Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το blogs πρώτη φορά διαβάζει να υπάρχει τόσο πολύ αγωνία για τα λεφτά του κεφαλαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνια
Το blogs πρώτη φορά διαβάζει να υπάρχει τόσο πολύ αγωνία για τα λεφτά του κεφαλαίου. Εαν αυτή την αγωνία που έχει ιστοσελιδα lobbystas.gr για τα λεφτά της Κυρίας Λάτση, τα είχε και για τα λεφτά των εργαζομένων τότε μπορεί να είχαν αλλάξει πολλά.  
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο   ( ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ !  ΔΙΠΛΟ ΜΕΤΩΠΟ !! ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ &  ΖΑΜΑΝΙΑΣ….) και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα 


Ο Παππάς του Αλέξη... ζήλεψε τον διευθυντή ταχυφαγείου στην Πάρο;


Υπουργός Γονιμότητας 
...ανασύρουν το χέδιο νόμου Ραγκούση για φίμωση του διαδικτύου;
Το νομίζουν εύκολο;
Ε... ρε γλέντια!


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η ...ΑΛΛΑΓΗ !...

Διευκρινήσεις από ΔΕΗ για το πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών οικιακών πελατών


Αναφορικά με τα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές που εφαρμόζει για πρώτη φορά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, από τις αρχές του 2016, διευκρινίζοντα τα εξής:

-  Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι πελάτες με Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν εξοφλήσει όλους τους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015, μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους, ανεξαρτήτως του τρόπου εξόφλησης που είχαν επιλέξει.

-  Οι πελάτες αυτοί επιβραβεύονται με επιστροφή του διπλάσιου ποσού του παγίου που θα χρεωθεί στους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς  του έτους 2016.

Υπενθυμίζεται ότι..

"Χαιρετίσματα στην εξουσία" έστειλε το Ανώτατο Δικαστήριο στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική του Ομπάμα!


Όπως είχαμε δει τον περασμένο Νοέμβριο, ένας ιδιότυπος "εμφύλιος" έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική: το 2014 ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει το Clean Power Plan, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 30% το 2030 ως προς το 2005, μετασχηματίζοντας την ηλεκτροπαραγωγή υπέρ του φθηνού σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Σε εφαρμογή του προγράμματος η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) είχε εκδώσει προτεινόμενα σχέδια συμμόρφωσης για κάθε επιμέρους Πολιτεία των ΗΠΑ, τα οποία θα έπρεπε να συζητηθούν, να προσαρμοστούν και να εγκριθούν σε τοπικό Πολιτειακό επίπεδο. Στο τέλος Οκτωβρίου 2015 24 Πολιτείες προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατά της εφαρμοστικής απόφασης του Clean Power Plan και της επικεφαλής του ΕΡΑ Τζίνας Μακάρθι. Άλλες 3 Πολιτείες συντάχθηκαν αμέσως με τις 24, σύνολο 27 και φαίνονται με κόκκινο χρώμα στον πιο πάνω χάρτη. Με το μπλε χρώμα φαίνονται οι 18 Πολιτείες που συντάχθηκαν με παρέμβασή τους στο Δικαστήριο υπέρ του Clean Power Plan και με λευκό χρώμα φαίνονται οι Πολιτείες που δεν πήραν θέση.

Στις 21.1.2016 το Ομοσπονδιακό Εφετείο της Ουάσιγκτον, ένα επίπεδο κάτω απ' το Ανώτατο Δικαστήριο και με σύνθεση τριών δικαστών απ' τους οποίους οι δύο είχαν διοριστεί από Κλίντον και Ομπάμα, δέχθηκε να προχωρήσει σε διαδικασία ακροάσεων των νομικών επιχειρημάτων, ακροάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου 2016. Ωστόσο δεν έδωσε ...

ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ...


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Με την οικονομική κρίση η Ελλάδα προσφέρθηκε από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών του, ως «πειραματόζωο». Αντικείμενο του οικονομικού και κοινωνικού πειράματος - που συνεχίζεται - είναι η αποστέρηση ενός λαού από τις...
εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα του, η αποστέρηση της δημόσιας περιουσίας του, η αποστέρηση κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.  

Σήμερα, με αφορμή το προσφυγικό, οι ίδιοι «εταίροι» προωθούν ένα δεύτερο πείραμα. Τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια ειδική ζώνη ανύπαρκτης εθνικής κυριαρχίας, που, εκτός από οικονομικό ενέχυρο, θα λειτουργεί και ως αποθήκη των «σωτήρων».

Έτσι ενώ μέχρι την περασμένη βδομάδα είχαμε

Τεχνολογία μπαταριών για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού

Τεχνολογία μπαταριών για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού
Νέα τεχνολογία φόρτισης μπαταριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόι στην Αμερική.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι η ηλεκτρική ενέργεια που περνά μέσα από μια μπαταρία γεμάτη με θαλασσινό νερό, έλκει τα ιόντα αλατιού από αυτό και τα διαχωρίζει από το νερό. Η επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή Κάιλ Σμιθ αναπτύσσει τώρα μια συσκευή που χρησιμοποιεί τη μικρότερη δυνατή ποσότητα ενέργειας για την εκτέλεση της διαδικασίας.

Οι μπαταρίες λιθίου είναι διαδεδομένες στις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι φορητοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, αλλά η σχετική σπανιότητα του λιθίου έχει οδηγήσει τους ερευνητές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, μία εκ των οποίων είναι το νάτριο, το οποίο αποτελεί πάνω από το 2,6% του φλοιού της Γης.

Τώρα η τεχνολογία της..

Νέα μείωση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένει ο ΟΠΕΚ


Προς τα κάτω αναθεωρεί ο ΟΠΕΚ τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτημα πετρελαίου, προκαλώντας νέες πιέσεις στην τιμή του αργού.
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η ζήτηση για το 2016 θα διαμορφωθεί στα 31,61 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 31,65 εκατ. βαρελιών προηγουμένως.

Ως αποτέλεσμα, το πλεόνασμα στην αγορά του πετρελαίου θα ανέλθει στα 720.000 βαρέλια ημερησίως έναντι 530.000 βαρελιών της προηγούμενης εκτίμησης.

Την ίδια ώρα, η παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 130.000 βαρέλια, στα 32,33 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ:energyworld.gr

Αποκρύπτει η NASA τεράστιο ΑΤΙΑ σε τροχιά γύρω από αστεροειδή κοντά στη Γη; (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΦΟ
Ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα άκρως απόρρητο μυστικό της NASA: Ένα 70 μέτρων ΑΤΙΑ που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν αστεροειδή κοντά στη Γη! Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και το δημοσιεύουν μεγάλα ειδησεογραφικά κανάλια όπως η Dailymail. 

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Κινούμενες βόμβες αυτοκίνητα στον Βόλο λόγω νοθείας καυσίμων




Δεν χωράει ανθρώπινος νους την περίπτωση νοθείας καυσίμων που εντόπισαν σε πρατήριο της Μαγνησίας οι ελεγκτικοί μηχανισμοι της Περιφερειακής Ενότητας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σε έλεγχο ρουτίνας σε πρατήριο του Βόλου εντοπίστηκε πρατηριούχους να έχει στην δεξαμενή του μεγάλη ποσότητα νοθευμένου βιοντίζελ που μάλιστα φροντισε να ξεπουλήσει σε χρονικό διάστημα 6 μηνών. 

Από τα δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση προέκυψε πως το νοθευμένο καύσιμο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο αφού το όριο ανάφλεξης ήταν ...

Ανακοίνωση για ανταπόκριση στο κάλεσμα Αλληλεγγύης του ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η ανταπόκριση, η ευαισθησία και το υψηλό αίσθηµα αλληλεγγύης που ο κάθε απλός εργαζόµενος απέδειξε για µια ακόµα φορά, ήταν συγκλονιστικά. Η κινητοποίηση στο κάλεσµα του Σωµατείου µας για την ενίσχυση του εργολαβικού συναδέλφου µας, του οποίου µέλη της οικογενείας του αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα υγείας, απέδειξε µε τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το γεγονός, πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον διπλανό τους, υπάρχει ελπίδα.

Αισθανόµαστε λοιπόν τη βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσουµε όλους όσους πρόστρεξαν να συµπαρασταθούν στο συνάδελφό µας, καθώς είµαστε σε θέση να ανακοινώσουµε ότι καλύφθηκαν οι ιατρικές δαπάνες και για τα δύο µέλη της οικογένειάς του.

Οφείλουµε επίσης να ευχαριστήσουµε όλους τους εργαζόµενους του Οµίλου και των Σωµατείων της δύναµης της Οµοσπονδίας (ΠΟΕ), καθώς και τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ, για την ηθική και υλική τους συµπαράσταση.
Για µία ακόµα φορά αισθανόµαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούµε και συναναστρεφόµαστε τέτοιους Ανθρώπους! 


No Comments...



ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Hot spots,σημεία, και τέρατα..



 Δηλαδή η πολύ αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, σε συνεργασία με την πολύ ναζιστική ''Ενωμένη'' Ευρώπη, 

     ..αποφάσισαν να κάνουν την χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης καθε είδους μεταναστών και προσφύγων,
     ..για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ο
γερμανός, ο γάλλος, ο δανός, και οι λοιποί δορυφόροι τους.

     Αυτό μαζί με το υπόλοιπο πακέτο της βίαιης εξαναγκαστικής φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, το κυριολεκτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και το ουσιαστικό χάρισμα των πλουτοπαραγωγικών της ενεργειακών πηγών,

     ..της παραχώρησης δικαιώματος στο ΝΑΤΟ της ''φύλαξης'' του Αιγαίου,
     ..δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 

     Το έγκλημα αυτό υφίσταται, δεν είναι ρητορικό, και επιδέχεται δίκης και καταδίκης στην έσχατη των ποινών σε καιρό ειρήνης, 

     ..ή λαϊκό δικαστήριο και άμεση εκτέλεση της ποινής σε καιρό πολέμου ή κατοχής όπως σήμερα.

     Πέρα όμως από το ποιόν και την τύχη που αξίζει στους προδότες, η ουσία παραμένει.

     Και αυτή είναι πως ..

ΗΠΑ: Οι υπολογιστές των αυτόνομων οχημάτων της Google θα θεωρούνται «οδηγοί»


Οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας οχημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχει τα αυτόνομα οχήματα της Google θα θεωρείται «οδηγός» στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού νόμου- ανοίγοντας τον δρόμο για την καθιέρωση των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων στους δρόμους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η National Highway Traffic Safety Administration ενημέρωσε σχετικά την εταιρεία για την απόφασή της με επιστολή της στις 4 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι η σχετική μονάδα της Google υπέβαλε στις 12 Νοεμβρίου πρόταση σχεδίου για ένα αυτοοδηγούμενο όχημα που «δεν χρειάζεται άνθρωπο οδηγό».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της NHTSA, «οδηγός» θα θεωρείται το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και όχι οι άνθρωποι επιβαίνοντες.

Υπογραμμίζεται πως ..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.........

Τελικά δεν έφτασαν οι χειροπέδες
που τους έχουν περάσει για να μην αντιστεκονται .......εννοώ για την εορτή των ερωτευμένων φυσικά
 
τους έδωσαν και το δωράκι τους 

Ποιοι θα μεταφέρουν το ιρανικό αργό στις διεθνείς αγορές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ
Με ελληνικό δεξαμενόπλοιο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεταφορά ιρανικού αργού, αν και η ναύλωση δεν έγινε απευθείας αλλά μέσω της γαλλικής Total, η οποία και έκλεισε τη συμφωνία με την κρατική εταιρεία πετρελαίου NIOC. Πρόκειται για το πλοίο Atlantas της Capital Ship Management του Β. Μαρινάκη.

Η ελληνική πρωτιά δεν είναι τυχαία, παρότι στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, η εκπροσώπηση της ναυτιλίας ήταν ελάχιστη (όμιλος Λασκαρίδη και George Moundreas). Η εξήγηση είναι απλή. Οι διακριτικές επαφές του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου με το Ιράν, έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, αμέσως μετά την άρση του ιρανικού εμπάργκο και είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων έδωσαν δυναμικό παρών σε εκδήλωση που έγινε τον περασμένο μήνα στην Τεχεράνη για τα 60 χρόνια της National Iranian Tanker Company. Μεταξύ άλλων στην ιρανική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι εταιρείες Costamare (οικογένεια Κωσταντακόπουλου), Danaos (Γ.Κούστας), Technomar Shipping (Γ. Γιουρούκος).

Σε κάθε περίπτωση...

ΕΛΠΕ : Εντός δεκαήμερου η πρώτη δόση των 100 εκατ. ευρώ στους Ιρανούς


Βγάζουν 100 εκατ. ευρώ από το πορτοφόλι τους τα ΕΛΠΕ το επόμενο δεκαήμερο προκειμένου να πληρώσουν τους Ιρανούς.

Το ποσό αφορά τη πρώτη από τις δόσεις διακανονισμού της οφειλής τους ύψους 600 εκατ. ευρώ προς τη NIOC, καθώς η έναρξη πληρωμών αποτελεί και τη προυπόθεση προκειμένου να αρχίσουν οι παραδόσεις του περσικού αργού.

Το πρώτο φορτίο θα παραληφθεί μέσα στο Μάρτιο ή στις αρχές Απριλίου, και ενώ επίκειται επίσκεψη αντιπροσωπείας της NIOC στην Αθήνα. Στην επίσκεψη θα συζητηθει ο τρόπος υλοποίησης της συμφωνίας, καθώς και άλλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Τώρα που έρχεται το περσικό αργό, το ερώτημα για τα ΕΛΠΕ είναι από πόσους προμηθευτές τους θα κόψουν ποσότητες. Το πιθανότερο είναι πως ο ελληνικός όμιλος θα μειώσει αναλογικά τις ποσότητες που αγοράζει από τους πελάτες του, (Λιβυή, Ιράκ, κ.οκ.). Μένει να φανεί πόσο μικρότερες θα είναι αυτές, και από ποιούς θα μειωθούν. 

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα...

Μα επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνετε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μα επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνετε;
Μωραίνει ο Κύριος...
Την ώρα που κυριολεκτικά, χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της χώρας.
Την ώρα που δεν λειτουργεί τίποτα σχεδόν σ' αυτό τον τόπο.
Την ώρα που δεν πληρώνονται δάνεια, μισθοί και υποχρεώσεις επιχειρήσεων και πολιτών.
Την ώρα που το προσφυγικό απειλεί να πνίξει στην κυριολεξία τη χώρα.
Την ώρα που η περίφημη αξιολόγηση μετατράπηκε ξανά σε ζήτημα ζωής και θανάτου.
Την ώρα που τα 3/4 των πολιτών της χώρας, όχι απλά πένονται, αλλά τους λείπουν πλέον και τα στοιχειώδη.
Την ώρα που οι επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα πριν από 40 μόνο ημέρες, τα έχασαν κιόλας από την εξαΰλωση των μετοχών.
Την ώρα που όλη η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί και διαμαρτύρεται γιατί τέλεψαν οι αντοχές και η υπομονή.
Την ώρα που όλη η οικονομική δραστηριότητα μετατράπηκε σε ένα απέραντο δοσατζίδικο με ατέλειωτα φέσια.
Την ώρα που η μόνη αναλλοίωτη αξία στη χώρα απόμεινε η ταυτότητα μέλος του κυβερνητικού κόμματος.
Την ώρα που ακόμα και τα όνειρα απόκτησαν ορίζοντα ολίγων ημερών, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει άλλη αντίληψη για τις προτεραιότητες της χώρας.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε θέση ως ύψιστη προτεραιότητα το...