Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Η Gazprom μείωσε τη μεταφορά φυσικού αερίου στην ΕΕ κατά 22% το δεκάμηνο του 2021

 





Η μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ΕΕ για το δεκάμηνο του 2021 μειώθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, στα 35,3 δισ. κυβικά μέτρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας "GTS Operator of Ukraine", σύμφωνα..

ΟΟΣΑ και ΙΑΕ καλούν τα κράτη να μην επενδύσουν περισσότερο στα ορυκτά καύσιμα λόγω της ενεργειακής κρίσης

 


Έκκληση στα κράτη απηύθυναν ο ΟΟΣΑ και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) να αντισταθούν στις περαιτέρω επενδύσεις προς τα ορυκτά καύσιμα, με αφορμή την εκτόξευση των τιμών ενέργειας σε συνδυασμό με τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, σύμφωνα..

Το πετρέλαιο αυξάνεται μετά την αύξηση της τιμής πώλησης του αργού από την Aramco

 



Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, αφού η κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του αργού της, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή σε μια περίοδο στενότερων προμηθειών.

Το αργό Brent αυξήθηκε..

Έκθεση BP: «Μάστιγα» για την απεξάρτηση του άνθρακα η Ασία- Ειρηνικός - Γραφήματα

 


Η Ασία-Ειρηνικός φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους ρυπαντές άνθρακα στον κόσμο - και οι ειδικοί λένε ότι μεγάλο μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εξαρτάται από το γεγονός ότι οι ασιατικές χώρες θα περικόψουν την εξάρτησή τους από τον άνθρακα.

Η περιοχή αντιπροσώπευε το 52% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πέρυσι, σύμφωνα..

Συνθήκες λειτουργίας της Energean Oil & Gas στον Πρίνο

 



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα


Θέμα: «Συνθήκες λειτουργίας της Energean Oil & Gas στον Πρίνο»

Ερώτηση κατέθεσαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

  

Συμφωνία φυσικού αερίου της Μολδαβίας με τη Ρωσία: Ο Ντέιβιντ προσπαθεί να ισοφαρίσει με τον Γολιάθ

 



Τον περασμένο μήνα, καθώς όλη η Ευρώπη αντιμετώπιζε υψηλότερες τιμές ενέργειας, μια κρίση φυσικού αερίου ανάγκασε τη μικροσκοπική Μολδαβία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom αύξησε την τιμή του φυσικού αερίου που παρείχε στη χώρα στα 790 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα και μείωσε..

Υδρογόνο: O 3ος παγκόσμιος μόλις ξεκίνησε

 





Το ενεργειακό κλειδί του 21ου αιώνα προορίζεται να λειτουργήσει ως καύσιμο, αλλά και ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας - Η μάχη για την αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου παγκοσμίως φέρνει οικονομικές και γεωπολιτικές αλλαγές

Μόλις πρόσφατα η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του πλανήτη, ανακοίνωσε ότι ..

Κυβέρνηση & ΔΕΗ εξοντώνουν τα νοικοκυριά και την οικονομία, προς όφελος των μετόχων της ΔΕΗ! Και του αερίου ...

 



Από τις πέντε μονάδες του λιγνιτικού ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, του μεγαλύτερου ΑΗΣ της χώρας, μόλις η μια δουλεύει. Και είναι η μόνη λιγνιτική μονάδα που δουλεύει, ενώ απ' το πρωί της Δευτέρας θα μπει ακόμα μια, "γκαζιέρες" κατάντησαν τις λιγνιτικές μονάδες οι "άριστοι". Κι ας είναι ο λιγνίτης φθηνότερος απ' το φυσικό αέριο, μετά το εξωφρενικό ράλι..