Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Να μην κοπεί το ρεύμα σε 600 εργαζόμενων των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζητά η Περιφέρεια


Με την επισήμανση ότι "το μέλλον των εργαζόμενων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφορά και το μέλλον της Δυτικής Αττικής και συνολικά της χώρας, αφού το Θριάσιο Πεδίο είναι η 'πρωτεύουσα' της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας", ο αντιπεριφερειάρχης Ναυπηγείων Ελευσίνας δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Κατά την ευρεία σύσκεψη της Τρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να ζητήσει συνάντηση "με τη ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα στα σπίτια, τις οικογένειες των 600 εργαζομένων, που δεν έχουν ούτε να φάνε". Ενώ επαναλαμβάνοντας την προεκλογική δέσμευση της Δύναμης Ζωής είπε: "Θα σταθούμε πλάι σε κάθε πολίτη και ως Περιφέρεια θα το κάνουμε με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, δίνοντας κονδύλια και προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης".
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γ. Κουκαρίδης χαρακτήρισε την κατάσταση στα ναυπηγεία "υπό το μηδέν" και αποκάλυψε τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι 600 εργαζόμενοι λέγοντας: "Τις τελευταίες 5 βδομάδες, αν και δουλεύουμε κανονικά, πήραμε μόλις 250 ευρώ".


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Στο δρόμο η ΓΣΕΕ την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία εκτιμά ότι με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, ενώ καλεί τις οργανώσεις-μέλη της ΓΣΕΕ να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.


ΠΗΓΗ:exelixionline.gr

Τι κρύβεται πίσω από τη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου

Τι κρύβεται πίσω από τη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου
Οι διαχειριστές κεφαλαίων και τα hedge funds έχουν βρει καινούργιο παιχνίδι, αφού μαζικά φαίνεται να αποχωρούν από το «χρηματιστήριο του μαύρου χρυσού», αλλά βγάζοντας χρήματα από την πτώση. Τα στοιχήματα δείχνουν ότι έρχεται νέα μείωση –ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου, ενώ σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα δύο ετών.

Το διάγραμμα που ακολουθεί αποδεικνύει ότι τα hedge funds και άλλοι επενδυτές έχουν μειώσει τις μακροχρόνιες τοποθετήσεις στο brent και τα συμβόλαια θα φτάσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011. Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent έχουν υποχωρήσει κατά 20% από το καλοκαίρι.

«Είναι καθαρό σήμα για μαζικές πωλήσεις», σχολιάζουν αναλυτές, ενώ υποστηρίζουν ότι όλα δείχνουν χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ. Τα funds βλέπουν τώρα επίπεδα κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ήδη οι τιμές παράδοσης για τον Νοέμβριο έχουν υποχωρήσει κατά 53 σεντς στα 90,85 δολάρια!
Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό 27 μηνών, λόγω των προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή και της χαμηλής ανάπτυξης της Κίνας. Η μεγάλη ανησυχία ξεκινά από την Ευρώπη και πάλι. Μετά από την κρίση και τα αμυδρά σημάδια αισιοδοξίας η Γερμανία είναι πολύ πιθανό να εισέλθει και πάλι σε φάση ύφεσης.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr