Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

«Γκρεμίζεται» η αγορά του HSFO ενόψει 2020

Από το naftikachronika.gr
Η παγκόσμια βιομηχανία καυσίμων σχεδιάζει το πώς θα προσαρμοστεί στη νέα διαμορφωθείσα πραγματικότητα από την 1η Ιανουαρίου 2020, οπότε θα τεθεί σε εφαρμογή η νομοθεσία του IMO για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων θείου. Σύμφωνα με δεδομένα που παρουσιάστηκαν από το MABUX (Marine Bunker Exchange), πολλά λιμάνια ανεφοδιασμού φέρονται να μειώνουν τα αποθέματά τους σε μη συμβατά με τη νέα νομοθεσία καύσιμα, κάτι που..

Καλωσορίσατε στο Νέο Μεσαίωνα! Πληθαίνουν τα περιστατικά εκφοβισμού και παρεμπόδισης επιστημόνων.


Από το greeklignite.blogspot.com
Νέο κυνήγι μαγισσών φαίνεται πως θα ζήσουμε στο "δημοκρατικό" Δυτικό κόσμο, που οδεύει ολοταχώς να επιστρέψει στο Μεσαίωνα. Μερικούς αιώνες μετά την Ιερά Εξέταση, το σκοτάδι του εκφοβισμού της ελευθερίας έκφρασης επιστημονικής άποψης φέρνει ξανά στο νου τη δύσκολη εποχή του Γαλιλαίου. Δείτε το πιο κάτω μήνυμα-έκκληση, που έλαβα πριν λίγες μέρες:

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλαρφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι ετήσιες μειώσεις στην καταμέτρηση εξέδρων έχουν περιορίσει την ανάπτυξη της αμερικανικής παραγωγής, οδηγώντας τον ΟΠΕΚ να εμβαθύνει τις περικοπές σε μια..