Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Α. Πενταράς: Άδοξο τέλος στο όραμα της Κύπρου για φυσικό αέριο

Από το energypress.gr
Φυσικό αέριο από την ΑΟΖ για την Κυπριακή Δημοκρατία; Α, μπα. Μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή του άδοξου τέλους ενός  οράματος που αποσκοπούσε στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της ΚΔ. 

Ο κυκεώνας της φοβίας και του πανικού που ενέσκηψε σε όλο τον πλανήτη ελέω ιού, αλλά και στον τόπο μας, παραμέρισε έως και εξουδετέρωσε τις όποιες σκέψεις, συζητήσεις , περί της εκμετάλλευσης..

Rosneft: Ανακοίνωσε ζημιές 2,1 δισ. ρούβλια στο τρίμηνο

Από το capital.gr
Η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, Rosneft, ανακοίνωσε ζημιές στο α΄ τρίμηνο ύψους 156 δισ. Ρούβλια (2,1 δισ. Δολάρια) κυρίως εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού και της υποχώρησης του ρουβλιου.

Η Rosneft που αντιστοιχεί στο 40% της συνολικής πετρελαϊκής παραγωγής, ανακοίνωσε ότι περιέκοψε την παραγωγή..

Sultan Ahmed Al Jaber (ADNOC): Δεν είναι ευθεία η επανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Σε σταδιακό επίπεδο εξισορρόπησης αρχίζουν να φτάνουν οι αγορές πετρελαίου μετά το ξέσπασμα του κορωνοιού. Ωστόσο, το επόμενο βήμα προς το «φυσιολογικό επίπεδο» είναι ακόμη αβέβαιο, σύμφωνα με τον CEO της ADNOC, Dr Sultan Al Jaber.

Μιλώντας στο CNBC, τόνισε ότι: «Υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι η αγορά έχει σφίξει τις τελευταίες εβδομάδες. Η συμφωνία του OPEC+, οι εθελοντικές..

Euractiv: Ανησυχία Ευρωπαίων αξιωματούχων για κατάρρευση του κλάδου σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Φόβους ότι η κατάρρευση αμερικανικών εταιριών σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία και βεβαίως ευρωπαϊκή, εξέφρασαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Euractiv στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Ενέργειας του Λουξεμβούργου Claude Turmes, προειδοποίησε για τον κίνδυνο πτώχευσης εταιρειών σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, εξ αιτίας..