Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αρχαίος πάπυρος 4.500 ετών περιγράφει με λεπτομέρειες την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας


Από το apocalypsejohn.com
Πρόσφατα, οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει ένα συναρπαστικό πάπυρο 4.500 ετών που περιγράφει με λεπτομέρειες την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας. Είναι ο αρχαιότερος πάπυρος που βρέθηκε ποτέ.

Για αιώνες, η ανθρωπότητα αναρωτιώταν πώς χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Μόνο που τώρα, ένα σημαντικό κομμάτι με στοιχεία έχει έρθει στο φως, το οποίο θα μπορούσε να αποκαλύψει συναρπαστικές λεπτομέρειες για την περίοδό της Πυραμίδας και της κατασκευής της.

Πρόσφατα το Μουσείο του Καΐρου έχει αποκαλύψει ένα αρχαίο κείμενο, το οποίο ..

Chevron: Πουλάει assets στην ασιατική αγορά

Αποτέλεσμα εικόνας για Chevron: Πουλάει assets στην ασιατική αγορά
Από το energyworld.gr
Η Chevron Corp. σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχεία αξίας έως 5 δισ. δολ. από τις δραστηριότητες της στην Ασία, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο ενεργειακός κολοσσός αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις αυτό το μήνα καθώς επιδιώκει να αντλήσει συνολικά έως 10 δισ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να μειώσει τα κόστη και να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον χαμηλότερη τιμών πετρελαίου.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων στην Ασία που εξετάζει να πουλήσει είναι το μερίδιο της σε υπεράκτιες δραστηριότητες παραγωγής με την κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία Cnooc Ltd.

Πρώτη άδεια σε ιδιωτική εταιρεία για αποστολή στη Σελήνη: Αποστολή το 2017 σχεδιάζει η MoonEx


Από το huffingtonpost.gr
Μπορεί η ηρωική εποχή της «Space Race» και οι ένδοξες ημέρες του προγράμματος «Απόλλων» να βρίσκονται μακριά στο παρελθόν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για μια μεγάλη «επιστροφή» στο Διάστημα, πέρα από την τροχιά του πλανήτη μας, εντείνεται. Οι διαστημικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας και Ευρώπης παρουσιάζουν φιλόδοξα προγράμματα για αποστολές μακριά από τον μητρικό μας κόσμο, στον Άρη και αλλού, ενώ παράλληλα ιδιωτικές εταιρείες, όπως η SpaceX του Έλον Μασκ, κάνουν τολμηρά βήματα προκειμένου να ξανοιχτούν στο «τελικό σύνορο».

Μία από αυτές είναι η Moon Express (MoonEx), η οποία πέτυχε μια πολύ σημαντική πρωτιά την Τετάρτη, καθώς έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία η οποία έλαβε άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για να πετάξει πέρα από την τροχιά του γαλάζιου μας πλανήτη και να πραγματοποιήσει προσελήνωση. Η παρθενική πτήση ρομποτικού διαστημοπλοίου αναμένεται να ..

Νέες δόσεις …Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου


Από το ecoeleusis.org
Νέα ρυπαντικά επεισόδια από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο έγιναν αιτία να απελευθερωθούν χιλιάδες κυβικά καπνού και απαερίων στην ατμόσφαιρα ενώ η συχνότητα εμφάνισης των δυσλειτουργιών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ότι οι διεργασίες στο διυλιστήριο – 14 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα  – παραμένουν επισφαλείς.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 28/7 έπεσαν οι περισσότερες μονάδες του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Η επαναφορά των μονάδων δεν έγινε ..

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ασπροπύργου !


Από το beneas13.blogspot.gr
Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 5 και 6 Αυγούστου παραμονή και ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος !

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν γύρω από την Ιστορία του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Χριστού Ασπροπύργου, σας παραθέτουμε ένα άρθρο της εφημερίδας «Ακρόπολις» με ημερομηνία Πέμπτη 28 Μαρτίου 1957 όπως ακριβώς το έγραψε ο αρθογράφος της εποχής εκείνης, χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάτι.
Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει..

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και άλλες εταιρείες εκτός της Exxon Mobil για την κλιματική αλλαγή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ: Στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και άλλες εταιρείες εκτός της Exxon Mobil για την κλιματική αλλαγή
Από το energypress.gr
Δεκαπέντε αμερικανικές Πολιτείες έχουν υπογράψει συμφωνία για να ερευνήσουν από κοινού τις κατηγορίες που στρέφονται κατά της Exxon Mobil ότι συνειδητά παραπλάνησε την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενοι να στραφούν και κατά άλλων μεγάλων εταιρειών ορυκτών καυσίμων.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγαφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, δεσμεύονται να κρατήσουν μυστικό το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα γίνουν κατά την έρευνα.

Η συμφωνία "Climate Change Coalition Common Interest Agreement" υπεγράφη από..

Παραγωγή ντίζελ από πλαστικά απόβλητα για χρήση σε κινητήρες πλοίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Παραγωγή ντίζελ από πλαστικά απόβλητα για χρήση σε κινητήρες πλοίων
Από το naftemporiki.gr
Ένας νέος τύπος καυσίμου από μεικτά πλαστικά απόβλητα δοκιμάζεται για χρήση σε πετρελαιοκινητήρες για δεξαμενόπλοια, επιβατηγά πλοία και βιομηχανικά μηχανήματα.

Τα καύσιμο με την ονομασία Plaxx έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα του Εργαστηρίου Ρομποτικής στο Μπρίστολ της Αγγλίας (BRL), σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Οι δοκιμές θα ελέγξουν αν το Plaxx μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί των υφιστάμενων καυσίμων μαζούτ χωρίς αύξηση της φθοράς του κινητήρα.

Το νέο καύσιμο παράγεται μέσω..

Η Φάρμα επεκτείνεται και στην δικιά μας αυλή..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
" Ο δρόμος για την κόλαση περνάει μέσα από καλές προθέσεις ", λέει το τετριμμένο ρητό, που όλοι χρησιμοποιούμε, αλλά ως συνήθως δεν εμβαθύνουμε.
     Ας φανταστούμε τώρα αν αντί για πραγματικά καλές προθέσεις έχουμε να κάνουμε με προθέσεις τύπου "Φάρμας των Ζώων" κατά Όργουελ,
     ..σε τί τύπου κόλαση οδηγούμαστε.

     Όλος ο πρόλογος αφορά ένα ακόμη..

Δεύτερη μέρα ανόδου για το αμερικανικό αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγκρίθηκαν τα νέα πετρελαϊκά συμβόλαια στο Ιράν
Από το newmoney.gr
Ισχυρά κέρδη σημείωσε για δεύτερη μέρα την Πέμπτη το αμερικανικό αργό. Ο αργό WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου, κατέγραψε άνοδο 1,10 δολαρίων ή 2,7% στα 41,93 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 3,3% της Τετάρτη, με φόντο την μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση στα αποθέματα βενζίνης.

Τα futures του αμερικανικού αργού ανέκαμψαν μετά από ένα χαμηλό τριών μηνών και αφού βρέθηκαν κάτω από τα 40 δολάρια στο βαρέλι.

Ο Σκουρλέτης, ο σύμβουλος και το WWF. Ένα "τρίπτυχο της επιτυχίας" ή μήπως "τρίπτυχο της αμαρτίας";


Από το greeklignite.blogspot.gr
Ο Σκουρλέτης είναι προβεβλημένος Υπουργός και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως αυτή την περίοδο είναι Υπουργός Ενέργειας, ο πιο σημαντικός εγχώριος ενεργειακός πόρος ήταν και είναι ο λιγνίτης κι ο Σκουρλέτης, μέχρι τώρα, όχι απλά φαίνεται να μην έχει την παραμικρή ιδέα για το τι είναι ο λιγνίτης, αλλά μάλλον είναι εντελώς παραπληροφορημένος για το τι είναι ο λιγνίτης και φαίνεται πως βρήκαμε το γιατί.

Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε Υπουργός να τα ξέρει όλα, πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχουν παντογνώστες Υπουργοί, όσο κι αν κάποιοι, κάπου, κάποτε προσπαθούν να εμφανίζονται ως παντογνώστες, για να τους θαυμάζει το πόπολο. Οι Υπουργοί έχουν συμβούλους να τους ενημερώνουν κι εδώ είναι το ωραίο, την απόλυτη ευθύνη της επιλογής των συμβούλων του την έχει ο κάθε Υπουργός, είτε θέλει να είναι παντογνώστης είτε όχι.

Οπότε έρχεται το ερώτημα

Εγκρίθηκαν τα νέα πετρελαϊκά συμβόλαια στο Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγκρίθηκαν τα νέα πετρελαϊκά συμβόλαια στο Ιράν
Από το energypress.gr
Το πράσινο φως της κυβέρνησης έλαβαν τα νεά πετρελαϊκά συμβόλαια στο Ιράν, τα οποία αναμένεται να τη βοηθήσουν να προσελκύσει ξένους επενδυτές για τον κλάδο.

Η προτεραιότητα της Τεχεράνης είναι να αυξηθεί η παραγωγή σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων κοινής ιδιοκτησίας με ιδιωτικές ξένες πετρελαϊκές. Παράλληλα, επιχειρείται η προσέλκυση νέων επενδύσεων ύψους δις. δολαρίων και η έγχυση τεχνολογίας.

Μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει όμιλοι όπως η Eni και η Total. Όλα αυτά ενώ η παραγωγή αργού της χώρας έφτασε τα 3,55 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο, αυξημένη κατά 27% φέτος.