Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Με ευχάριστες εκπλήξεις οι βραβεύσεις μαθητών και φοιτητών στα ΕΛΠΕ σήμερα!!!


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει και φέτος την πολυετή παράδοση της αναγνώρισης και επιβράβευσης της προσπάθειας των παιδιών των εργαζομένων μας για την κατάκτηση της αριστείας.

Επιβραβεύουμε τα παιδιά των εργαζομένων μας στις Εταιρείες του Ομίλου, ΕΛΠΕ, ΕΚΟ, ΕΚ και ΑΣΠΡΟΦΟΣ που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους, κατά την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, τα παιδιά των εργαζομένων στην ΕΛΠΕ και την ΑΣΠΡΟΦΟΣ που αρίστευσαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, κατά το έτος 2015.

O Όμιλος δίνει ιδιαίτερη αξία στις...

Σχεδόν με κλάματα ανακοίνωσε το τελικό σχέδιο συμφωνίας για το κλίμα ο Φαμπιούς - Τι προβλέπει

Σχεδόν με κλάματα ανακοίνωσε το τελικό σχέδιο συμφωνίας για το κλίμα ο Φαμπιούς - Τι προβλέπει
Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και Πρόεδρος του COP21 το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που έχει σκοπό να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το σχέδιο συμφωνίας, που θα δοθεί στους αντιπροσώπους των 195 χωρών προτείνει να περιοριστεί η υπερθέρμανση "κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου" και "να καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί στους 1,5 βαθμούς Κελσίου"

Το σχέδιο "επιβεβαιώνει τον κεντρικό στόχο μας, που είναι και ζωτικός, να περιοριστεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου και να προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε στους...

ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ !...

IEA: Η υπερπροσφορά πετρελαίου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του 2016


Η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2016 καθώς η ανάπτυξη της ζήτησης επιβραδύνεται και ο ΟΠΕΚ δείχνει «ανανεωμένη αποφασιστικότητα» να μεγιστοποιήσει την παραγωγή, υποστήριξε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ΟΠΕΚ έδειξε στις 4 Δεκεμβρίου σκληροπυρηνική αποφασιστικότητα να διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων παρότι οι τιμές πέφτουν σε μια κορεσμένη αγορά, τόνισε η μηνιαία έκθεση της IEA. Αν και η πολιτική του πλήττει τους...

GO SOLAR ... GO GAS ... GO NUTS! Δεν θα μας τρελάνει κιόλας ένας περιφερόμενος θίασος!


"Ακτιβιστές" με τα Ελληνικότατα ονόματα Jens, Paul, Rafaela, Basil, Branislav και Will συμμετείχαν προχθές σε δράση στον πύργο ψύξης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην περιοχή της Κοζάνης, όπου κάποιοι έγραψαν το σύνθημα GO SOLAR υπέρ των ηλιακών και όλοι μαζί κατέληξαν στο τοπικό κρατητήριο. Τελικά παραπέμφθηκαν σε δίκη στις 17 Δεκεμβρίου.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη παντελούς περιφρόνησης προς τον τοπικό πληθυσμό, οι ξενόφερτοι "ακτιβιστές" επέλεξαν για τη δράση τους την ημέρα που γινόταν Πανκοζανίτικο συλλαλητήριο για την έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία της περιοχής και τα προβλήματα του τομέα της υγείας. Δημιούργησαν μια εισαγόμενη δράση, έκαναν τη φασαρία τους, απέσπασαν την προσοχή του κοινού απ' τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και απήλθαν, αφήνοντας πίσω τους οργισμένα σχόλια των κατοίκων.

Φωτογραφίες από τη δράση δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός (φόρμες, κράνη, γυαλιά, άρβυλα, σχοινιά, αρπάγες, κλπ), είναι προφανές πως για τη συγκεκριμένη δράση επιστρατεύτηκαν επαγγελματίες του είδους, είναι οι ίδιοι που περιφέρονται ανά τον πλανήτη και συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις. Ένας καθαρά επαγγελματικός "ακτιβισμός", καθώς λεφτά υπάρχουν προφανώς άφθονα στη ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα της κρίσης. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν άνοιγαν κάποτε, π.χ. απ' το ΣΔΟΕ, οι λογαριασμοί τέτοιων ΜΚΟ, να μαθαίναμε κι εμείς το "πόθεν έσχες" τους, από πού τόσο χρήμα. Μάλλον απ' τον οβολό κάποιων Γερμανών ή Ολλανδών, παρά απ' τον οβολό κάποιου Έλληνα. Αλλά ο Αλεξιάδης ενδιαφέρεται μόνο για το περιουσιολόγιο όσων κράτησαν τα λεφτά τους μέσα στη χώρα, όχι για το τι ακριβώς είναι τα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα σε παρόμοιες ΜΚΟ.

Ο Jens είναι μάλλον ο Γερμανός Jens Loewe, που το 2005 συμμετείχε σε ανάλογη δράση στο εργοστάσιο Masinloc 600MW στις Φιλιππίνες κι έφαγε το "ξύλο της αρκούδας" απ’ το τοπικό προσωπικό ασφαλείας. Το 2008 ...