Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη η Ελλάδα στη φορολόγηση της ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη η Ελλάδα στη φορολόγηση της ενέργειας
Πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια συνεχίζει να είναι η Ελλάδα στη φορολόγηση της ενέργειας, όπως καταγράφει ρεπορτάζ. 

Αναδεικνύοντας το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους που πλήττει την ελληνική βιομηχανία, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα EurΑctiv διαπιστώνει ότι ακριβώς εξαιτίας της υψηλής φορολογίας οι τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου στη χώρα μας, παρά την αισθητή μείωσή τους λόγω της βουτιάς του πετρελαίου, παραμένουν 33% υψηλότερες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Όπως σημειώνουν...

Γιατί ενδιαφέρονται οι Πολωνοί για τα ...Αυστρο-Γερμανικά σύνορα; Και γιατί αντιδρούν οι Γερμανοί;


Όχι, η σημερινή ανάρτηση δεν αφορά το δράμα των προσφύγων που συνωστίζονται στα σύνορα των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Αφορά ένα άλλο δράμα, τις ροές ηλεκτρισμού στην Κεντρική Ευρώπη. Όπως είχε πει τον περασμένο Μάιο ο Βέλγος Γενικός Γραμματέας του Entso-e, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών Δικτύων Μεταφοράς Ηλ. Ενέργειας, μιλώντας στο World Energy Forum στην Κωνσταντινούπολη,  "electricity is international by nature – it does not stop at borders - Η ηλεκτρική ενέργεια είναι διεθνής απ' τη φύση της - δεν σταματά στα σύνορα". Μόνο που για να μη σταματά το ρεύμα πρέπει καταρχήν να υπάρχουν τα κατάλληλα δίκτυα, κι αυτά δεν υπάρχουν παντού. 

Έχουμε πει πολλές φορές πως η Γερμανία έχει γεμίσει τις Βόρειες περιοχές της με ανεμογεννήτριες, αλλά ...

Μεγάλες επενδύσεις από τα ΗΑΕ στο πετρέλαιο παρά την πτώση των τιμών


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να επενδύουν στην παραγωγή υδρογονανθράκων παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και βρίσκονται καθ’ οδόν για να πετύχουν τον στόχο παραγωγής για το 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι ο στόχος για το 2017 είναι να φτάσει η παραγωγή πετρελαίου στα 3,5 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα από 3 εκατ. βαρέλια σήμερα.

Στα πλαίσια αυτά, έγινε γνωστό ότι θα επενδύσουν 35 δις. δολάρια προκειμένου να περιορίσουν την εξάρτησή τους στο φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή από το 100% σε 70%.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σωματεία προς Βρυξέλες: Σώστε τους εργαζόμενους στον άνθρακα και τις ρυπογόνες βιομηχανίες


Τα επαγγελματικά σωματεία της Ε.Ε. κάλεσαν την περασμένη Παρασκευή τις Βρυξέλες και τα κράτη να προσφέρουν στήριξη στους εργαζόμενους περιοχών όπου φιλοξενούνται ρυπογόνες βιομηχανίες.

Υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στις εν λόγω βιομηχανίες είναι αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς η Ε.Ε. στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων. Στα πλαίσια αυτά, τα σωματεία δήλωσαν ότι είναι απαραίτητη η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά με έναν δίκαιο τρόπο που θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στα ...

«Χαλυβουργική»: Διαθεσιμότητα για 112 από τους 172 εργαζόμενους του εργοστασίου


Σε διαθεσιμότητα θέτει τους 112 από τους συνολικά 172 εργαζόμενους του εργοστασίου η εργοδοσία της «Χαλυβουργικής» από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη το Σωματείο Εργαζομένων της «Χαλυβουργικής» με τη διοίκηση της εταιρείας. 

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015 και για διάστημα 10 εβδομάδων θα βγουν σε διαθεσιμότητα 85 εργαζόμενοι, ενώ άλλοι 27 εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα από 3 έως 8 εβδομάδες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 10 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σε ανακοίνωσή τους για τις εξελίξεις οι....

Νέα «βόμβα» δανειστών: Ζητούν «εδώ και τώρα» κατάργηση 35ετίας

Νέα «βόμβα» δανειστών: Ζητούν «εδώ και τώρα» κατάργηση 35ετίας
Δύο νέες βόμβες για τις συντάξεις κρύβουν τα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι δανειστές προτείνουν και ζητούν:

1. Σταδιακή αύξηση του χρόνου καταβολής εισφορών ως τα 40 έτη για όσους έχουν σήμερα 35 ως 37 έτη.

2. Να κοπούν οι έκτακτες επιχορηγήσεις που παίρνουν τα Ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

Τα δύο μέτρα είναι καινούργια και οι δανειστές θέλουν να...