Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Με αφορμή μια σειρά αστοχιών εξοπλισμού στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Προεδρείου του Σωματείου και του Δ/ντή Ι Διυλιστηρίου Ασπροπύργου την Τρίτη 09/08/16, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα απανωτά περιστατικά τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο δεκαήμερο.

            Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης – συζήτησης τέθηκαν από το Προεδρείο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζόμενων και των εγκαταστάσεων, με την άμεση επαναφορά της Βάρδιας Συντήρησης (όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ Σωματείου και Εταιρείας), με την επαναφορά και προσθήκη πόστων όπως στον Πίνακα Ελέγχου του FCC, στην U-4600 και στις Βοηθητικές Παροχές (Θερμικό ΒΕΑ) και την αντικατάσταση όλων των καλωδίων τροφοδοσίας υψηλής τάσης τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 30 χρόνια χρήσης, όταν ο κατασκευαστής πιστοποιεί διάρκεια ζωής με ανώτερο όριο τα 20 χρόνια.

            Επιπροσθέτως, τονίσαμε τη μεγάλη μας..

Ο θάνατος του ΟPEC

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο θάνατος του ΟPEC
Από το tovima.gr
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟPEC) είναι νεκρός. Τον σκότωσε η Σαουδική Αραβία. Τώρα είναι απλά ένα ξεδοντιασμένο ζόμπι που προσελκύει την προσοχή, αλλά χωρίς να έχει καμία επίπτωση στους ζωντανούς.  Κι όμως, λίγοι έχουν παρατηρήσει τον θάνατο του ΟPEC. Αυτό συμβαίνει για έναν απλό λόγο: δεν είχε ποτέ πραγματικά τον διεθνή αντίκτυπο που εθεωρείτο ευρέως ότι είχε. Δεν ήταν ποτέ πραγματικά ένα καρτέλ με μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά. Οποιος το πίστευε αυτό απέδιδε εσφαλμένα στον ΟPEC την ισχύ της Σαουδικής Αραβίας στην αγορά.

Και η ισχύς της Σαουδικής Αραβίας είναι επεκτατική. Παραμένει η κυρίαρχη παραγωγός στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και οι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις της διαμορφώνουν την παγκόσμια ενεργειακή οικονομία.

Φυσικά, νέοι παίκτες στο παιχνίδι της παραγωγής ενέργειας θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταφέρουν ένα..

Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Και τί θα γίνει ρε παιδιά με κείνους τους κορμοράνους του Βοτανικού;
     Ναι, ναι, εκείνους που απειλούνταν με εξαφάνιση αν χτιζόταν εκεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
     Τώρα με το τζαμί δεν έχουν ανάγκη;
     Τί διάλο; Υπάρχουν και κορμοράνοι μωαμεθανοί;
     Ή μήπως είναι "γαύροι" και σου λένε  "Δεν πα στο διαόλο. Γήπεδο του Παναθηναϊκού να μην είναι κι ας είναι και παγόδα κινέζικη!"

     Μάλλον αυτό..

Το project του Turkish Stream και τα εμπόδια

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το euro2day.gr
Χαραμάδα για επανένταξη του αγωγού φυσικού αερίου (Turkish Stream) στα κοινά τουρκο-ρωσικά σχέδια, άνοιξε μετά τη συνάντηση των αρχηγών των δύο κρατών.

Οι επίσημες αναφορές και δηλώσεις στο συγκεκριμένο σχέδιο ήταν ιδιαίτερα φειδωλές. Εκατέρωθεν προβλήθηκε η διάθεση για έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου, και μάλιστα σύντομα, χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες.

Ως γνωστόν το σχέδιο πάγωσε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από Σύριους τουρκικής καταγωγής αντάρτες, οι οποίοι επιπλέον σκότωσαν και τον ένα πιλότο.

Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο σχεδιασμός του ρωσο-τουρκικού αγωγού, προβλέπει

Ρωσία: Δηλώνει Έτοιμη να Συζητήσει Πιθανό «Πάγωμα» της Παραγωγής Πετρελαίου «Αλλά Δεν Είναι Αυτή τη Στιγμή Ουσιώδες»

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη ρωσια
Από το energia.gr
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου, αλλά το θέμα αυτό δεν είναι αυτή τη στιγμή ουσιώδες. Αυτό δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak.

«Είχαμε πάντα τονίσει ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις. Ως εκ τούτου, αν είναι απαραίτητο – και αν, ας πούμε, οι χώρες του OPEC συζητήσουν το θέμα – είμαστε επίσης έτοιμοι να συμμετάσχουμε», ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Novak, ωστόσο, δεν υπάρχουν ως τώρα οι προϋποθέσεις για να συζητηθεί η σταθεροποίηση του όγκου της παραγωγής πετρελαίου, δεδομένου ότι οι τιμές είναι «λίγο ή πολύ σε ένα αρκετά φυσιολογικό επίπεδο» - ανάμεσα στα 40 και 50 δολ. το βαρέλι.

«Αλλά αν οι τιμές πέσουν, σίγουρα αυτό θα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μια σειρά από σοβαρά περιστατικά αστοχιών εξοπλισμού στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου και ο τρόπος αντιμετώπισης τους, έδειξαν για μια ακόμη φορά την ένδεια του “γίγαντα”.

Οι αλόγιστες προαγωγές και μετακινήσεις διευθυντών αλλά και οι «εθελούσιες» απολύσεις, ο παραγκωνισμός και η δημιουργία ψυγείων για ικανά στελέχη, έχουν ήδη θέσει σε τροχιά διάλυσης την Εταιρεία σε πολλούς και νευραλγικούς τομείς. Οι προαγωγές και αναβαθμίσεις ημετέρων, αλλά και διαφόρων φιλόδοξων αυλικών και τυχάρπαστων χειροκροτητών χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο έφεραν στις ηγετικές βαθμίδες στελέχη χωρίς εμπειρία, γνώσεις και κρίση.

Η ηγετική βαθμίδα αντί να ..

Μανιάτης: Μετά από 20 μήνες εφαρμόζουν απόφαση μας του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατης γιαννης
Από το energypress.gr
Ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ότι κατανέμονται τα 17,6 εκατ. ευρώ “επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επιτέλους τα κατάφεραν! Μετά από 20 μήνες ουσιαστικής κυβερνητικής απραξίας ανακοινώνουν την εφαρμογή της..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον και την αγωνία τους στα συνεχόμενα περιστατικά ξαφνικού σταματήματος των Μονάδων Παραγωγής του Ασπροπύργου. Σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών είχαμε αλλεπάλληλα περιστατικά σταματήματος του συνόλου ή και μεγάλου μέρους των Μονάδων Παραγωγής και αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους των ΒΕΑ που μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά με επιτυχία επιδεικνύοντας εξαιρετικό ζήλο και αυταπάρνηση.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν ανάγκη και από απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα μιας και ο στυλοβάτης του Ομίλου, το Διυλιστήριο του Ασπροπύργου, δείχνει να είναι εξαιρετικά ευάλωτο στην οποιαδήποτε ανωμαλία παρουσιάζεται αν και προέρχεται από Γενική Συντήρηση η οποία υποτίθεται ότι μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου έγινε λεπτομερέστατα και με τα καλύτερα υλικά.

Αποδεικνύεται στην πράξη όμως ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Θα θέλαμε λοιπόν να απευθύνουμε στην Διοίκηση της Εταιρείας μια σειρά από ερωτήματα που εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων.


Κύριοι της Διοίκησης,

Τεχνητό «φύλλο» μετατρέπει το CO2 σε καύσιμο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τεχνητό «φύλλο» μετατρέπει το CO2 σε καύσιμο
Από το naftemporiki.gr
Καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη καταρρίπτει κάθε μήνα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πολλές από τις προσπάθειες ανακοπής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης βάζουν στο στόχαστρο τον βασικό υπαίτιο, δηλαδή το διοξείδιο του άνθρακα.

Το CO2 είναι το κύριο προϊόν από την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων από τις βιομηχανίες και τις μηχανές εσωτερικής καύσης και καθώς απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, εγκλωβίζει και ανακυκλώνει ένα μέρος της θερμότητας, που κανονικά θα διέφευγε στη θερμότητα.

Αυτή τη στιγμή, το μόνο «αντίδοτο» στο CO2 της ατμόσφαιρας είναι τα δέντρα, τα οποία χάρη στη φωτοσύνθεση μπορούν να δεσμεύουν το αέριο, παράγοντας από αυτό σάκχαρα.

Τώρα, όμως

H Πορτογαλία δίνει τέλος στις επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για H Πορτογαλία δίνει τέλος στις επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ
Από το energypress.gr
Η Πορτογαλία πρόκειται να εξαλείψει σταδιακά τις επιδοτήσεις προς τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο γενικός γραμματέας ενέργειας, Χόρχε Σεγκούρο Σάντσες, διευκρίνισε στο πρακτορείο ότι δεν θα υπάρξουν απότομες αλλαγές στην νομοθεσία, τονίζοντας πως η σοσιαλιστική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προώθηση των ΑΠΕ. Οι επιδοτήσεις θα διακοπούν σταδιακά καθώς τα συμβόλαια θα αρχίσουν να λήγουν το 2017, αλλά η πορτογαλική κυβέρνηση δεν θα ακυρώσει τις υφιστάμενες συμφωνίες όπως έκανε η γειτονική Ισπανία, σημείωσε ο ίδιος.

«Οι επενδυτές πρέπει..