Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αλλαγές στις αλυσίδες εφοδιασμού: προκλήσεις και ευκαιρίες για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία

Από το osha.europa.eu
Η επέκταση του παγκόσμιου εμπορίου τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησε σε αύξηση των διακρατικών σχέσεων εφοδιασμού. Σε επίπεδο κρατών μελών, το γεγονός αυτό συνοδευόταν συχνά από την τάση για εξωτερική ανάθεση στο πλαίσιο των αλυσίδων εφοδιασμού.

Το παρόν έγγραφο συζήτησης εξετάζει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ενέχουν για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους..

ΙΕΑ: Απαιτούνται επενδύσεις 3 τρισ. δολ. για την παγκόσμια πράσινη ανάκαμψη

Από το worldenergynews.gr
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο πράσινης ανάκαμψης ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προσφέροντας στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έναν χάρτη για μια βιώσιμη ανοικοδόμηση των οικονομιών τους.
Η έκθεση βιώσιμης ανάκαμψης, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει στους παγκόσμιους ηγέτες οικονομικά μέτρα που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη ∆ευτέρα 15/6/20 και την Τετάρτη 17/6/20 το ∆.Σ. του Σωµατείου µας παραβρέθηκε στην Αίθουσα Εκπαίδευσης στο Νέο ∆ιοικητήριο στον Ασπρόπυργο, διαµαρτυρόµενοι για τις αλλαγές στην Άδεια Εργασίας και τη µέτρηση αερίων που σκοπό είχαν ΟΧΙ στην αναβάθµιση της ασφάλειας, αλλά στην παραγωγή αδειών εργασίας (µεγαλύτερου αριθµού εκδόσεων) στο επερχόµενο Shut Down, µεταφέροντας όπως πάντα τις ευθύνες όσο γίνεται πιο χαµηλά ιεραρχικά.

Σήµερα πραγµατοποιήθηκε..

Από τους περιορισμούς της συμφωνίας του OPEC+ εξισορροπήθηκε η μειωμένη ζήτηση πετρελαίου στην Ιαπωνία

Από το worldenergynews.gr
H ασθενέστερη ζήτηση πετρελαίου στην Ιαπωνία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού εξισορροπείται επί του παρόντος από τη μειωμένη προσφορά από τα μέλη του OPEC+, τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Πετρελαίου της Ιαπωνίας (PAJ), με βάση τα όσα αναμεταδίδει το Reuters.

«Αν χρειαζόμαστε περισσότερο αργό, μπορούμε πάντα να αγοράζουμε πετρέλαιο από την spot αγορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Tsutomu Sugimori.

Υπενθυμίζεται ότι..

Ψήφισμα Συμπαράστασης ΠΣΕΕΠ στους πρώην εργαζομένους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ