Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


 Διαβάστε στη zougla.g τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.




Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει τον Βιομήχανο Αγγελόπουλο για την ομιχλώδη και άκρως ανησυχητική κατάσταση, που έχει δημιουργήσει με τις απαράδεκτες και βάρβαρες προτάσεις του.

Θέλει ένα ασαφές εργασιακό τοπίο ανασφάλειας και ομηρίας των 420 εργαζομένων και των οικογενειών τους.

 Προσπαθεί να επιβάλλει με τις πρακτικές του ένα εκβιαστικό πλαίσιο εργασιακών και οικονομικών μέτρων.

Ø     ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ 170 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ.

Ø     Απαιτεί την εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων εργασίας, με βάση τις 40 ώρες.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση των έξτρα Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση του πρόσθετου επιδόματος αδείας.

Ø     Απαιτεί υπερωρίες και υπερεργασία να αμείβονται βάση του νόμου.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση των λεωφορείων που μεταφέρει το προσωπικό.

Ø     Απαιτεί την κατάργηση των καρτών ΟΑΣΑ.

Ø     ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ 20 %.

Με λίγα λόγια μονά- ζυγά τα θέλει όλα δικά του εκμεταλλευόμενος αφενός την οικονομική κρίση και αφετέρου τα οικτρά νομοθετήματα  της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους.

Ο Βιομήχανος Αγγελόπουλος λεηλατεί και «ξεζουμίζει» τις κατακτήσεις των συναδέλφων στα εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα.

Οι συνάδελφοι μας στη Χαλυβουργική, όμως, όλα αυτά τα δικαιώματα τα έχουν κατακτήσει δεκαετίες τώρα με αγώνες, ιδρώτα και αίμα, μέσα στις φωτιές των υψικαμίνων. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα, και θα είμαστε και εμείς στο πλάι τους.

Το δηλώνουμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά, δεν θα είμαστε τα καλά συναινετικά παιδιά στα συγκεκριμένα σχέδια και στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Έτσι, λοιπόν, εδώ και τώρα ζητούμε από την εν λόγω επιχείρηση ουσιαστικό και αξιόπιστο διάλογο με το επιχειρησιακό σωματείο.

Έναν πραγματικό διάλογο που θα δημιουργεί βιωσιμότητα στην Χαλυβουργική, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, και σεβασμό των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τον Βιομήχανο Αγγελόπουλο να αναλάβει την ευθύνη, που είναι στο ακέραιο όλη δική του. Να διαισθανθεί το τι σημαίνει ομαλή λειτουργία της Χαλυβουργικής για την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Να αναλογιστεί τι κοινωνικό ντόμινο  θα συντελεσθεί στο εργασιακό περιβάλλον του Θριασίου Πεδίου με την προσπάθεια του για αποσταθεροποίηση της εργασιακής ομαλότητας στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας είναι στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Το κάναμε από την πρώτη στιγμή με την προκήρυξη της Πανθριασιακής στάσης Εργασίας, βάζοντας το πρόβλημα των συναδέλφων μας στην κορωνίδα των θεμάτων αιχμής.

 Συνεχίζουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργικής  μέχρι την πλήρη δικαίωση τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ καθώς και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής στις επάλξεις της επαγρύπνησης για την πλήρη στήριξη των συναδέλφων μας στη Χαλυβουργική.      
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Παραιτήθηκε και ο Γ.Μέργος λόγω κατώτατου μισθού!



Και δεύτερο κτύπημα για την κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες: Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλε με επιστολή του στον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ο καθηγητής Γεώργιος Μέργος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Γ.Μέργος είχε αποκαλύψει το σχέδιο περαιτέρω μείωσης των κατώτατων μισθών και την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα, αυτό να ισχύσει από το 2014. Υποτίθεται ότι αυτό ήταν "προσωπική του γνώμη", αλλά εν συνεχεία αποδείχθηκε οτι υφίστατο ως ενδεχόμενο και χαρακτηρίστηκε από στελέχη της τρόικα ως "αναθεώρηση μισθολογικού καθεστώτος"!

Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Τον λάτρεψαν οι φτωχοί, τον μίσησαν οι πλούσιοι




Ποιος ήταν τελικά ο Ούγκο Τσάβες και ποια η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του; Όταν προσπαθεί κανείς να ζυγίσει αντικειμενικά τις ημέρες και τα έργα του ηγέτη της Βενεζουέλας που – αδιαμφισβήτητα – έγραψε Ιστορία, δύσκολα καταλήγει σε μονολεκτικά συμπεράσματα που εξαντλούνται σε «άσπρο» ή «μαύρο». Ο Τσάβες, σημαιοφόρος της λεγόμενης «αριστερής στροφής» της Λατινικής Αμερικής, κατάφερε να πετύχει δύο βασικά πράγματα.
Το πρώτο ήταν ότι επί των ημερών του εκατοντάδες χιλιάδες «ξεχασμένοι» Βενεζουελανοί – μέχρι πρότινος πολίτες β’ κατηγορίας – απέκτησαν φωνή, κοινωνική υπόσταση και πολιτικό βάρος. Πρόκειται για ένα «μετρήσιμο» επίτευγμα, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε η ίδια η αντιπολίτευση, η οποία πλέον, ό,τι και να συμβεί, έχει λάβει γνώση της «δυναμικής» που μπορούν να αναπτύξουν τα λαϊκά στρώματα και δεν μπορεί να επιστρέψει σε μια ρητορική που τους αντιμετώπιζε σα να μην υπάρχουν.
Από οικονομικής πλευράς, σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, οι πολίτες που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας άγγιζαν το 49,4% πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον κομαντάντε και σήμερα εκτιμώνται στο 27,8%.
Σε επίπεδο κοινωνικής ένταξης, ο Τσάβες χρησιμοποίησε τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου για να χρηματοδοτήσει προγράμματα, μεταξύ των οποίων κοινωνικά σούπερ-μάρκετ, κοινωνικές κατοικίες, δημόσια νοσοκομεία και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που είχαν ως αποτέλεσμα και τη ραγδαία μείωση του αναλφαβητισμού στη χώρα.

Ο διεθνισμός
Το δεύτερο σημαντικό του επίτευγμα ήταν η «διεθνοποίηση» των πολιτικών του. Παρά το γεγονός ότι η στρατηγική του είχε ως αποτέλεσμα, στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, να εντείνει την πόλωση ανάμεσα στους (πλειοψηφούντες) «τσαβιστές» και τους (μειοψηφούντες) «αντι-τσαβιστές», εκτός συνόρων κατάφερε να προβάλει – με τη βοήθεια βέβαια και των συγκυριών – την εικόνα ότι δημιουργείται, αργά αλλά σταθερά, ένα «ενιαίο μέτωπο» με σαφές «αριστερό» ιδεολογικό στίγμα στη Λατινική Αμερική, το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στις παραδοσιακές ηγεμονικές δυνάμεις (ξεκινώντας από τις ΗΠΑ).
Με μια σειρά από πρωτοβουλίες – τόσο σε επίπεδο οικονομικών συμφωνιών όσο και σε επίπεδο διπλωματικών κινήσεων – ο Τσάβες όχι μόνο έδωσε νέα ώθηση στο όραμα του Σιμόν Μπολίβαρ, αλλά κατάφερε να αναγνωριστεί ως «ενωτικός» ηγέτης ακόμη και από κυβερνήσεις που ακολουθούν τελείως διαφορετική γεωπολιτική στρατηγική (όπως η Κολομβία).
Ωστόσο, ο «ιδεαλισμός» του Τσάβες για την εξάπλωση της «σοσιαλιστικής επανάστασης» πέρα από τα σύνορα της Βενεζουέλας αλλά και πέρα από αυτά της Λατινικής Αμερικής δεν τον απέτρεψε από την υιοθέτηση, σε πολλές περιπτώσεις, μιας πιο... ρεαλιστικής προσέγγισης των διεθνών ισορροπιών που εντάσσεται στη λογική τού «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», κάτι που τον οδήγησε σε συμμαχίες με κυβερνήσεις – όπως αυτή του Ιράν ή της Λευκορωσίας –, οι οποίες κάθε άλλο παρά τον σοσιαλισμό προκρίνουν.

Η κληρονομιά
Αυτό όμως που θα κρίνει το πραγματικό βάρος της κληρονομιάς του Τσάβες δεν είναι ούτε οι αριθμοί ούτε οι δηλώσεις συμπαράστασης των εκάστοτε κυβερνήσεων του πλανήτη. Το κατά πόσο «πέτυχε» ή «απέτυχε» να ανοίξει τον δρόμο προς τον σοσιαλισμό θα κριθεί στο μέλλον, και μάλιστα στο άμεσο. Σίγουρα δεν περιμένει κανείς το κόμμα του τέως ηγέτη της Βενεζουέλας να χάσει τις επικείμενες εκλογές.
Το ζήτημα είναι εάν τα 14 χρόνια που ήταν στην εξουσία (δεν είναι και λίγα) κατάφερε (επιδίωξε;) να θεσμοθετήσει εκείνες τις δομικές αλλαγές που θα προστατέψουν και θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Οι εξ αριστερών επικριτές του (υπάρχουν και αυτοί) προειδοποιούν ότι ο Τσάβες περιορίστηκε εν μέρει στη «χρηματοδότηση» των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και δεν χρησιμοποίησε όπως θα έπρεπε το ρευστό από το πετρέλαιο για την εφαρμογή πολιτικών που θα διασφάλιζαν τη μελλοντική συμμετοχή αυτών των στρωμάτων στην οικονομική ανάπτυξη.
Παρομοίως, με αφορμή τις εσωκομματικές έριδες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του, αρκετοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι η προσωποκεντρική αντίληψη του Τσάβες ως προς τη λειτουργία του κόμματος και της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν εκείνοι οι πολιτικοί «μηχανισμοί» που μπορούν να διασφαλίσουν τη συνοχή και τη συνέχεια του ίδιου του τού έργου. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι... ανάγνωσης των πεπραγμένων του (εκάστοτε) Ούγκο Τσάβες. Ο ένας είναι να προσπαθήσει κανείς να ανακαλύψει την «αλήθεια», παντού και σε όλα. Ο άλλος είναι να τοποθετηθεί βάσει της γενικότερης διακύβευσης... με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να στρογγυλεύει τις γωνίες (αρκεί να αναγνωρίζει ότι το κάνει).
Με αυτήν τη λογική, όταν αναρωτιέται κανείς ποιος ήταν ο Τσάβες, μια απάντηση που μπορεί να του δώσουν είναι η εξής: ήταν ένας ηγέτης τον οποίο, αποδεδειγμένα, λάτρεψαν οι φτωχοί και, διαπιστωμένα, μίσησαν οι πλούσιοι 
ΠΗΓΗ:new.topontiki.gr

ΒΑΡΙΑ ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ Παραιτήθηκε ο Ν.Αθανασόπουλος από το ΤΑΙΠΕΔ




Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο Τάκης Αθανασόπουλος από την θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο πρόβλημα για την κυβέρνηση στο "καυτό" μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Η παραίτησή του ήρθε ως αποτέλεσμα της κακουργηματική δίωξης που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για την ευμενή μεταχείριση της εταιρείας ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου την εποχή που ο Αθανασόπουλος ήταν επικεφαλής της ΔΕΗ.

Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Μυτιληναίου είναι υποψήφιος και για αγορά των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε κοινοπραξία που έχουν συστήσει με τον όμιλο Βαρδρινογιάννη και ο Αθανασόπουλος θα ήταν ένας από αυτούς που θα έκριναν την υποψηφιότητα Μυτιληναίου.  υπόθεση της ΔΕΗ.

Εντύπωση, πάντως προκαλεί πως η κυβέρνηση δεν τον έπαυσε άμεσα (βέβαια το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχεται 100% από την τρόικα) όπως δεν έχει παύσει και τον επίσης κατηγορούμενο για κακούργημα πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ που πλαστογράφησε το έλλειμμα προκειμένου να "δεθει" η χώρα στα δεσμά των Μνημονίων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μονάδα "Πτολεμαϊδα 5" της ΔΕΗ




Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης και κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ)  Πτολεμαΐδας, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δισ. ευρώ, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρο Ζερβό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ. κ. Γεώργιο Περιστέρη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα).

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα ακόλουθα:

- «Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την μελέτη και κατασκευή της νέας σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5», συμβολίζει όλους τους στόχους για τους οποίους δίνουμε τους τελευταίους οκτώ μήνες καθημερινό αγώνα: 

Τον αγώνα για νέες επενδύσεις, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, για νέες θέσεις εργασίας, για συνεχή, απρόσκοπτη, ασφαλή ενεργειακή τροφοδοσία και στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας. 

Και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: Αυτή η επένδυση είναι μία οριστική, αμετάκλητη «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και την Εθνική μας Οικονομία. Είναι μία ακόμη «ψήφος εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προγραμματισμού επενδύσεων αυτού του βεληνεκούς.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άνοιξη των Λαών, Κυριακή 10 Μάρτη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


«Το Μεσολόγγι υψώνει μαύρη σημαία»...




ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ.
Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»
ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ – ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
1. Από αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου, «Το Μεσολόγγι υψώνει μαύρη σημαία». Σε κάθε δημόσιο κτίριο, δημοτική υπηρεσία καθώς και στα καταστήματα της πόλης, υψώνεται «η Σημαία της Αδικίας και της Ασέβειας» προς την πόλη και τους πολίτες της.
2. Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11πμ, προχωράμε στο κλείσιμο του εθνικού δρόμου, στον κόμβο της Ναυπάκτου, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπάκτου.
3. Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ξεκινάμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ στο Μουσείο – Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών.
4. Ο Δήμος και οι φορείς της πόλης δεν συμμετέχουμε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στο χώρο των επισήμων θα υπάρχει μόνο το πανό της διαμαρτυρίας μας.
5. Στις φετινές Εορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί και δεν θα παραστεί πολιτειακός παράγων καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.
6. Αποστέλλεται επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις Πρεσβείες των ξένων κρατών που εκπροσωπούνται στις Εορτές Εξόδου.
7. Αποστέλλεται επιστολή καταγγελίας της κυβέρνησης, προς όλες τις πόλεις του παγκόσμιου δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», που θα φιλοξενήσουμε το προσεχή Οκτώβριο στην πόλη μας.
8. Καλούμε τους Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εφόσον το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γίνει νόμος του κράτους με όσα αναφέρονται σε αυτό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού μας και ειδικότερα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση κηρύσσονται ανεπιθύμητοι στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
9. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Καλούμε κάθε πολίτη να συμμετάσχει και να στηρίξει ενεργά την απόφαση μας.
Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την ύπαρξη του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στο ΑΔΙΚΟ
Για το ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες 
Με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
Η κυβέρνηση κλείνει το 3ο καλύτερό ΤΕΙ της χώρας,
Το ΤΕΙ Μεσολογγίου
Μαραζώνει την πόλη , Ασελγεί στην ιστορία μας
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Για Ισχυρό – Αυτόνομο ΤΕΙ Μεσολογγίου
Ενάντια στην ΑΔΙΚΙΑ
Για το ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ
Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11πμ
Στο κλείσιμο του εθνικής οδού (κόμβος Ναυπάκτου)
Στηρίξτε ενεργά τις κινητοποιήσεις
Δήμου και συλλογικών φορέων 

ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.gr

"Κλείδωσαν" οι νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα




Κλείδωσε το σχέδιο για τα αυθαίρετα προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν ανάσα τόσο οι ιδιοκτήτες τους, όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος που έβλεπε ότι με το μέτρο των τακτοποιήσεων δεν έμπαιναν έσοδα στα Ταμεία.

Με τις νέες ρυθμίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν νομιμοποιήσεις, ηλεκτρονική καταγραφή και ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για περίπου 60.000 ιδιοκτήτες που δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα τους. Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

Ο ιδιοκτήτης που έχει κάνει μικρές πολεοδομικές παρεμβάσεις θα μπορεί πλέον να τις δηλώσει και να τις νομιμοποιήσει πληρώνοντας ένα πρόστιμο της τάξης των 500 ευρώ. Πρόκειται για αλλαγές στα μπαλκόνια, αλλαγές στη θέση της κουζίνας, πέργολες, οριοθέτηση χώρου στάθμευσης με φυτά, υπέρβαση περίφραξης.
Για τους κλεισμένους ημιυπαίθριους, τις πιλοτές και τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση και έγιναν κατοικίες θα μπει ένα πλαφόν στις παρεμβάσεις και όποιος δεν το έχει υπερβεί θα μπορεί να νομιμοποιήσει την αυθαίρετη κατασκευή. Οι υπόλοιποι θα πληρώνουν το πρόστιμο και θα τακτοποιούν για 40χρόνια
Σε ότι αφορά τις παραβιάσεις σε πρασιές και ακάλυπτους δεν θα γίνει καμία νομιμοποίηση, παρά μόνο τακτοποίηση για 40 χρόνια. Για τα κτίρια πάντως που δεν διαθέτουν καμία οικοδομική άδεια τα χρόνια της τακτοποίησης θα είναι 30.
Τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί πριν από το 1975 και οι ιδιοκτήτες έχουν χάσει την οικοδομική άδεια ή και όλο τον φάκελο, η νομιμοποίηση τους θα γίνει με πρόστιμο 500 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων που ανεγέρθηκαν από το 1983 θα πληρώσουν το 2% του προβλεπόμενου προστίμου.
Στα πρόστιμα πάντως δεν προβλέπεται προς το παρόν καμία μείωση. Μόνο κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για ΑμΕΑ, πολύτεκνους και όσους πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.
Πλέον καθιερώνεται και η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων και σε βάθος δεκαετίας αναμένεται να «φακελωθούν» όλα τα κτίρια.
Οι ρυθμίσεις πάντως αναμένεται να δώσουν ανάσα σε 60.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση τακτοποίησης και είχε παγώσει καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα όπως οι αεροφωτογραφίες που πιστοποιούν το χρόνο κατασκευής του αυθαίρετου. Αυτό θα επιτευχθεί αφού σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ μέσα σε έξι μήνες θα είναι έτοιμοι οι ορθοφωτοχάρτες, όπου θα υπάρχει αποτύπωση όλου του δομημένου χώρου στην Ελλάδα έως τις 28 Ιουλίου 2011.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενεκρίθη η συγχώνευση TNK-BP - Rosneft



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία συγχώνευσης της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft με την TNK-BP, καθώς δεν βλέπει σ’ αυτήν απειλή για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ανεξαρτησία της Rosneft από την κρατική επιρροή στον κλάδο πετρελαίου-φυσικού αερίου. Έπειτα από λεπτομερή έλεγχο αποφασίστηκε ότι η ενιαία εταιρεία δεν θα απωλέσει τους μεγάλους ανταγωνιστές της μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων στην αγορά, ενώ την ίδια στιγμή οι αγοραστές δεν θα στερηθούν τη δυνατότητα να επιλέγουν προμηθευτές και τρόπους μεταφοράς του πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

H Λευκωσία επείγεται για την γεώτρηση στο οικόπεδο 12



Την επείγουσα σημασία για την Λευκωσία της επιβεβαιωτικής γεώτρησης από την εταιρία Noble στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος είπε ότι από τη στιγμή που υπάρχει επιβεβαίωση και πιστοποιηθούν τα κοιτάσματα «μπορεί να ανακηρυχθούν εμπορεύσιμα και θα έχουν μια συγκεκριμένη αξία».

Ο υπουργός, ο οποίος σχολίαζε την άρνηση της τρόικας να συμπεριλάβει στους υπολογισμούς της τα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το φυσικό αέριο, είπε ότι «ακριβώς είναι για αυτό το λόγο που πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα με την επιβεβαιωτική γεώτρηση».

Σε ερώτηση μέχρι πότε είναι υποχρεωμένη η Noble να προβεί στην επιβεβαιωτική γεώτρηση με βάση και το συμβόλαιο της, ο υπουργός είπε ότι το συμβόλαιο λέει μέχρι τον Οκτώβριο, όμως, θα τους συναντήσουμε την ερχόμενη βδομάδα και θα δούμε ακριβώς ποια είναι τα πλάνα τους για το πώς θα προχωρήσουν.

Κληθείς να πει κατά πόσο το θέμα πρόσθετων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 θα είναι στα θέματα συζήτησης με τη Noble, ο υπουργός απάντησε καταφατικά

ΠΗΓΗ:defencenet.gr