Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Διέρρευσε το "πράσινο" σχέδιο ανάκαμψης της Ε.Ε. - Εκατοντάδες δις. ευρώ για ΑΠΕ, υδρογόνο, εξοικονόμηση και μεταφορές σε βάθος διετίας

Από το energypress.gr
Το "πράσινο" σχέδιο ανάκαμψης της Κομισιόν θα επικεντρωθεί στην ανακαίνιση των κτηρίων, στις ΑΠΕ, το υδρογόνο και τις καθαρές μεταφορές, όπως προκύπτει από προσχέδιο που δημοσίευσε το Euractiv.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα κινητοποιήσει συνολικά τουλάχιστον 1 τρις. ευρώ πόρων και θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα επισήμως.

Σε ότι έχει να κάνει με την ενεργειακή..

Ο ΤΑΡ ολοκληρώνει την εισαγωγή φυσικού αερίου στο ελληνικό τμήμα του αγωγού

Από το worldenergynews.gr
Στις 20 Μαΐου 2020, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ξεκίνησε, στο πλαίσιο της θέσης του σε δοκιμαστική λειτουργία (commissioning), την εισαγωγή φυσικού αερίου και στο τελευταίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα, από την Π.Ε. Σερρών έως την Ιεροπηγή Καστοριάς και τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Η εισαγωγή αερίου και στα 550 χλμ. του ελληνικού τμήματος του αγωγού, διαδικασία που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, συνιστά σημαντικό..

Αλλάζει όλο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με τις πλάτες της Κομισιόν

Από το newmoney.gr
Το πράσινο φως δίνει η Κομισιόν για την αναθεώρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο επηρεάζεται από την κρίση και διαμορφώνει εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τα μεγάλα πωλητήρια του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την 6η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Κομισιόν, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα προχωρήσουν αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά. Καθυστερήσεις πάντως πυροδοτούν και τα ανοικτά δικαστικά..

Δώρο-έκπληξη από την Τουρκία για τα ελληνικά διυλιστήρια – Μεγαλύτερο μερίδιο διεκδικούν τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Σε μια περίοδο που οι διεθνείς αγορές υφίστανται σοβαρές πιέσεις από την οικονομική κρίση που ξεπροβάλλει, επιταχυνόμενη και από τις συνέπειες της πανδημίας, τα ελληνικά διυλιστήρια έχουν βάσιμους λόγους να περιμένουν ότι θα γίνουν δέκτες αυξημένης ζήτησης.

Η ευκαιρία αυτή προκύπτει εξαιτίας της απόφασης της Tupras να περιστείλει από τις αρχές Μαΐου μέχρι διακοπής την λειτουργία των διυλιστηρίων της στη Σμύρνη, τα οποία..

Τα διυλιστήρια ελπίζουν στη βενζίνη για ανάκαμψη της ζήτησης μετά το lockdowns

Από το worldenergynews.gr
Τα διυλιστήρια πετρελαίου παγκοσμίως, καταπολεμώντας τα αδύναμα περιθώρια κέρδους, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην ανάκαμψη της ζήτησης βενζίνης, καθώς τα  lockdowns λόγω του κορωνοϊου αρχίζουν να περιορίζονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η βενζίνη ήταν ένα από τα καύσιμα που επλήγησαν περισσότερο από τα  lockdowns, καθώς οι περιορισμοί στην κινητικότητα μείωσαν..