Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Βρέχει λεφτά στην στράτα μου..


Τα πήραμε! Τα πήραμε!
     Δηλαδή δεν τα πήραμε ακριβώς, αλλά τα πήραμε.
     Τα πήραμε για να τα ξαναδώσουμε.

     Γιατί δύο δόσεις και μάλιστα τόσο άνισα κατανεμημένες, όλο και κάποιες υποψίες γεννάει το πράγμα.
     Για πείτε μας εκεί στην  ''πρώτη φορά τοκογλυφικά''  πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα μέχρι τα
τέλη Ιουνίου ή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου;
     Διότι άν είναι γύρω στα 7,5 δις (ομόλογα ΕΚΤ και τοκογλυφικά του ΔΝΤ),
     ..τότε καταλαβαίνετε πόση είναι η τρύπα στο νερό που κάνατε, και μας έμειναν κερατιάτικα και τα ψηφισμένα!

     ( Ο μεταμφιεσμένος έκανε δήλωση χθες όπου..

ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ !...

Γιατί έγινε το «σκοτσέζικο ντους» στο Eurogroup: Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε 19 αποκρατικοποιήσεις και οι δανειστές θέλουν άμεσο «ξεπούλημα»

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Άμεση εξήγηση του γιατί χθες οι Ευρωπαίοι εκβίασαν για άλλη μια φορά την χώρα ως προς την εκταμίεσυη της δόση δίνει η έγκριση υπό την πίεση των δανειστών, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής συνολικά 19 αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ανάμεσα στις οποίες η βρίσκεται η πώληση του 17% της ΔΕΗ, του 65% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ, αλλά και πλήθος άλλων.

Πρόκειται για το αναθεωρημένο από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στις 26 Απριλίου πρόγραμμα, το οποίο θα δημοσιευθεί άμεσα και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την έγκριση και τη δημοσίευση του οποίου ζητούσαν οι θεσμοί.

Αν και η έγκριση έγινε χθες ο αντικειμενικός σκοπός πλέον των δανειστών είναι να δουν το «ξεπούλημα» να γίνεται..

ΟΒΕ: Πόσο ακριβότερα θα πληρώνουμε τα καύσιμα με τις νέες αυξήσεις


Μετά την ψήφιση του φορολογικού πολυνομοσχεδίου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι οι νέες αυξήσεις του ΦΠΑ θα ισχύσουν από 1.6.2016. Οι αυξήσεις των Εδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) θα ισχύσουν από 1.1.2017, εκτός του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης ο οποίος θα ισχύσει από 15/10/2016.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, οι ημερομηνίες ισχύος έχουν ως εξής:

Η Shell θα προχωρήσει στην περικοπή 2.200 θέσεων εργασίας


Η Royal Dutch Shell θα προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 2.200 θέσεων εργασίας, με το συνολικό στόχο για απολύσεις να ανέρχεται στις 12.500 έως τα τέλη του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αγγλοολλανδική πετρελαϊκή εταιρία, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Πέρυσι, η Shell απέλυσε 7.500 εργαζόμενους και εξωτερικούς συνεργάτες και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περικοπούν 2.800 θέσεις εργασίας με την ενοποίηση του ομίλου BG.

Παρόλο που οι περικοπές είναι ..

Aλλαγές σε όρους ομολογιακών των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Το «πριμ» που προσφέρουν τα ΕΛΠΕ για τη συμμετοχή των ομολογιούχων στις αλλαγές δείχνει ότι την επιθυμούν ιδιαίτερα. Για τους τίτλους του 2017 η προτεινόμενη αμοιβή ανέρχεται σε 5-6,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας.

Την τροποποίηση συγκεκριμένων ορισμών σε τίτλους ομολογιακών δανείων των ΕΛΠΕ, που λήγουν το 2017 και 2019, προτείνει στους κατόχους τους η διοίκηση του ομίλου, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο της 12ης Μαΐου, την επομένη δηλαδή της έκδοσης αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η αποδοχή της πρότασης από τους κατόχους των τίτλων είναι εθελοντική. Ωστόσο το «πριμ» που προσφέρουν τα ΕΛΠΕ για τη συμμετοχή των ομολογιούχων στην πράξη αυτή δείχνει ότι την επιθυμούν ιδιαίτερα.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι ..

ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Ιράν: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές αργού τον Απρίλιο


Το Ιράν εκπληρώνει την δέσμευση του να αυξήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές αργού πετρελαίου έξι μήνες μετά την άρση των κυρώσεων.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) ανέφερε ότι η παραγωγή στην χώρα ανήλθε στα 3,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, επίπεδο που είχε επιτευχθεί για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2011, πριν την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι εξαγωγές αργού σκαρφάλωσαν..

Κυκλοφόρησε το GREEK ENERGY 2016: Για πέμπτη χρονιά η «ακτινογραφία» του ενεργειακού τομέα


Στη διάθεση των αναγνωστών βρίσκεται η ετήσια έντυπη έκδοση GREEK ENERGY 2016  που επιμελήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά το επιτελείο του energypress. (Για να την ξεφυλλίσετε πατήστε εδώ).

Η έκδοση GREEK ENERGY 2016 αποτελεί την «ακτινογραφία» του ενεργειακού τομέα και περιλαμβάνει, για κάθε επιμέρους κλάδο, τις βασικές εξελίξεις και προοπτικές, τις θεσμικές αλλαγές, τα οικονομικά στοιχεία, τις τάσεις που καταγράφονται και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Επίσης, αναλύσεις από τα πλέον έγκυρα και αρμόδια πρόσωπα και φορείς.

Η έκδοση στην έντυπη εκδοχή της θα διανεμηθεί σε 5.000 εταιρείες, οργανισμούς, φορείς, επιστήμονες, δημοσιογράφους κ.λπ. Η ηλεκτρονική έκδοση είναι ήδη αναρτημένη και θα παραμείνει για όλο το 2016.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Euroasia Interconnector: Ένα νέο μεγάλο ενεργειακό στοίχημα μετά τον TAP

Αποτέλεσμα εικόνας για Euroasia Interconnector: Ένα νέο μεγάλο ενεργειακό στοίχημα μετά τον TAP
Η ηλεκτρική διασύνδεση που φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενεργειακή γέφυρα της ανατολικής Μεσογείου, να βγάλει από την ηλεκτρική απομόνωση την Κύπρο και να ενώσει τα πλούσια κοιτάσματα της περιοχής με τις αγορές της Ευρώπης, είναι το δεύτερο μεγάλο ενεργειακό στοίχημα που έχει μπροστά της να κερδίσει η Ελλάδα μετά τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του αγωγού TAP.

Θυμίζουμε ότι η έναρξη κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP απέκτησε προ ημερών συμβολικό χαρακτήρα, με τον πρωθυπουργό να μιλά για ένα έργο που χαρακτηρίζει την επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία. 

Αντίστοιχης οικονομικής αλλά και γεωπολιτικής σημασίας είναι και το έργο της..

Αδρανή υλικά..


Είναι πράγματι άβυσσος η διαφορά που χωρίζει όταν εξαναγκάζεσαι να κάνεις κάτι παρά την θέλησή σου,
     ..με το να υπερασπίζεσαι εκ των υστέρων αυτό το κάτι σαν το πιό σωστό, και να υπερθεματίζεις πως σωστά  ''εξαναγκάστηκες''.
     Αυτήν την άβυσσο βέβαια την γεφύρωσαν με πολύ ευφυή τρόπο εκεί στην
κυβέρνηση,
     ..βάζοντας τις 153 καρέκλες τους πάνω απ' το κενό, καλύπτοντας έτσι το χάος που χωρίζει τους ανθρώπους απ' τα τομάρια.

     Σήμερα και μετά την ομολογία του τσαλακωμένου μέσα κι έξω, στα ρούχα και στην ψυχή, πως πράγματι παραχωρήθηκε (ξεπουλήθηκε) η εθνική περιουσία για 100 χρόνια,
     ( 100 χρόνια! Παραχώρησαν τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια με υπογραφές 153 απατεώνων φιλοτομαριστών. 100 χρόνια! Δεν θα ζουν ούτε τα παιδιά μας και πιθανόν και ούτε τα εγγόνια μας )
     ..δικαιούμαστε κι εμείς να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.

     Πρώτον:

Έρχεται η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με 900 δισ. δολάρια ετησίως

Έρχεται η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση με 900 δισ. δολάρια ετησίως
Περισσότερα από 900 δισ. δολάρια, ετησίως, εκτιμάται ότι θα επενδύσουν έως το 2020 σε διεθνές επίπεδο οι εταιρίες, ενόψει της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη της PwC.
Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, οι βιομηχανικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση, ενόψει της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Η υλοποίηση είναι σε πλήρη εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο: Ήδη, σχεδόν το ένα τρίτο των εταιριών αξιολογούν το..

Νέο πλήγμα για την "προστατευόμενη εμπιστοσύνη" των "επενδυτών" σε Φ/Β στη στέγη στη Γερμανία. Γιατί άραγε;


Η Γερμανία δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια ένα νέο βιομηχανικό κλάδο στην παραγωγή Φ/Β, χάρη στις αδρές επιδοτήσεις των "πράσινων" θέσεων εργασίας μέσω του Ν. EEG. 

Πολλοί έσπευσαν να βάλουν Φ/Β στις στέγες, ιδίως στα πλούσια κρατίδια του Νότου, τη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Οι ψηφοφόροι σ' αυτά τα κρατίδια παραδοσιακά προτιμούν τα Συντηρητικά κόμματα, αλλά και οι Πράσινοι έχουν το δικό τους μερίδιο στην εξουσία. Μεγάλοι χαμένοι σ' αυτές τις περιοχές είναι οι Σοσιαλδημοκράτες, που στις εκλογές του περασμένου Μάρτη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης: οι μέχρι τότε κυβερνητικοί τους σύμμαχοι Πράσινοι προτίμησαν να συνεργαστούν με το CDU της Μέρκελ.

Φαίνεται πως η για πρώτη φορά συνεργασία Πράσινων-Χριστιανοδημοκρατών έφερε νέες ιδέες στο Σόιμπλε, ενόψει και των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017, και, όπως μεταδίδει η Suddeutsche Zeitung, ετοιμάζει ..

Σενάρια καταστροφής για το πετρέλαιο: Ο «μαύρος κύκνος» και τα φορτία στα αζήτητα

Αποτέλεσμα εικόνας για Σενάρια καταστροφής για το πετρέλαιο: Ο «μαύρος κύκνος» και τα φορτία στα αζήτητα
Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται στην αγορά του πετρελαίου μία αισθητή βελτίωση, που δημιουργεί προσδοκίες ότι τα χειρότερα για τον «μαύρο χρυσό» έχουν περάσει. Ήδη τη Δευτέρα το αργό και το Brent κυμαίνονταν περίπου στα 48 δολάρια ανά βαρέλι, πολύ πιο πάνω από το χαμηλό των 30 δολαρίων ανά βαρέλι που είχε σημειωθεί πριν από λόγους μήνες. Όμως αυτές οι προσδοκίες φαίνεται πως είναι υπέρ το δέον αισιόδοξες.

Σε ξεχωριστές αναλύσεις τους, η Morgan Stanley και η Bank of America Merrill Lynch αναφέρονται σε δυσοίωνα σενάρια γύρω από την τιμή του πετρελαίου, που μπορεί να υποχωρήσει ακόμα και στα 25 δολάρια το βαρέλι!

Η βελτίωση στην αγορά του πετρελαίου αποδίδεται εν μέρει στα..

Το «Μεγάλο Πράσινο Τείχος» της Αφρικής θα καταπολεμήσει τη φτώχεια μαζί με την ερημοποίηση


Καθώς η έρημος Σαχάρα επεκτείνεται σταθερά σε καλλιεργήσιμα εδάφη, οι αφρικανικές αρχές προτείνουν μια τολμηρή λύση που θα μπορούσε να ωφελήσει την τοπική οικολογία αλλά και την οικονομία.

Η ιδέα αφορά την αναδάσωση του Σαχέλ, μιας μεταβατικής έκτασης μεταξύ της Σαχάρα και τη σαβάνας, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «πράσινο» τείχος που θα εκτείνεται σε 11 χώρες, από τη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία ως την Ερυθραία, την Αιθιοπία και το Τζιμπουτί.

Παρά το γεγονός ότι η κύρια λειτουργία του θα είναι η προστασία κατά της ερημοποίησης, το πράσινο τείχος θα έχει και άλλα σημαντικά οφέλη.

«Το Μεγάλο Πράσινο Τείχος έχει αντικείμενο τη..