Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

IEA: «Βλέπει» εξισορρόπηση του πετρελαίου το β’ εξάμηνο του έτους

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energyworld.gr
Προς την εξισορρόπησή τους, στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, οδεύει η αγορά του «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) που παραπέμπει στην ισχυρότερη της αναμενόμενης ζήτησης πετρελαίου και στις απροσδόκητες διαταραχές στα αποθέματα.
«Τα αποθέματα πετρελαίου ήταν...

Ποιό Σύνταγμα;..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
 Αυτή η υπέροχη ''συζήτηση'' που ξεκίνησε για την αναθεώρηση του Συντάγματος προκαλεί απίθανο γέλιο.

     Ποιό Σύνταγμα ρε ξεφτιλισμένοι ξεφτίλες;
     Που μιλάτε σοβαρά-σοβαρά για το Σύνταγμα και ίσα που δεν κλαίτε, απατεώνες;
     Μήπως εννοείτε εκείνο που έχετε κάνει
κ@λόχαρτο;
     Εκείνο που δεν έχετε αφήσει άρθρο που να μην έχετε καταπατήσει; 

     Εσείς που λέγατε πως..

Ποια παιδικά σνακ φτιάχνονται από πετρέλαιο και προκαλούν καρκίνο

Από το fimes.gr
Παιδικά σνακ που δεν έχουν καμία σχέση με την παιδική αθωότητα.

Οι εταιρείες τροφίμων απευθύνονται στα παιδιά μέσω της T.V. και των ραδιοφωνικών σποτ,του διαδικτύου,των περιοδικών, των παιχνιδιών, των ρούχων ακόμη και μέσα από την τοποθέτηση προϊόντων σε ταινίες και video games.

Το συνολικό ποσό των χρημάτων που δαπανώνται για το μάρκετινγκ στα παιδικά τρόφιμα, ώστε να επηρεάζονται ενεργά οι διατροφικές επιλογές τους, είναι..

Ο Αγωγός ΤΑΡ του Τσίπρα θα Μας Αφήσει Χωρίς Αέριο; «Η Ανόητη Ελλάδα, Συντάσσεται τώρα στον Πόλεμο Αερίου του ΝΑΤΟ»

ΑΓΩΓΟΣ TAP
Από το hellasforce.com

Ο αγωγός αερίου ΤΑΡ που θεμελίωσε με πανηγυρισμούς ο Α. Τσίπρας στις 17 Μαΐου είναι τριπλάσιου κόστους, μικρότερης δυναμικότητος από τον «Ποσειδώνα», (που είχε συνυπογράψει τον Φεβρουάριο με τους Ρώσους) ,δεν θα αποδίδει φόρους και δεν πρόκειται να φέρει αέριο στην Ελλάδα και στην Ιταλία -γράφει ο Φρέντερικ Γουίλιαμ Ενγκνταλ, σε άρθρο του στην έγκυρη αμερικανική ιστοσελίδα New Eastern Outlook.

Επικαλούμενος γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι..

Διασύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας, όπως λέμε Πορτογαλία-Μαρόκο;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Πορτογαλία είναι απ' τις χώρες που έχουν πολλά υδροηλεκτρικά και γι' αυτό έσπευσαν να βάλουν πολλά αιολικά, θεωρώντας πως θα καλύψουν τις ανάγκες τους με ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ. Όπως πολύ νωρίς έμαθαν, η αιολική ενέργεια είναι διαθέσιμη μόνο όταν φυσά, όπου φυσά, αλλά και τότε ο ρυθμός με τον οποίο είτε αυξάνεται είτε μειώνεται η ροή ενέργειας στο δίκτυο καθιστά εξόχως προβληματική την αξιοποίησή της: τη μια στιγμή κάνουν "ρεκόρ" παραγωγής και δεν ξέρουν τι να κάνουν την περίσσεια ηλεκτρισμού, που επιβαρύνει τα δίκτυα μεταφοράς, αλλά την ακριβώς επόμενη πρέπει να ψάχνουν με ποιο τρόπο θα καλύψουν την παντελή απουσία του "στρατηγού άνεμου".  Αν δεν είχαν πολλά υδροηλεκτρικά, τα συστήματα που μπορούν να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο σε πραγματικό χρόνο την απώλεια ισχύος απ' το δίκτυο, θα είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Το δίκτυο της Πορτογαλίας είναι..

Ξύλα, ντίζελ και κηροζίνη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος - Ασφαλέστερο το φυσικό αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξύλα,
Από το energypress.gr
Σύμφωνα με ένα έρευνα, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συστηματικά ξύλα, πετρέλαιο ή κηροζίνη για να μαγειρέψουν, να ζεστάνουν ή να φωτίσουν το σπίτι τους, ρυπαίνουν τον αέρα στον κλειστό χώρο και αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα και πρόωρο θάνατο.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο μειώνει τον κίνδυνο σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σουμίτ Μίτερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", ανέλυσαν στοιχεία για..