Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Πληθυσμιακή έκρηξη της πανίδας στο Τσερνόμπιλ


Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες έκθεσης σε ακτινοβολία στο χώρο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ, έχουν αναπτυχθεί απροσδόκητα μεγάλοι πληθυσμοί άγριας ζωής. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απουσία ανθρώπων από την περιοχή.

Μία διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων ελαφιών, αγριογούρουνων και λύκων, βρίσκονται σε αναπάντεχη αφθονία στα 4.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της έκτασης που καταστράφηκε ή αποκλείστηκε μετά από το ατύχημα στο σταθμό πυρηνικής ενέργειας. Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ το 1986 εκτόπισε πάνω από 300.000 κατοίκους, προκάλεσε 31 άμεσους θανάτους ανθρώπων και προκάλεσε τουλάχιστον 40.000 θανάτους από καρκίνο.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι ....

ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ !...

Διαρκές capital control για δημοσίους υπαλλήλους

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαρκές capital control για δημοσίους υπαλλήλους
Όπως είχε δημοσιεύσει το Κεφάλαιο στις 30/8, με τίτλο "Διαρκές capital control στα μετρητά θέλει η εφορία", το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι μέρος του μισθό των Δημοσίων υπαλλήλων θα μπορεί να αναληφθεί με μετρητά από τα ΑΤΜ και το υπόλοιπο θα μπορεί να δαπανηθεί μόνο μέσω πλαστικού χρήματος.

Όπως έγραφε το Κ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι και η λήψη ενός δραστικού μέτρου προκειμένου να περιοριστεί η χρήση μετρητών στην αγοράς και να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος. Αυτό αφορά την ουσιαστική διατήρηση των capital controls, μόνο όμως όσον αφορά τη χρήση μετρητών.

 Για παράδειγμα, θα...

Αμερικάνικη αντιπροσωπία στο ΥΠΟΙΚ - Στο επίκεντρο η θέση της Ελλάδας στο διεθνή ενεργειακό χάρτη


Πολυπληθής αντιπροσωπία από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τέσσερις εξέχοντες Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και είχε συνάντηση με τον Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση.

Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν, πέραν του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David Pearce, οι Γερουσιαστές Jeanne Shaheen, Amy Klobuchar, Elizabeth Warren και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Richard Durbin.

Ειδική μνεία έγινε στα σχέδια αναβάθμισης της θέσης της Ελλάδας στο διεθνή ενεργειακό χάρτη, με την κατασκευή και διέλευση αγωγών από ελληνικό έδαφος, με την ελληνική πλευρά να υπογραμμίζει ότι το θέμα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το

4 καμπύλες κινούνται ανοδικά επί 50 χρόνια, αλλά η 5η επιμένει να κινείται "άβολα" οριζόντια. Γιατί άραγε;


Σε λιγότερο από δυο μήνες θα γίνει στο Παρίσι η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, όπου θα προσπαθήσουν να μας πείσουν πως πρέπει "να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή". Όμως το κλίμα φυσικά κι αλλάζει, δεν ήταν ποτέ σταθερό, αυτό συμβαίνει στον πλανήτη εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Φυσικά κι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν "ακραία καιρικά φαινόμενα" και καλό είναι, όποιος δεν το έχει κάνει, να διαβάσει τη γεωλογία, την επιστήμη που μας εξηγεί πολύ καλά την ιστορία του πλανήτη. Ιδίως να διαβάσει τα κεφάλαια για τη διάβρωση και την αποσάθρωση και το σχηματισμό των ιζηματογενών πετρωμάτων, αυτά που έχουν προκύψει απ' τη δράση των "ακραίων καιρικών φαινομένων" (και φυσικά και των μη "ακραίων"). Από τέτοια ιζηματογενή πετρώματα είναι γεμάτη κι η χώρα μας, ασβεστόλιθοι, μάργες, άργιλοι, άμμοι, χαλίκια υπάρχουν παντού και είναι αποτέλεσμα της διαβρωτικής δράσης που ασκούν τα καιρικά φαινόμενα σ' άλλα πετρώματα.

Ας αφήσουμε τα της γεωλογίας και να επιστρέψουμε στη δαιμονοποίηση των ορυκτών καυσίμων: σήμερα θα δούμε τις καμπύλες ...

Διευκρίνηση ΥπΕν για τα πρόστιμα σε 233 πρατήρια υγρών καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες
Αναφορικά με τη λίστα επιβληθέντων προστίμων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), που δημοσιεύθηκε  σε ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινίζει ότι:

Η λίστα που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτυπώνει την εξέλιξη της εκδίκασης τυχόν προσφυγών κατά των Υπουργικών Αποφάσεων επιβολής προστίμου και επικαιροποιείται διαρκώς, ενώ αφορά πρόστιμα  από το 2009 και ύστερα.

Η τελευταία καταχώρηση πραγματοποιήθηκε τον  Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Μεγάλο μέρος των δημοσιευθέντων στοιχείων, που αφορούν υποθέσεις από το 2003 και ύστερα, αντλήθηκαν από προγενέστερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

H Συρία φέρνει ράλι στις τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες
Ο διεθνής δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο, το αργό Brent, οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και έξι χρόνια, καθώς οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και οι ενδείξεις για επιβράδυνση της παραγωγής έφεραν τους αγοραστές πίσω στην αγορά.

Το Brent έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 11,7% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, αγγίζοντας τα 54 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο από τα τέλη του Αυγούστου. Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς, West Texas Intermediate (WTI), επίσης έχει εμφανίσει άνοδο, με αύξηση 11,3% αυτή την εβδομάδα και οδεύοντας προς τα 50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Οι αυξήσεις ήρθαν καθώς...

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες
Το έντονο ενδιαφέρον του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή του στις τρέχουσες διαγωνιστικές διαδικασίες για περιοχές στη Δ. Ελλάδα και την ερευνητική δραστηριότητα στον Πατραϊκό επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου του Βαλκανικού Συλλόγου Γεωφυσικών (BGS) που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ε και Π Υδρογονανθράκων του ομίλου Γ. Γρηγορίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τρέχουσες ερευνητικές εργασίες στον Πατραϊκό κόλπο, όπου αναμένεται, μέχρι το τέλος του έτους, να ξεκινήσει η καταγραφή τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων που θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση του γεωλογικού μοντέλου τής περιοχής και τον εντοπισμό θέσεων γεωτρήσεων. 

Παράλληλα, επισήμανε...

ΕΛΠΕ: Επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων μπροστά στην ανανέωση των συμβάσεών τους


Την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο κλιμάκιο συντήρησης των ΕΛΠΕ ενόψει της ανανέωσης των συμβάσεών τους καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την ετήσια ανανέωση σύμβασης των συναδέλφων μας στο κλιμάκιο συντήρησης στα ΕΛΠΕ, διαπιστώσαμε ότι παίζεται ξανά εις βάρος τους το γνωστό παιχνίδι τρομοκρατίας που στήνουν οι εργολάβοι, μαζί με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Υπενθυμίζουμε στους υποψήφιους "κεφαλοκυνηγούς" ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγική διαδικασία και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μετρούν τα κεφαλιάτικα από το δικό μας τον ιδρώτα.

Αυτοί που μαζί με...