Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Gazprom: Αρχίζουμε συζητήσεις με ΔΕΠΑ και Edison για την επέκταση του Turkish Stream

Αποτέλεσμα εικόνας για αεριο
Από το bankingnews.gr
Οι εργασίες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2017

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Gazprom, την ΔΕΠΑ και την ιταλική Edison, σχετικά με την διαδρομή που θα ακολουθήσει η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και τα σημεία παράδοσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Alexey Miller.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Gazprom μιλώντας σε..

Ανταρκτική: Μετακίνηση του βρετανικού ερευνητικού σταθμού εξαιτίας ρωγμής στον πάγο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανταρκτική: Μετακίνηση του βρετανικού ερευνητικού σταθμού εξαιτίας ρωγμής στον πάγο
Από το huffingtonpost.gr
Η Βρετανία ετοιμάζεται να μετακινήσει τον ερευνητικό σταθμό που διατηρεί στην Ανταρκτική σε απόσταση 23 χλμ προς την ενδοχώρα, καθώς απειλείται λόγω ρωγμής στον πάγο.

Ο σταθμός Halley VI της British Antarctic Survey συλλέγει δεδομένα σχετικά με τον διαστημικό καιρό, την κλιματική αλλαγή και τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα από το 2012. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, εξαιτίας ενός χάσματος σε απόσταση 7 χλμ, που απειλεί να αποκόψει τον σταθμό από τον υπόλοιπο παγετώνα, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η βάση θα πρέπει να μετακινηθεί

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας

Από το naftikachronika.gr
Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας εμφανίζει δειλά-δειλά τα πρώτα σημάδια εισόδου της σε φάση ανάκαμψης. Αυτό υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών τα σχέδιά του για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στην Βόρεια Θάλασσα, αυτόνομα αλλά και σε συνεργασία με τις Statoil και Nexen.

Τα προηγούμενα χρόνια οι διερευνητικές γεωτρήσεις είχαν υποχωρήσει σημαντικά, καθώς μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες είχαν υποχρεωθεί να μειώσουν κατά πολύ τις δαπάνες τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου. Μία από τις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές που είχε ..

Σαουδική Αραβία: Εγκαίνια για το Μεγαλύτερο Διυλιστικό Σύμπλεγμα της Total

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energia.gr
Το μεγαλύτερο διυλιστικό σύμπλεγμα της Total, το SATORP, στη Σαουδική Αραβία, εγκαινιάστηκε επίσημα στις 29 Νοεμβρίου από τον βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud και τον Πατρίκ Πουαγιαννέ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής πετρελαϊκής.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το γεγονός των εγκαινίων του SATORP (Saudi Aramco Total Refining And Petrochemical) αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αξιοσημείωτης συνεργασίας ανάμεσα στην Total και τη Saudi Aramco.

Το SATORP, που κατασκευάστηκε σε μία περίοδο τριών ετών, αποτελεί..

Σταθάκης-Στεργιούλης θα τα πουν και στο αεροπλάνο για Νέα Υόρκη

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροπλανο
Από το energypress.gr
Τα τελευταία 24ωρα οι νομικοί όλων των εμπλεκομένων πλευρών συντάσσουν σενάρια επί σεναρίων για το ΔΕΣΦΑ. Αλλά όταν απουσιάζει ο αρμόδιος υπουργός, τα σενάρια μένουν σενάρια. Και όπως σας έχω ενημερώσει, αύριο ο Σταθάκης ταξιδεύει μαζί με τον Τσίπρα για το Ισραήλ, ενώ στο τέλος της εβδομάδας φεύγει για Νέα Υόρκη, προκειμενου να συμμετάσχει στο συνέδριο Capital Link που ξεκινά τη Δευτέρα. Ελα όμως που μαζί του στο αεροπλάνο θα συνταξιδέψει και ο Γρηγόρης Στεργιούλης (εκ των... ιδιοκτητών του ΔΕΣΦΑ) που θα παραστεί επίσης στο Capital Link. Μην έχετε καμιά αμφιβολία πως οι δυο τους θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν για το ΔΕΣΦΑ. Και μην αποκλείετε πλευρές της λύσης να ζυμωθούν στο λόμπι του ξενοδοχείου που θα διαμείνουν στη Νέα Υόρκη…

Ισραήλ: Το Συμβούλιο Πετρελαίου ενέκρινε την πώληση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στην Energean Oil & Gas

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το pronews.gr
Tο Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ, έπειτα από εισήγηση του Συμβουλίου Πετρελαίου, έδωσε την έγκρισή του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin από τις Delek Drilling και Avner στην Energean Oil & Gas, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική παρουσία στις  ανακαλύψεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η συμφωνία για την αγορά του 100% των δυναμικότητας 2,4 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου κοιτασμάτων προβλέπει τίμημα 148 εκατ. δολαρίων καθώς και δικαιώματα επί των εσόδων από την εκμετάλλευση. Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, στα οποία έχει εντοπιστεί και ελαφρύ πετρέλαιο της τάξης των 25 εκατ. βαρελιών, βρίσκονται σε βάθος περίπου 1.600 μέτρων στην ΑΟΖ του Ισραήλ. 

Με αφορμή την έγκριση από..

Στον ανταγωνισμό Aramco - Rosneft στην ασιατική αγορά θα κριθεί η επιτυχία της συμφωνίας στον ΟΠΕΚ

Από το energypress.gr
Δυο από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές επιχειρήσεις διεθνώς, η σαουδαραβική Saudi Aramco και η ρωσική Rosneft, διαγκωνίζονται για να αποσπάσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαρκώς αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά, έχοντας αναπτύξει συγκεκριμένα και μεγαλεπήβολα σχέδια για την περαιτέρω εξάπλωση των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή.

Δεδομένου ότι η ζήτηση πετρελαίου στην Ασία αναμένεται να βαίνει αυξητικά στο προσεχές μέλλον, η διοχέτευση των απαιτούμενων ποσοτήτων στις ασιατικές αγορές αποτελεί αντίβαρο στην προσπάθεια για μείωση της παραγωγής.

Από την άποψη αυτή, αρκετοί είναι οι αναλυτές που..

Μην πληγώνετε την αλήθεια. Ματώνουμε!..

 
Από το mandatoforos.blogspot.gr
 Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους πως όσο υπάρχει η Ευρωπαϊκή  "Ένωση", δεν υπάρχουμε εμείς.
     Υπάρχει ένας κηρυγμένος, ολοφάνερος πόλεμος των ηγεσιών εναντίον των λαών.
     Η μάλλον, των τραπεζών και του νεοελευθερισμού εναντίον
των λαών, στον οποίο η δύναμη κρούσης είναι οι ηγεσίες, με αρχηγό την ηγεσία του Βερολίνου.

     Το σύστημα είναι αδυσώπητο. Δεν έχει καμία ηθική βάση και αναστολή, είναι αναίσχυντο, θρασύ και εγκληματικό.
     Χθες μολις, είχαμε δύο ορατές εκφάνσεις αυτού του πολέμου,
     ..δύο επιθέσεις κατά της αλήθειας, της λογικής, της δικαιοσύνης, των πολιτών.

     Διαβάζουμε: