Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ο "ΠΡΟΔΟΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΘΥΜΑ" !.




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ποια είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Ποια είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 
Την άμεση εφαρμογή της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού νόμου προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές ,η οποία αξιώνει ακαριαίο θάνατο για τους 50ρηδες και τους 55ρηδες και πιο ήπια προσαρμογή για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τον πίνακα της αύξησης των ορίων ηλικίας προβλέπεται επιβάρυνση 5 ετών για τους 50άρηδες που θα συνταξιοδοτηθούν φέτος αντί για 6,5 χρόνια που πρότειναν οι δανειστές. Ειδικότερα....

Πετρέλαιο στα 30 δολ. το βαρέλι βλέπουν οι αναλυτές - Ανάκαμψη από... 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ο αναλυτής John Kilduff εκτιμά ότι η τιμή του αμερικανικού αργού μπορεί να φτάσει τα 30-40 δολ./βαρέλι, ενώ προβλέπει ανάκαμψη το επόμενο έτος. Η πτώση αποδίδεται στην υποτίμηση του κινεζικού γουάν, που επιταχύνει τις εξελίξεις.

Το αμερικανικό αργό μπορεί να πέσει στα 30 με 40 δολάρια το βαρέλι πιο σύντομα από το αναμενόμενο, έπειτα από την υποτίμηση του κινέζικου γουάν, υποστήριξε ο αναλυτής John Kilduff την Τετάρτη.

Το ιδρυτικό μέλος της Again Capital είχε εκτιμήσει τον περασμένο μήνα ότι...

Νικολόπουλος: Ερώτηση για το λαθρεμπόριο καυσίμων


Επανέρχεται στο ζήτημα του λαθρεμπορίου καυσίμων ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Αυτή τη φορά, με αφορμή αποκαλύψεις για δεξαμενόπλοιο με αδήλωτο πετρέλαιο 13.000 τόνων που εντοπίστηκε στις 21 Ιουλίου από πλωτό καταδιωκτικό της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει πως η...

Η "ανάπτυξη του ανταγωνισμού" στον ηλεκτρισμό με το 3ο μνημόνιο και άλλα παραμύθια.


Κάποιοι στην κυβέρνηση δεν μας τα λένε καλά για τον ηλεκτρισμό. Καθόλου καλά. Ίσως νομίζουν πως βρίσκονται ακόμα σε φοιτητικά αμφιθέατρα και μπορούν να παίζουν με τις λέξεις χωρίς συνέπειες. Ίσως πάλι θυμήθηκαν εκείνους τους καλόγερους, που βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να μη σπάσουν την υποχρεωτική νηστεία, και παίζουν με τις λέξεις, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης για το 3ο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση λοιπόν έδωσε προχθές στη δημοσιότητα μια "άτυπη ενημέρωση", αυτό που στα Ελληνικά έχουμε συνηθίσει ν' αποκαλούμε "non paper", προκειμένου να καταγράψει "τα έντεκα πλεονεκτήματα της συμφωνίας". Μια παράγραφο του κειμένου, αυτή για τον ηλεκτρισμό, την ανεβάσαμε, μαζί με το σχετικό σύνδεσμο, και στη σελίδα μας στο Facebook: "6. Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει δημόσιο αγαθό, ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά σε «μικρή ΔΕΗ». Υπάρχει, βέβαια, δέσμευση για απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, που αποτελεί όμως, ούτως ή άλλως, υποχρέωση προσαρμογής στις ευρωπαϊκές οδηγίες." Βάλαμε την υποσημείωση πως "Μένει να δούμε τις λεπτομέρειες, όπου ως συνήθως "κρύβεται ο διάβολος"".  Και "προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις", μάθαμε τις "λεπτομέρειες", όπου δεν "κρύβεται απλά ο διάβολος", κρύβεται η ίδια η Γερμανική Ευρώπη του ηλεκτρισμού.

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για το 3ο μνημόνιο και όπως είδαμε στο σχετικό κείμενο, που υπογράφεται απ' το Γεν. Γραμματέα της Κυβέρνησης, στη σελίδα 5 και Υποπαράγραφο Β2 της Αιτιολογικής Έκθεσης τα πράγματα είναι πολύ σαφή, πράγματι δεν υπάρχει καμία αναφορά σε "μικρή ΔΕΗ", όπως είπε το non paper. Δεν υπάρχει τέτοια αναφορά απλά .....

Κέρδη για το αμερικανικό αργό που "ξεκόλλησε" από τα χαμηλά 6 ετών

Κέρδη για το αμερικανικό αργό που "ξεκόλλησε" από τα χαμηλά 6 ετών
Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το αμερικανικό αργό, μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση.

Τα futures του αμερικανικού αργού παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραψαν άνοδο 22 σεντς ή 0,5% στα 43,30 δολάρια το βαρέλι. Την τρίτη το αργό έκλεισε στο χαμηλότερο σημείο του από τον Μάρτιο του 2009.

Το Brent ενισχύθηκε 48 σεντς ή 1% στα 49,66 δολάρια το βαρέλι.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΓΣΕΕ: "Τρίτο μνημόνιο σε βάρος του κόσμου της εργασίας με αλώβητη την ελίτ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ: "Τρίτο μνημόνιο σε βάρος του κόσμου της εργασίας με αλώβητη την ελίτ"
Ειδική αναφορά κάνει η ΓΣΕΕ στο άρθρο 72 του 4331/2015 που καταργεί την παράταση ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έως το τέλος του χρόνου με αποτέλεσμα να καταστεί πλέον αδύνατη η σύναψη νέων

Τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονοµία δίνει το  3ο σκληρό µνηµόνιο, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η οποία εκφράζει την αντίδρασή της στους επαχθείς όρους της συμφωνίας που ρίχνουν  δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες των µισθωτών και των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα σημειώνει στην ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία, η οικονοµική και πολιτική ελίτ, η οποία έµαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δηµοσίων πόρων παραµένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισµένη.

Ειδική αναφορά κάνει η ΓΣΕΕ στο άρθρο 72 του 4331/2015 που...

Το ΣτΕ δίνει οριστικά στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» 3.273 στρέμματα δάσους στις Σκουριές

Αποτέλεσμα εικόνας για Το ΣτΕ δίνει οριστικά στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» 3.273 στρέμματα δάσους στις Σκουριές
Η υπουργική απόφαση έλαβε υπόψη της τη σπανιότητα και την ποιότητα του μεταλλεύματος, όπως επίσης «μέτρησε» και το δημόσιο συμφέρον και τις επιπτώσεις στην οικονομία από την επέμβαση στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής

Στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» περιέρχονται με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας τμήματα δημοσίου δάσους, συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων στις θέσεις Σκουριές και Μαντέμ Λάκκος του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική. Με απόφασή του το ΣτΕ έκρινε νόμιμη και συνταγματική την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης με την οποία το 2012, η συγκεκριμένη έκταση παραχωρήθηκε στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» κατά χρήση και κυριότητα. Παράλληλα, με άλλη απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο άναψε το «πράσινο φως» για συνέχιση των εργασιών υλοτόμησης στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το....

Τρομακτική έκρηξη σε πόλη της Κίνας - Τρομοκρατική ενέργεια ή ατύχημα; (βίντεο) (upd)

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρομακτική έκρηξη σε πόλη της Κίνας - Τρομοκρατική ενέργεια ή ατύχημα; (βίντεο) (upd)
Τεράστια έκρηξη φορτίου εκρηκτικών υλών στην πόλη Τιαντζίν νοτιοανατολικά του Πεκίνο, είχε ως αποτέλεσμα 7 νεκρούς και 400 τραυματίες μέχρι στιγμής.

Η Τιεντζίν είναι πόλη στην βόρεια Κίνα και μία από τις πέντε «εθνικές κεντρικές πόλεις» της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανεξάρτητες από επαρχίες, και υπό την διαχείριση της κεντρικής κυβέρνησης.

Eίναι....