Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Καρέτα-καρέτα, Κυπαρισσία και υδρογονάνθρακες

Από το huffingtonpost.gr
Στην Ελλάδα της ανεργίας, της οικονομικής ανέχειας, και της κοινωνικής παραπληροφόρησης αίφνης προέκυψε "...η ανάγκη θέσπισης ενός συνεκτικού και αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της βιοποικιλότητας της συγκεκριμένης περιοχής, και ιδιαίτερα της θαλάσσιας χελώνας". Πρόκειται για την περιοχή της Κυπαρισσίας.

Ως εδώ όλα καλά. Όλοι μας αγαπάμε τις θαλάσσιες χελώνες και όλοι μας επιζητούμε την προστασία τους. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περιοχή πιθανώς βρίσκονται μεγάλα υποθαλάσσια αποθέματα ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ και ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. Με λίγα λόγια, ο κίνδυνος δημιουργίας...

Κοινό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

Κοινό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή θα υπογράψουν Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ

Κοινό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή θα υπογράψουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο Τριμερούς Συνάντησής τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτό δήλωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Σωµατείο στη συνεδρίασή του της 04/08/17 αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 11/08/17 και συνεχίζονται όπως αναφέρεται αναλυτικά στην προηγούµενη ανακοίνωσή µας (Αρ. Πρωτ.: 324/ 04.08.17) και συγχρόνως λάβαµε απόφαση για κατάθεση µηνυτήριας αναφοράς στον αρµόδιο Εισαγγελέα για να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη ποινικών αδικηµάτων λόγω της απόφασης αναστολής του Νέου
Κανονισµού για τις προδιαγραφές ρυµουλκών πρόσδεσης/ απόδεσης/ επιφυλακής ΕΛΠΕ
(ΒΕΑ – ΒΕΕ).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το χρονικό και η σειρά των γεγονότων που µας οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσουµε σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις Λιµενικές Εγκαταστάσεις του Νότου έχει ως εξής.

ΕΛΠΕ: Ανησυχία για την ομαλή τροφοδοσία από την 16ήμερη απεργία των εργαζομένων

Από το worldenergynews.gr
Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προσφεύγουν τα ΕΛΠΕ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που προκήρυξε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και αφορά στους εργαζομένους που απασχολούνται στους προβλήτες των λιμενικών εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Πάχης της εταιρείας.

Η 16ημερη απεργιακή κινητοποίηση δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς, καθώς θα διακοπεί η τροφοδοσία με πετρέλαιο των διυλιστηρίων σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός βρίσκεται στο ζενίθ και η ζήτηση για καύσιμα (κίνησης, αεροπορικά, ναυτιλίας) είναι υψηλή.

Τα ΕΛΠΕ, παρέχουν καύσιμα ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την περασμένη Παρασκευή και ύστερα από σχετική εξαγγελία του ΠΣΕΕΠ για το θέμα που είναι στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, δηλαδή για την ασφάλεια στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα για την εφαρμογή των νέων προδιαγραφών για τα ρυμουλκά πρόσδεσης των πλοίων στους προβλήτες ΒΕΑ και ΒΕΕ, προκηρύχθηκε έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ. Ενώ οι εκπρόσωποι από όλες οι παρατάξεις βρισκόμασταν στον χώρο συνεδριάσεων του ΠΣΕΕΠ την προκαθορισμένη ώρα, ενημερωθήκαμε εκείνη την στιγμή ότι το προεδρείο ζήτησε αναβολή 2 ωρών.

Στην εύλογη απορία μας για τους λόγους της απροειδοποίητης αναβολής δεν πήραμε καμία πειστική απάντηση. Αποφασίσαμε λοιπόν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

Συναδέλφισσα –ε

Τα  πολλά λόγια είναι φτώχεια,  γι’ αυτό με λίγα λόγια,  θα πούμε τα πράγματα  με  το όνομα τους:

·         AΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ

Συσσωρευμένα προβλήματα ετών, συνεχόμενα ατυχήματα, υποστελέχωση τμημάτων,  ελλείψεις υλικών,  δύσκολη καθημερινότητα,  συνθέτουν  ένα   επικίνδυνο «παζλ».

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ;ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ;ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ;

Αν  απαντήσουμε ..

Φίδια με Kουστούμι αλλά και με Φούστα!

Από το larkikanea.blogspot.gr
Όλοι μιλούν για τον υψηλό βαθμό ανεργίας ωστόσο λίγοι αναφέρονται σε όσους έχουν ακόμα εργασία (εάν και οι θέσεις εργασίας θα μειώνονται διαρκώς όπως ανέφερα στο κείμενο μου Τεχνητή Νοημοσύνη και το Τέλος της Εργασίας) και είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σε ένα παρενοχλητικό, κακοποιητικό και τοξικό επαγγελματικό περιβάλλον. Πλανάται, δε, αλλά και καλλιεργείται ένα ενοχικό συναίσθημα σε συνδυασμό με την υποταγή στην κακοποίηση του τύπου "ε, αφού έχεις δουλειά, μην μιλάς καθόλου, δεν βλέπεις που οι άλλοι πεινάνε;". Το συναίσθημα αυτό βέβαια δεν βασίζεται σε καμία λογική γιατί όσοι εργάζονται παράγουν έργο και δεν τους έχει κάνει χάρη κανένας. Στη χρήση όμως του φόβου ως εργαλείου χειραγώγησης και υποταγής έχω αναφερθεί πολλές φορές.  

Η κρίση έχει εντείνει την ψυχολογική βία στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς. Στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό έχει πλέον..

Τα καπνοχώραφα, η Γερμανία, ο λιγνίτης και η κερδοσκοπία με το φυσικό αέριο.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Μετά τη χρεοκοπία του 2010 ένα νέο κύμα ξενιτειάς των νέων μαστίζει άλλη μια φορά τη χώρα μας. Μετά τη μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ, μετά τη μετανάστευση στην Αυστραλία, μετά τη μετανάστευση στη Γερμανία και τη λοιπή Δυτική Ευρώπη, τα παιδιά των Ελλήνων ψάχνουν για άλλη μια φορά να βρουν δουλειά μακριά απ' τον τόπο τους. Πίσω μένουν οι ηλικιωμένοι και οι αλλοδαποί μετανάστες, που έφτασαν με τη σειρά τους στη χώρα μας διωγμένοι από τη φτώχεια και την ανέχεια στις δικές τους πατρίδες, αλλά κι από τους πολέμους που συντηρούν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Και μένουν και οι πολιτικοί που μας χρεοκόπησαν για να σώσουν ξένους τραπεζίτες, το ίδιο σκυλολόι που νομίζει ότι ελέγχοντας μέσα μαζικής αποχαύνωσης μπορεί να ονειρεύεται παλινόρθωση στην κουτάλα της εξουσίας.

Ένα μικρό αφιέρωμα σήμερα..
Από το naftemporiki.gr
Ένα από τα επιχειρήματα κατά της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας είναι ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι διαλείπουσες και επομένως αναξιόπιστες, καθώς ο ήλιος δεν λάμπει και ο άνεμος δεν φυσάει συνεχώς. Η αποθήκευση ενέργειας είναι το κλειδί για την επίτευξη του πλήρους δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ενεργοδότηση των σύγχρονων βιομηχανικών κοινωνιών. Τώρα, η μητρική εταιρεία της Google συμμετέχει στον αγώνα για την ανάπτυξη καθαρής αποθήκευσης ενέργειας, με το έργο «Μάλτα», που χρησιμοποιεί κρύο αντιψυκτικό και ζεστό αλάτι για την αποθήκευση ενέργειας.

Το έργο «Μάλτα» βασίζεται σε ένα..

ΔΝΤ: Στα 5,3 τρις. δολάρια οι επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα το 2015

Από το energypress.gr
Ανάλυση που δημοσίευσαν στελέχη του ΔΝΤ φανερώνει ότι οι παγκόσμιες επιδοτήσεις προς τα ορυκτά καύσιμα έφτασαν τα 5,3 τρις. δολάρια το 2015, από 4,9 τρις. το 2013.

Εξέτασαν τόσο άμεσες επιδοτήσεις, όσο και έμμεσες ενισχύσεις, καθώς και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος των ορυκτών καυσίμων. Δήλωσαν σχετικά ότι "κοιτάξαμε όχι μόνο το κόστος προμήθειας, αλλά εξίσου ..