Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Υπό πίεση οι πετρελαϊκές να κάνουν περισσότερα για την κλιματική αλλαγή

Από το naftemporiki.gr
Αντιμέτωπη με σοβαρές πιέσεις προκειμένου να θέσει πιο φιλόδοξους στόχους για την συμμετοχή της στη μάχη της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να βρεθεί η BP την επόμενη εβδομάδα. Όπως επισημαίνει το CNBC πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι επενδυτές θέλουν από την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να κάνει περισσότερα προκειμένου να γίνει πιο «καθαρή». 

Το 2018 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της βρετανικής πετρελαιοβιομηχανίας σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα..

Η Δανία καθυστερεί τον Nord Stream 2 – Το 2020 προβλέπεται η έναρξη

Από το worldenergynews.gr
Το ρωσικό έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Γερμανία ενδέχεται να ξεκινήσει το 2020 και όχι το τέλος του 2019 λόγω καθυστερήσεων στη λήψη αδειών από τη Δανία, ανέφερε το  Interfax την Παρασκευή 17/5/2019 επικαλούμενο πηγές από την Nord Stream 2 AG. 

Η ρωσική εταιρεία έχει δύο εκκρεμείς αιτήσεις διαδρομής στις δανικές αρχές, η πρώτη από τις οποίες υποβλήθηκε πριν από πάνω..

ΕΛΠΕ: Στις 7 Ιουνίου 2019 η Τακτική Γενική Συνέλευση για διανομή μερίσματος

Από το tilegrafimanews.gr
Τη διάθεση κερδών χρήσης 2018 και τη διανομή μερίσματος θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΕΛΠΕ κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2019
Τη διάθεση κερδών χρήσης 2018 και τη διανομή μερίσματος θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Ελληνικά Πετρέλαια κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/5/2019) η εταιρεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα..

Ο παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού που κατακλύστηκε από 1 εκατομμύριο πλαστικές σαγιονάρες

Από το naftemporiki.gr
Σχεδόν ένα εκατομμύριο πλαστικά παπούτσια, κυρίως σαγιονάρες, ξεβράστηκαν στις ακτές ενός αμόλυντου έως πριν από κάποια χρόνια παραδείσου στον Ινδικό Ωκεανό. 

Πρόκειται για τις Νήσους Κόκος (γνωστές και ως Κίλινγκ) που ανήκουν στην Αυστραλία και έχουν ξαφνικά κατακλυστεί με 414 εκατομμύρια τεμάχια πλαστικής ρύπανσης, όπως αναφέρουν ερευνητές.  Εκεί ζουν..

Η Τσεχία έχει αποθέματα πετρελαίου για 68 ημέρες μετά τα δάνεια

Από το worldenergynews.gr
Η Τσεχική Δημοκρατία έχει πετρελαϊκά αποθέματα για 68 ημέρες μετά από δύο δάνεια που χορήγησε στα διυλιστήρια της PKN Unipetrol της  Orlen για τη διαχείριση των αποθεμάτων από τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής των κρατικών αποθεμάτων στο πρακτορείο ειδήσεων CTK την Πέμπτη 16/5/2019.

Οι ρωσικές εξαγωγικές ροές έχουν..

Στον αέρα οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ των 200 εργολαβικών στη ΔΕΠΑ - Κανείς δεν θέλει να πάρει στα χέρια τον "μουτζούρη"- 24ωρες απεργίες από Δευτέρα

Από το energypress.gr
Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση μονιμοποίησης των 200 εργολαβικών εργαζόμενων του ομίλου ΔΕΠΑ, και ειδικά όσων "καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες", όπως τους έχει υποσχεθεί από τον Μάρτιο στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γ.Σταθάκης.

Το σίριαλ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα επεισόδια, με τελευταίο αυτό..