Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλη ανατροπή: Ένα ταμείο, μια σύνταξη για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1992

Μεγάλη ανατροπή: Ένα ταμείο, μια σύνταξη για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1992
Την άμεση ένταξη όλων των Ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ και τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης, ενός επικουρικού και ενιαίες παροχές για όλους τους Ελληνες. Αυτό προβλέπει το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο έχει υποβληθεί στην «επιτροπή σοφών» στο υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τη νέα κυβέρνηση, προβλέπει την ένταξη όλων των ασφαλισμένων μετά από το 1992 στο νέο σύστημα, αλλά και μεταβατικές διατάξεις, για τους παλιότερους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο που δημοσίευσε το «Βήμα», έχει δύο άξονες: τις άμεσες ενέργειες για τη συγχώνευση όλων των Ταμείων, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου συνταξιοδοτικού συστήματος στο οποίο θα ενταχθούν υποχρεωτικά όσοι ασφαλίστηκαν μετά από το 1992.

Oι άμεσες αλλαγές περιλαμβάνουν....

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» για τα ελληνικά πετρέλαια

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» για τα ελληνικά πετρέλαια
Τ​​ο τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί ποικίλες απόψεις σχετικά με την ύπαρξη ή μη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο με τα συνεπακόλουθα ερωτήματα: ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την παραγωγή στο περιβάλλον και στον τουρισμό, πώς επιδρά στις επενδυτικές αποφάσεις η χαμηλή τιμή του πετρελαίου, γιατί είναι περιορισμένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ξένες πετρελαϊκές εταιρείες, ενώ αρκετοί τα συνδέουν όλα αυτά με την τωρινή και μελλοντική οικονομική κατάσταση της χώρας.

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος ελληνικός ενεργειακός όμιλος, με ετήσιο κύκλο εργασιών 10 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη περίπου 420 εκατ. ευρώ, δραστηριοποιούνται σε όλο το ενεργειακό φάσμα, μη διστάζοντας μέσα στα τελευταία χρόνια της κρίσης να επενδύσουν στην Ελλάδα πάνω από 3 δισ. ευρώ, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται συστηματικά στην...

Υποχώρηση σοκ 22% στα καύσιμα λόγω capital controls

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Βαρύ τίμημα πλήρωσε και η αγορά καυσίμων τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας των capital controls που οδήγησαν τον κλάδο να καταγράφει πρωτοφανή υποχώρηση σε σχέση με τις πωλήσεις του Ιουλίου του 2014. Σημειώνεται ότι το πλήγμα είναι καθίσταται βαρύτερο καθώς για την αγορά καυσίμων, το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά μια περίοδος με αυξημένες πωλήσεις λόγω της τουριστικής κίνησης. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, οι πωλήσεις του καλοκαιριού, "κρατούσαν” τον κλάδο για ολόκληρη τη χρονιά.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου που αποκαλύτπει το Capital.gr, οι πωλήσεις τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν ως εξής...

Απόφαση – «βόμβα» για επιχειρήσεις: Η διαδρομή από και προς τη δουλειά είναι χρόνος εργασίας!

Απόφαση – «βόμβα» για επιχειρήσεις: Η διαδρομή από και προς τη δουλειά είναι χρόνος εργασίας!
Μια απόφαση-«βόμβα» για το χρόνο που σπαταλούν οι εργαζόμενοι, πηγαίνοντας σε ραντεβού ή επιστρέφοντας στο σπίτι τους από ραντεβού της δουλειάς, έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ο χρόνος που δαπανάται για τη μετακίνηση προς το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού των εργαζομένων χωρίς σταθερό γραφείο, θα πρέπει να θεωρείται ως χρόνος εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους, όπως...