Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Το μέλλον βρίσκεται στα βιοκαύσιμα - Δεν είναι, όμως, όλα "αθώα"

Από το worldenergynews.gr
Η χρήση βιοκαυσίμων πρέπει να αυξηθεί, προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος καθώς τα υγρά καύσιμα θα χρησιμοποιούνται από τα αεροσκάφη και τα πλοία για πολλές δεκαετίες ακόμη, επισημαίνει νέα έκθεση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, η έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών, αναφέρει ότι ορισμένα βιοκαύσιμα, όπως το ντίζελ που παράγεται από καλλιέργειες τροφίμων, έχουν οδηγήσει σε..

Οι 10 πιο ακριβές και οι 10 πιο φθηνές χώρες στον κόσμο στις τιμές καυσίμων

Από το naftikachronika.gr
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν εξαιρετικά ασταθείς τους τελευταίους μήνες, καθώς η προσφερόμενη ποσότητα ξεπερνά κατά πολύ την, ήδη, «αδύναμη» ζήτηση.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του OPEC, σε συνεργασία με άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, να συμφωνήσουν σε περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2017, οι τιμές του αργού πετρελαίου παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Ο λόγος είναι διότι η ιδιαίτερα «εύθραυστη» συμφωνία παραβιάζεται..

Διεύρυνση της κατανάλωσης πετρελαίου βλέπει η Saudi Aramco

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το «Saudi Press Agency», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco, κ. Amin Hassan Al-Nasser, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «World Petroleum Conference 2017», ότι ο πετρελαϊκός και ο ενεργειακός τομέας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει να αντιμετωπίσει πολλές μακροπρόθεσμες προκλήσεις, καθώς θα συνεχίσει να αποτελεί βασική πηγή ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Al- Nasser εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με το μέλλον της ενέργειας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα..

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το inegsee.gr
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία χρειάζονται σήμερα ένα αξιόπιστο σχέδιο απεμπλοκής από την κρίση χρέους και την οικονομική και κοινωνική κρίση. Στον πυρήνα αυτού του σχεδίου πρέπει να βρίσκονται οι αξίες, οι ιδέες και οι προτάσεις οικονομικής πολιτικής που πρωταρχικά υπηρετούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την πλειονότητα της κοινωνίας. 

Το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας δεν είναι μόνο το μέσο προστασίας των εργαζομένων αλλά - όπως έχουμε δείξει στις εκθέσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – αποτελεί και ..