Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Mediterranean Petroleum Summit: H ναυαρχίδα των εταιρειών Υδρογονανθράκων της Μεσογείου στην Αθήνα

Από το energypress.gr
Για πρώτη φορά Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων και Ορυκτών του Μαρόκου (ONHYM), ο Πρόεδρος της Διοίκησης Πετρελαίου του Λιβάνου (LPA), ο Διευθυντές της Sonatrach, ο Αντιπρόεδρος Εξερεύνησης και Παραγωγής της Edison και ο Partner της ERM, εντός πολλών άλλων, θα συναντηθούν..

Στα 270 δισ. βαρέλια πετρελαίου τα αποθέματα της Saudi Aramco

Από το bankingnews.gr
Ένας διεθνής ανεξάρτητος έλεγχος των πετρελαϊκών αποθεμάτων της σαουδαραβικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου Saudi Aramco, επιβεβαίωσε τα επίσημα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Ριάντ εδώ και τρεις δεκαετίες, επιβεβαιώνοντας ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα της εταιρίας ανέρχονται στα 270 δισ. βαρέλια, επιβεβαίωσαν δύο που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία στο πρακτορείο Reuters.

Ο έλεγχος διεξήχθη από..

Auberon: Εξωσκελετός για πυροσβέστες

Από το naftemporiki.gr
Έναν εξωσκελετό και άλλα ρομποτικά «έξυπνα» συστήματα για χρήση από πυροσβέστες αναπτύσσει η Trigen Automotive - εταιρεία που εξειδικεύεται σε οχήματα και εξοπλισμό ειδικής χρήσης (όπως πυροσβεστικά) στη Σιγκαπούρη.

Ο πλήρως μηχανικός εξωσκελετός Auberon έχει ως στόχο να βοηθά τους πυροσβέστες να μεταφέρουν βαρύ πυροσβεστικό εξοπλισμό ενώ ..

Τι γράφει στο κεφάλαιο ενέργεια η έκθεση του ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα επιδοτεί σθεναρά τα ορυκτά καύσιμα

Από το energypress.gr
Σαν μια από τις χώρες που παραμένουν σημαντικά εξαρτημένες από τα στερεά καύσιμα, και συγκεκριμένα από το λιγνίτη, χαρακτηρίζει την Ελλάδα στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.

Στο ενεργειακό σκέλος της έκθεσης, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα μέτρα ενθάρρυνσης παραγωγής και..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή τους, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Αύξηση σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης ενώ μειώθηκαν τα αποθέματα αποσταγμάτων, 

Τα αποθέματα αργού  αυξήθηκαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΕΣΦΑ


Από το poenergias.gr
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πώς προχωράει η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ και ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε γρήγορα στο κλείσιμο. Η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ έχει μια ενδιαφέρουσα οικονομική στρατηγική αξία, όχι τόσο για την ίδια την ελληνική αγορά, αλλά επειδή η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης. Ως SNAM θέλουμε η Ιταλία να αποτελέσει κόμβο αερίου για να αυξήσει την ασφάλεια τροφοδοσίας και να μειώσει το κόστος των λογαριασμών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SNAM κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων της, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA και δημοσιεύτηκε στον ελληνικό τύπο(EnergyPress 25/04/2018)

                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ,

Νοιώθετε..

Νέα Σύνθεση ΔΣ ΠΣΕΕΠ

 

Στη «μάχη» κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων το μητρώο δεξαμενών ενεργειακών προϊόντων – Ξεκινά η δημιουργία του

Από το worldenergynews.gr
Την αρχή του τέλους για την αντιμετώπιση μίας σημαντικής «διαρροής» στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα, σηματοδοτεί η έναρξη υλοποίησης από σήμερα (2/5) του μητρώου δεξαμενών ενεργειακών προϊόντων, μέσω του οποίου θα καταγραφούν και θα παρακολουθούνται ..