Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών.


H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών, στη βάση και των σχετικών Οδηγιών  του Υπουργείου Υγείας[1] και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε..

Petrobras: Στο «κάδρο» η αύξηση της παραγωγής μέσω FPSOs


H Petrobras, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας, προχώρησε πρόσφατα σε διαγωνισμό για τρεις πλωτές μονάδες FPSO (Floating Production Storage and Offloading) σε ένα από τα μεγαλύτερα πεδία βαθέων υδάτων του κόσμου, το Búzios στη Βραζιλία.

Με την κίνηση αυτή, ο βραζιλιάνικος κολοσσός προσβλέπει στο να εγκαταστήσει 12 FPSOs στο πετρελαϊκό πεδίο Búzios έως τα τέλη της δεκαετίας, όπως ανακοίνωσε. Με την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project, το πεδίο θα έχει παραγωγική ικανότητα 2 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου/ημέρα (boed), αποτελώντας..

Το τέλος της εποχής του πετρελαίου ήρθε - Σκέψεις για την επόμενη μέρα


H κρίση του κορωνοϊού ίσως να αποτελεί το χρονικό σημείο καμπής της ζήτησης για πετρέλαιο και να προκαλεί τα μέλη του ΟΠΕΚ να επικεντρωθούν σε αυτό.

Η πανδημία πριν από λίγο καιρό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ημερήσια κατανάλωση αργού κατά σχεδόν ένα τρίτο, σε μια περίοδο κατά την οποία ήδη η αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η μετατόπιση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έκαναν ..

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Για πρώτη φορά ηλεκτρονική επίλυση διαφορών εργοδοτών-εργαζομένων


Στην δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορούν να επιλύονται εργατικές διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων προχωράει για πρώτη φορά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Mononews», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης θα ενεργοποιήσει αύριο 30 Ιουλίου το «e-συμφιλίωση» μέσω της υφιστάμενης πλατφόρμας του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, οργανώσεις εργοδοτών κάθε βαθμίδας, θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να υποβάλλουν..

Μέχρι 100.000 θέσεις εργασίας στην καναδική αγορά LNG σύμφωνα με επενδυτικό σενάριο της CBS


Σημαντική οικονομική ανάκαμψη προβλέπεται στον Καναδά, σε ένα επενδυτικό σενάριο που δημιουργεί βιομηχανία LNG με παραγωγική ικανότητα 56 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με νέα έκθεση του CBC (ο πρώτος ανεξάρτητος, εφαρμοσμένος ερευνητικός οργανισμός στον Καναδά) που αναμεταδίδει το Reuters και σκιαγραφείται αύξηση της απασχόλησης κατά 95.550 θέσεις εργασίας.

Στη Βρετανική Κολούμπια (επαρχία της χώρας), οι θέσεις εργασίας θα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε χθες η συνάντηση που είχαµε ζητήσει µε τους εκπροσώπους της εταιρείας για να µας ενηµερώσουν για το χρονοδιάγραµµα του επερχόµενου General Shutdown στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

Μας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει η απαιτούµενη επάρκεια υλικών και ότι έχουν ολοκληρωθεί οι συµφωνίες µε τους εργολάβους έτσι ώστε να είναι όλα έτοιµα για την έναρξη της γενικής συντήρησης.

Συζητήσαµε διεξοδικά και πήραµε..