Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Οι πετρελαϊκές γνώριζαν εδώ και δεκαετίες τις επιπτώσεις της ρύπανσης στη δημόσια υγεία



 Η βιομηχανία πετρελαίου γνώριζε εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση των ορυκτών καυσίμων ενέχει σημαντικούς κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία, κι όμως πέρασε όλα αυτά τα χρόνια μαχόμενη επιθετικά κατά των κανονισμών για καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Τα αποκαλυπτικά έγγραφα φέρνει στη δημοσιότητα..

IEA: Gasoline Demand May Never Fully Recover

 


Global gasoline may have peaked, thanks to fuel efficiency gains and the growing popularity of electric vehicles, the International Energy Agency said in a new report, noting that these trends offset growth in mobility in emerging economies.

The report, which looks at the next five years, also suggests peak oil demand may be near, thanks to stronger..

CNN Turk: Οι Ρώσοι στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες

 



Ρωσικές εταιρείες θα ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όμως μεταδίδει το τουρκικό κανάλι που επικαλείται συριακή εφημερίδα που πρόσκειται στον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την Al Savra έχουν υπογραφεί συμφωνίες με τις Capital Limited και East Med Amrit και οι έρευνες θα..

Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για απόφαση δικαστηρίου



 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αρ. 245/2021 απόφασή του, έκρινε νόμιμη την απεργία του Σωματείου μας, δικαιώνοντας πλήρως τον αγώνα μας, αλλά και την αγωνία μας για τις συνθήκες εργασίας με τα συνεχή 12ωρα που δημιουργούν ζητήματα ασφάλειας.

Το Δικαστήριο απέρριψε τους..

Οι πόλεις μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι για την καταπολέμηση των εκπομπών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

 





Η πανδημία έχει ανακουφίσει έντονα την παγκόσμια μάχη των πόλεων για καθαρότερο αέρα και για ένα καλύτερο μέλλον. Η έκθεση για την παγκόσμια κατάσταση των ανανεώσιμων πηγών σε πόλεις 2021, η μόνη απογραφή των προσπαθειών μετάβασης ενέργειας πόλεων παγκοσμίως, δείχνει ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε πόλεις που έχουν υιοθετήσει στόχους ή πολιτικές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο αριθμός των πόλεων που επέβαλαν μερική ή πλήρη απαγόρευση ορυκτών καυσίμων αυξήθηκε..

Ξεκίνησε η αποξήλωση των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ στη Λάρνακα – Αξιοποίηση των ιδιόκτητων οικοπέδων σχεδιάζει ο Όμιλος

 


Σε συνέχεια μιας πολύχρονης διαδικασίας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών αποξήλωσης των εγκαταστάσεων διακίνησης υγρών καυσίμων της από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. 

Με την εξασφάλιση της άδειας από την Πολεοδομική Αρχή Λάρνακας, η προετοιμασία για τις διαδικασίες κατεδάφισης προχώρησε με ταχύτατους..

Πρόβλεψη ΙΕΑ: Αύξηση της Παγκόσμιας Πετρελαϊκής Ζήτησης κατά 5.5 Εκατ. Βαρέλια την Ημέρα το 2021

 


Το απότομο ράλι του πετρελαίου κοντά στα $70 το βαρέλι έχει προκαλέσει διάφορες συζητήσεις για ένα νέο επικείμενο έλλειμμα προσφοράς, αν και τα δεδομένα, αλλά και η σχετική ανάλυση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) διαμορφώνουν μία άλλη εικόνα, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΙΕΑ στην τελευταία μηνιαία Έκθεσή του, που αναφέρεται στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και δημοσιεύτηκε σήμερα (17/3). Αρχικά, τα αποθέματα πετρελαίου εξακολουθούν να φαίνονται..

Ιταλικό δικαστήριο αθώωσε Eni και Shell για υπόθεση διαφθοράς στη Νιγηρία

 





Δικαστήριο του Μιλάνου αθώωσε την εταιρεία ενέργειας Eni, τον διευθύνοντα σύμβουλό της και την Royal Dutch Shell στη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς της βιομηχανίας πετρελαίου που αφορούσε την απόκτηση έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πετρελαιοπηγής στη Νιγηρίας πριν από μια δεκαετία.

Η ποινή, που την Τετάρτη 17/3/2021 διαβάστηκε στο δικαστήριο από..