύη,chryso,livyi
Σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους της στον ΟΠΕΚ ήρθε η Σαουδική Αραβία ζητώντας αύξηση της παραγωγούς πετρελαίου παρά την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού. Οι διαμάχες στους κόλπους του ΟΠΕΚ σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας οδήγησαν σε σημαντική πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού. Η τιμήBrent υποχωρεί κατά 1,47 δολ/βαρέλι στα 96,48 δολ/βαρέλι.
«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι θα χρειαστεί υψηλότερο πλαφόν από ότι έχουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali al Naimi σε συνέντευξή............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βίντεο: Ο Χίτλερ μαθαίνει για τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Ηχηρή παρέμβαση Ραγκούση: Αυτή την ώρα συντελείται ένα εθνικό έγκλημα | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

Ηχηρή παρέμβαση Ραγκούση: Αυτή την ώρα συντελείται ένα εθνικό έγκλημα | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ



Στη δικαιοσύνη προσφεύγει -έπειτα από απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου (11/6) το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- κατά της απόφασης 134 που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Μαΐου 2012.
Πρόκειται για απόφαση που ρυθμίζει τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στους μισθούς των εργαζομένων (από το Νοέμβριο του 2011) και αντίκειται στην Ελληνική Νομοθεσία, αφού επί της ουσίας παραβιάζονται ζητήματα της μισθοδοσίας και των ειδικών επιδομάτων, τα οποία κάθε μήνα μπαίνουν σε αμφισβήτηση.
Περαιτέρω, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται –εκτιμώντας ότι με τους σωστούς χειρισμούς μπορεί να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα- να διεκδικήσει να ενταχθεί στο συνταξιοδοτικό ποσοστό από το επίδομα επικινδύνου εργασίας.
Μετά τη διαδικασία υπογραφής της ΕΣΣΕ –με τον τρόπο που αυτή έγινε και στη βάση του κειμένου που τελικώς υπεγράφη- ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στη λεπτομέρειά τους και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε περίπτωση. 
ΠΗΓΗ:www.spartakos-dei.gr