Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ SUCCESS STORY !...


Ποιο είναι το απόγειο της ξεφτίλας του Σαμαρά ; Μα το γεγονός πως δέχτηκε να σιγοντάρει τη Μέρκελ και το Σόϊμπλε, στην επιχείρηση εξαπάτησης των γερμανών ψηφοφόρων, η οποία, παράλληλα, εμπεριέχει και το αισχρό παραμύθιασμα του ελληνικού !

Οι γερμανικές δεξιούρες, βάπτισαν, ετσιθελικά, την ελληνική εξέλιξη success story, για να παρουσιάσουν, προεκλογικά στους ψηφοφόρους τους δυο πράγματα : πρώτον, την επιτυχία, τάχα, των πολιτικών της άγριας λιτότητας, στο Νότο και, ειδικότερα στην «αμαρτωλή» Ελλάδα, και, δεύτερον, το τέλος των νέων πακέτων χρηματοδότησής τους, άρα και το τέλος των, τάχα, επιβαρύνσεων, των γερμανών.

Από την άλλη, ο αδίστακτος, αριβίστας Αντωνάκης, μετά την αρχική κωλοτούμπα, που έκανε, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, δέχτηκε, χωρίς αναστολές, να παίξει και το ρόλο του πλασιέ – αβανταδόρου, των αλήτικων σχεδίων της Μέρκελ και της φάρας της.

Η, καθ΄ όλα, δοτή και κατευθυνόμενη αποστολή του, περιλαμβάνει, αφ΄ ενός την προπαγάνδα, της, τάχα, διαφορετικής, πιο αποφασιστικής και πιο αποτελεσματικής, πολιτικής του, (σε σχέση μ΄ εκείνη του Παπανδρέου), κα, αφ΄ ετέρου, το παραμύθιασμα, της μη λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ή με νέες αυξήσεις στη φορολογία.


Η αχρειότητα του Σαμαρά και των συμμάχων του, (διάβαζε Βενιζέλους), έγκειται στο γεγονός, πως κάνουν ό,τι κάνουν, γνωρίζοντας, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι εξελίξεις και τα γεγονότα θα τους ξεβρακώσουν στα μάτια του ελληνικού λαού, ο οποίος, όχι, μόνο δεν θα ζήσει κάποιο success story, αλλά, αντίθετα, θα υποστεί νέες επιδρομές στα δικαιώματα, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά του στοιχεία και τις όποιες αποταμιεύσεις του !

Όλα δείχνουν, πως και οι κινούντες τα νήματα, γερμαναράδες και οι ντόπιες μαριονέτες τους, δεν έχουν αξιόπιστα επεξεργασμένα σχέδια, για την επόμενη μέρα του «story» τους, κάτι, που οδηγεί στις εφιαλτικές εκτιμήσεις περί επικείμενων θλιβερών και δραματικών εξελίξεων στη χώρα !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Τι θα γίνει με τον ειδικό φόρο στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση;


Στις 6/5/2010 δημοσιεύθηκε ο Ν.3845/2010 (ΦΕΚ Α65), το γνωστό ως "μνημόνιο" δηλαδή, με τον οποίο επιβλήθηκε "ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση", με έναρξη...

..την 1-7-2010.





Φυσικά, οι αντιδράσεις ήταν ακαριαίες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φτωχός 1 στους 2 Ελληνες

Πού έχει φθάσει η φτώχεια στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν 25%, όταν η ανεργία μόνον έχει ανέλθει στο 28%;
 
Είναι σωστός ο τρόπος μέτρησης της φτώχειας διεθνώς όταν λογαριάζει ως φτωχό οποιονδήποτε έχει εισόδημα κάτω από το 60% του διάμεσου εισοδήματος (δηλαδή του εισοδήματος αυτού που βρίσκεται ακριβώς στη μεσαία εισοδηματικά θέση όλου του πληθυσμού· για παράδειγμα στους 1.000 ανθρώπους λογαριάζει ως όριο φτώχειας το 60% του εισοδήματος αυτού που βρίσκεται στην 500ή κατάταξη), που πάντα είναι πολύ χαμηλότερο του μέσου όρου, καθώς όλος ο πλούτος συγκεντρώνεται στα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια; Αν φτωχαίνουν τα 9/10 της κοινωνίας, τότε το διάμεσο εισόδημα μειώνεται πολύ και το όριο της φτώχειας υποχωρεί επίσης πολύ μαζί του, αδυνατώντας να περιλάβει την πραγματική έκταση της φτώχειας. Με αυτή την κατρακύλα, όπως θα αποδείξουμε, σήμερα 45%-46% του πληθυσμού είναι φτωχοί.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του έτους με έρευνα της «Κ.Ε.» είχαμε καταδείξει πως τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των Μνημονίων όλοι οι δείκτες κοινωνικής προστασίας εμφάνιζαν κατακόρυφη πτώση. Η μαζική ανεργία, οι αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η άγρια περιστολή των κοινωνικών παροχών έχουν οδηγήσει μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας στην εξαθλίωση. Ομως δεν είχαμε κι εξακολουθούμε να μην έχουμε μία επίσημη σύγχρονη μέτρηση της φτώχειας στη χώρα, αφού τα στοιχεία της Eurostat αναφέρονται στο 2011 και από τότε έως σήμερα το πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας έχει δραματικά αλλάξει. Αν, λοιπόν, το 2011 το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που βρίσκεται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αδυνατώντας να ικανοποιήσει επαρκώς βασικές του ανάγκες, ανερχόταν στο 31% και μετά την αφαίρεση των κοινωνικών παροχών στο περίπου 25% (έναντι 19% το 2007), πού έχει άραγε αναρριχηθεί σήμερα;

 
Θα μπορούσε βεβαίως κανείς να εκτιμήσει τους ρυθμούς μεταβολής του ποσοστού φτώχειας της περιόδου 2007-2011 και με προβολή να υπολογίσει την εξέλιξή του το 2013, υπολογισμός που θα έδινε περίπου 29%. Ομως θα ήταν μία εσφαλμένη προσέγγιση δεδομένου ότι η περίοδος 2011-2013 είναι ποιοτικά διαφορετική καθώς περιλαμβάνει τον πιο σκληρό πυρήνα εφαρμογής του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από πολλαπλάσια μείωση του ΑΕΠ και του κόστους εργασίας της χώρας, παράλληλα με διόγκωση των φορολογικών βαρών συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. 

ΠΗΓΗ:enet.gr

Εξετάζεται η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω αζέρικου αγωγού


Σε συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται η Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters, για την μεταφορά 
ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.
Οι συνομιλίες γίνονται, καθώς επί χρόνια εξάγεται αζέρικο πετρέλαιο στην Ευρώπη, μέσω Ρωσίας, σχολίασε στέλεχος της πετρελαϊκής αγοράς του Αζερμπαϊτζάν.
Ήδη η BP με αγωγό που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Τουρκία, εξάγει προς τη Ρωσία σχεδόν την μισή της παραγωγή, δηλ. 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της αζέρικης SOCAR, Rovnag Abdullayev δήλωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συνομιλίες με τη ρωσική Rosneft για την εξαγωγή 5 εκατ. τόνων πετρελαίου ετησίως (ήτοι 100.000 βαρέλια ημερησίως) από το Αζερμπαϊτζάν.
Ορισμένες ποσότητες πετρελαίου θα εξακολουθήσουν να οδηγούνται στα διυλιστήρια του Αζερμπαϊτζάν, ενώ κάποιες άλλες θα εξάγονται μέσω της BP και του αγωγού Τσεϊχάν.
Ο Abdullayev πρόσθεσε ότι η Rosneft ενδιαφέρεται για το πετρέλαιο της SOCAR και τα πετρελαϊκά της στοιχεία σε Τσεϊχάν, Φουτζέιρα και Σιγκαπούρη.
Άλλωστε την περασμένη εβδομάδα, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία ευρείας συνεργασίας για τους κλάδους του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές καυσίμων


Η αξία των εξαγωγών καυσίμων των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από άλλα αγαθά και εμπορεύματα κατά την διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times, αποτελώντας την κινητήριο δύναμη του στόχου του αμερικανού προέδρου για διπλασιασμό των εξαγωγών μέχρι το 2015.
Τα στοιχεία δίνουν περισσότερες αποδείξεις ως προς το πώς η εγχώρια ενεργειακή άνθηση στις ΗΠΑ -λόγω της επέκτασης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και των υψηλότερων τιμών- αναδιαμορφώνει την οικονομία της χώρας.
Οι ΗΠΑ έγιναν καθαρός εξαγωγέας καυσίμων το 2011 για πρώτη φορά μετά από δυο δεκαετίες, καθώς οι αυξανόμενες εξαγωγές συνοδεύθηκαν από μειούμενες εισαγωγές.
Σύμφωνα με στοιχεία του Census bureau για τις εξαγωγές, τα οποία έχουν δει οι FT, η αξία των εξαγωγών πετρελαίου και άνθρακα υπερδιπλασιάστηκε από τα 51,5 δισ. δολάρια στο εξάμηνο μέχρι τον Ιούνιο του 2010 στα 110,2 δισ. δολάρια στο εξάμηνο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, φέρνοντας τις πρώτες στην κατάταξη της εξαγωγικής ανάπτυξης.
Δεύτερες έρχονται οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, με αύξηση 68,3%την εξεταζόμενη περίοδο αλλά με βάση χαμηλότερες ονομαστικές τιμές. Οι εξαγωγές βασικών μετάλλων και κτηνοτροφικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, σημαντικά περισσότερο από τον μέσο όρο του 32,7%για όλα τα εμπορεύματα.
Τον Ιανουάριο του 2010, ο Ομπάμα είχε μιλήσει για διπλασιασμό των εξαγωγών μέσα σε πέντε χρόνια, σε μια φιλόδοξη προσπάθεια για επανεκκίνηση της βιομηχανικής βάσης των ΗΠΑ. Εκείνη την περίοδο οι ΗΠΑ εμφάνισαν μηνιαίες εξαγωγές αξίας 143 δισ. δολαρίων, με τις εξαγωγές αγαθών να αντιστοιχούν σε 99 δισ. δολάρια. Έκτοτε, οι αμερικανικές εξαγωγές έχουν αυξηθεί σταδιακά, όμως ο στόχος που έχει τεθεί για το 2015 παραμένει άπιαστος.
Μέχρι φέτος τον Ιούνιο, οι μηνιαίες εξαγωγές συνολικά άξιζαν 191 δισ. δολάρια, με τις εξαγωγές αγαθών στα 134 δισ. δολάρια.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ PSI FT: Αποφασισμένοι για μεγάλη δικαστική μάχη οι Ελληνες ομολογιούχοι

FT: Αποφασισμένοι για μεγάλη δικαστική μάχη οι Ελληνες ομολογιούχοι
Tην πρόθεση των Ελλήνων ομολογιούχων, που δέχτηκαν το «κούρεμα» του PSI, να κινηθούν νομικά κατά των τραπεζών εξετάζουν σε εκτενές άρθρο τους οι Financial Times.
FT: Αποφασισμένοι για μεγάλη δικαστική μάχη οι Ελληνες ομολογιούχοι 
«Πριν τέσσερα χρόνια ο Γιάννης Μαρινόπουλος, έμπειρος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ακολούθησε την συμβουλή του τραπεζίτη του και μετέφερε όλες τις αποταμιεύσεις του σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου».
«'Το επενδυτικό επιχείρημα ήταν ότι τα κρατικά ομόλογα αποτελούσαν την ασφαλέστερη δυνατή επένδυση, αν χτυπούσε την Ελλάδα κρίση... πολύ καλύτερα από τις τραπεζικές. Αποδείχθηκε εντελώς εσφαλμένο'», δηλώνει στους FT ο 41χρονος οικονομολόγος κ. Μαρινόπουλος, ο οποίος είναι σήμερα πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, της ένωσης που εκπροσωπεί 15.000 ιδιώτες Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι ζητούν να αποζημιωθούν για το «κούρεμα» 75% που επιβλήθηκε στην αξία των επενδύσεών τους, στην περσινή μερική στάση πληρωμών που συμφώνησε η χώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στο αποκαλούμενο «Private Sector Initiative» (PSI) – «τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση κρατικού χρέους που έγινε ποτέ», το οποίο επιβλήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης 170 δισ. ευρώ «που είχε στόχο να αποτρέψει την βεβιασμένη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
«Πριν ένα χρόνο ήμασταν μια ομάδα μερικών εκατοντάδων δυσαρεστημένων στο Facebook. Σήμερα ήμαστε πιο μαχητικοί... είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όποια νομικά μέτρα απαιτούνται για να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω», αναφέρει ο κ. Μαρινόπουλος.
Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ. είναι μια από τις αρκετές ελληνικές επενδυτικές ενώσεις που μελετούν την πιθανότητα ομαδικής αγωγής εναντίον εγχώριων και διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, σχετικά με καταχρήσεις σε συναλλαγές στην αγορά, κατά τους μήνες και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν μέχρι να χάσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου τον Απρίλιο 2010. Εχουν στραφεί για βοήθεια στον Ιωάννη Κυριακόπουλο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του μεγαλύτερου ελληνικού συνταξιοδοτικού ταμείου, που είναι επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα της Kyros Law, αμερικανικής εταιρίας με έδρα στην Βοστώνη.
«Μελετούμε περιπτώσεις που αφορούν αμέλεια, σύγκρουση συμφερόντων, χειραγώγηση σε credit default swaps (CDS) και συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση (insider trading) σε ελληνικά ομόλογα», είπε ο κ. Κυριακόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γραφείο του στην Αθήνα.
Η Grant & Eisenhofer, κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ για τα δικαιώματα των επενδυτών, συμφώνησε νωρίτερα στον μήνα να συνεργαστεί με την Kyros σε υποθέσεις Ελλήνων ομολογιούχων.
Η Kyros Law εκπροσωπεί ήδη την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει πάνω από 3.000 μέλη, όλοι πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι είχαν λάβει αποζημιώσεις με την μορφή ομολόγων μετά την ρευστοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα το 2008.
Κάποιοι άλλοι νομικοί παράγοντες, είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την προώθηση της προγραμματισμένης ομαδικής αγωγής. «Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη με κάποιες πιθανότητες επιτυχίας εφόσον υπάρχει δυνατός συνεταίρος στις ΗΠΑ... αλλά παραμένει μακρινή πιθανότητα», σχολιάζει στην οικονομική εφημερίδα βετεράνος διεθνής νομικός χρηματοπιστωτικών θεμάτων, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο των Financial Times.

 ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Πλησιάζει η ώρα να υπερασπιστούν μόνοι τους οι πολίτες το Σύνταγμα και να τηρήσουν-εφαρμόσουν το άρθρο 120 (114)!

Στον αέρα η πώληση της ΔΕΠΑ αν δεν λυθεί το θέμα των χρεών


Στον αέρα, βρίσκεται η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ, κάτι που υποτίθεται ότι θα συνέβαινε το αργότερο ως το τέλος του έτους, και μάλιστα με διαδικασίες- εξπρές.
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ ότι η προκήρυξη θα γινόταν το ταχύτερο δυνατό, και μάλιστα σε ένα στάδιο (απευθείας δεσμευτικές προσφορές χωρίς να προηγηθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να κερδηθεί το χαμένο έδαφος), η τύχη του νέου διαγωνισμού είναι αβέβαιη.
Πέραν του ότι δεν έχει προηγηθεί έρευνα αγοράς (premarketing) κάτι που απαιτεί κάποιους μήνες ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον από την ξένη αγορά, το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το θέμα με τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ, ύψους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.
Κυβέρνηση και ως ένα βαθμό το ΤΑΙΠΕΔ αναζητούν τρόπο επίλυσης του εκρηκτικού προβλήματος με τα χρέη των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών προς τη ΔΕΠΑ, «ζήτημα που αν δεν επιλυθεί, τότε νέος διαγωνισμός δεν πρόκειται να προκηρυχθεί».
Τα λόγια αυτά προέρχονται από στέλεχος που είχε εμπλακεί ενεργά στην πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πώλησης της ΔΕΠΑ, και ο οποίος θυμίζει πως το θέμα των χρεών ήταν και το μεγαλύτερο αγκάθι στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Gazprom.
Έχουν μειωθεί, παραμένουν πολλά…
Τα χρέη των ανεξάρτητων παραγωγών προς της ΔΕΠΑ, που έχουν δημιουργηθεί λόγω της μη καταβολής των οφειλών του ΛΑΓΗΕ προς αυτούς, από τον Ιούνιο και μετά έχουν μειωθεί, και από τα 400 εκατ. ευρώ, έπεσαν στα περίπου 200 εκατ. ευρώ. Πρώτη πλήρωσε η ΔΕΗ, που μετά από εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατέβαλε περί τα 200 εκατ. ευρώ στον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, τον ΑΔΜΗΕ. Εκείνος με τη σειρά του εξόφλησε τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού και εκείνες τον προμηθευτή τους, τη ΔΕΠΑ. Αλλά, τα 200 εκατ. ευρώ χρέη παραμένουν και πάλι πολλά, και το πιθανότερο είναι ότι μέχρι να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός θα έχουν αυξηθεί.
Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να πουληθεί μια ΔΕΠΑ με λιγότερα χρέη, αλλά να βρεθεί μια φόρμουλα για το μηδενισμό και τη μη δημιουργία στο μέλλον νέων.
Τα χρέη της ΔΕΠΑ μοιάζουν να είναι το βασικότερο πρόβλημα ενός νέου διαγωνισμού. Δεν είναι όμως και το μόνο.
Το συμβόλαιο
Το συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου με τον κύριο προμηθευτή της ΔΕΠΑ, (τη Gazprom) λήγει το 2016, και έως σήμερα δεν έχει ανανεωθεί. Και το ερώτημα εδώ είναι για ποιο λόγο ένας επενδυτής (σσ: που δεν θα είναι πλέον η Gazprom) να δαπανήσει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μια εμπορική εταιρεία που από το 2016 μπορεί να μην έχει αέριο να πουλήσει;
Ερωτήματα σαν κι αυτά, απασχολούν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ που θα ήθελαν πολύ να επαναπροκηρύξουν το διαγωνισμό μέσα στο φθινόπωρο, αλλά παρά τα αντιθέτου λεγόμενα κάτι τέτοιο- προς το παρόν τουλάχιστον- δεν μοιάζει εφικτό.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε αντίθεση με τη ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) και τα ΕΛΠΕ όπου στο επικαιροποιημένο μνημόνιο υπάρχουν χρονοδιαγράμματα έναρξης των διαγωνισμών, στην περίπτωση της ΔΕΠΑ δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σ. Σταυρίδης: Δεν μετάνιωσα για το ταξίδι με το jet του Δ. Μελισσανίδη


Στην ορθότητα της απόφασής του να αποδεχθεί να ταξιδέψει στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη επέμεινε, παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης. 

«Δεν είμαι μοναχός για να κρύβομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταυρίδης, εκφράζοντας πάντως τη λύπη του που έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση με το θέμα που ανέκυψε. 

«Καθόλου δεν μετάνιωσα, κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα (...) Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ήμουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες» επισήμανε. 

«Συμφωνώ για τα ερωτικά που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη, αλλά βουλιάξαμε τη χώρα υπηρετώντας το δήθεν την υποκρισία. Κράτησα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο σχέσεων, δε θα με κάνει να ντρέπομαι να χαιρετίσω πχ. τον Κόκκλα η οποιονδήποτε μπας και μου πει κάποιος κάτι. Η ουσία κάνει τη διαφορά, και το φαίνεσθαι έχει σημασία, αλλά το δευτερεύον είναι το φαίνεσθαι» σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας έγινε αποδέκτης της πίεσης μιας ολόκληρης κοινωνίας, και αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών του τηλεφώνησε. «Με πήρε τηλέφωνο, και μου είπε ΄με λύπη μου πρέπει να σου ζητήσω την παραίτησή σου΄. Δεν μου είπε το λόγο ήταν φανερός, τού ζήτησα να την ζητήσει δημόσια και ότι η παραίτησή μου είναι αμέσως στο τραπέζι, δεν μπορούσα να αρνηθώ ούτε δευτερόλεπτο». 

«Το τελευταίο πράγμα που μπορούν να πουν για μένα είναι ότι χρηματίστηκα. Είναι αστείο» σχολίασε. Και τόνισε ότι άφησε τη δουλειά του για να παίρνει 35.000 ευρώ το χρόνο, στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή 2.900 ευρώ το μήνα.


ΠΗΓΗ:.capital.gr

Άνω των 110 δολ. το Brent λόγω των αναταραχών στην Αίγυπτο


Σταθερά πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι παρέμεινε η τιμή του Brent, έχοντας καταγράψει την περασμένη εβδομάδα την μεγαλύτερη ποσοστιαία εβδομαδιαία άνοδο από το πρώτο ήμισυ του Ιουλίου, καθώς οι αναταραχές στην Αίγυπτο εντείνουν τους φόβους για την ασφάλεια των προμηθειών πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, περιμένοντας περισσότερες ενδείξεις ως προς το πότε οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αρχίσουν να περιορίζουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής τους.
Η τιμή του Brent (παράδοση Οκτωβρίου) ενισχύονταν κατά 9 σεντς στα 110,49 σεντς το βαρέλι, έχοντας αγγίξει το υψηλό τετραμήνου των 111,53 δολαρίων την Πέμπτη, υπό τον φόβο ότι τα βίαια επεισόδια στο Κάιρο θα επηρεάσουν τη Διώρυγα του Σουέζ.
Το αμερικανικό πετρέλαιο (παράδοση Σεπτεμβρίου) διαμορφώνονταν 9 σεντς υψηλότερα στα 107,55 δολάρια.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr