Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Πετρέλαιο: Επικείμενη μεγάλη κρίση;

Από το drive.gr
Μελέτη του υπουργείου Οικονομικών της Φιλανδίας, που προοριζόταν αρχικά για τη φιλανδική κυβέρνηση, εξηγεί ότι επίκειται πετρελαϊκή κρίση, με τη βιομηχανία του αργού να θέτει ζήτημα κερδοφορίας των αποθεμάτων.

Η φιλανδική κυβέρνηση δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα και καλά τεκμηριωμένη μελέτη για το μέλλον της βιομηχανίας πετρελαίου παγκοσμίως. Φινλανδοί γεωλόγοι, που εργάστηκαν με πληθώρα παραμέτρων και μεταβλητών, τείνουν να..

IEA: Συρρίκνωση της ζήτησης πετρελαίου το α' τρίμηνο - Συμφωνία ΟPEC+ για μείωση παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Η ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται να μειωθεί ετησίως το πρώτο τρίμηνο για πρώτη φορά από τα βάθη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009, που πλήττεται από την επιδημία κορωναϊού στην Κίνα, δήλωσε σήμερα (13/2) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Όπως αναφέρει το Reuters, η ζήτηση αναμένεται..

Ρομπότ και drones θα επιθεωρούν παράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Οι εταιρείες Aker BP και Cognite ανακοίνωσαν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου την ανάπτυξη μιας στρατηγικής πρωτοβουλίας, που σκοπό έχει να εξεταστεί το κατά πόσο συστήματα ρομποτικής μπορούν να καταστήσουν τις offshore δραστηριότητες περισσότερο αποδοτικές και βιώσιμες.

Η Cognite, η οποία αποτελεί εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών συστημάτων, και η Aker BP θα πραγματοποιήσουν..

Καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη ρύπανση που προκαλούν τα ΕΛΠΕ

Από το 902.gr
Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη ρύπανση και τη δυσοσμία που προκαλεί η λειτουργία των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο ισόγειο του κτιρίου ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου και Κίμωνος).

Τη σύσκεψη διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και καλεί να συμμετάσχουν Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς της Ελευσίνας.

Στο κάλεσμά του τονίζει τα εξής:

Η BP Δεσμεύεται για Μηδενικές Εκπομπές Άνθρακα έως το 2050

Από το energia.gr
Η BP έθεσε χθες Τετάρτη δια στόματος του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Bernard Looney, έναν από τους πιο φιλόδοξους στόχους του πετρελαϊκού τομέα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα εξάλειψης ή έστω αντιστάθμισής των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται από την παραγωγική της δραστηριότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2050. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι..

Σε εξέλιξη η προετοιμασία επαύξησης της δυναμικότητας του ΤΑΡ

Από το worldenergynews.gr
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του TAP, εντός ελληνικού εδάφους, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ο αγωγός έχει προχωρήσει ήδη στην προετοιμασία της επόμενης φάσης, που είναι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της επαύξησης της δυναμικότητας του.

Έτσι σε εξέλιξη βρίσκεται..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εθελοντές Αιμοδότες με τη συστηματική προσφορά τους αποδεικνύουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Οι ημερομηνίες Αιμοδοσιών του ΠΣΕΕΠ είναι οι εξής

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα «να συμμορφωθεί με την οδηγία για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της οδηγίας 2008/50/ΕΚ για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, καλώντας τη να εξασφαλίζει αξιόπιστες μετρήσεις, να ενημερώνει το κοινό και να δίνει στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και για την..

Αρνητικό πρόσημο τον Ιανουάριο στις πωλήσεις καυσίμων – «Φρένο» στην περσινή ανάκαμψη της αγοράς

Από το worldenergynews.gr
Σημάδια ανακοπής του ρυθμού αύξησης της ζήτησης καυσίμων που σημειώθηκε το 2019 παρατηρείται το πρώτο μήνα του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ενώ το 2019 η ζήτηση στην αγορά καυσίμων έκλεισε με άνοδο 4,2% σε σχέση με το 2018 , με οδηγό το πετρέλαιο θέρμανσης οι όγκοι του οποίου αυξήθηκαν κατά 11,7%, ο Ιανουάριος έκλεισε..