Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Χάρτες-ντοκουμέντο: Η ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο - «Σβήνει» τουρκολιβυκή ΑΟΖ αλλά «ξεχνά» Ρόδο και Μεγίστη

Αυτοί είναι οι χάρτες που αποτυπώνουν την ξεκάθαρη κατάσταση, αναφορικά με την περιοχή που κερδίζει η Ελλάδα από την υπογραφή της μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αλλά και της περιοχής που μένει έξω και που είναι όλη η περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

Είναι αλήθεια ότι η περιοχή που αποδίδεται στην Ελλάδα από την υπογραφή με την Αίγυπτο, τέμνει το «λοξό» τουρκολυβικό σύμφωνο, με το οποίο..

Η συμφωνία της Αθήνας με Κάιρο για ΑΟΖ: «Σφάξιμο» 10% στην Κρήτη, 50% στην Ρόδο και 100% σε Καστελόριζο

«Κουρεμένη» ΑΟΖ της Κρήτης, την μισή Ρόδο μέχρι εκεί που την τέμνει εγκάρσια ο 28ος Μεσημβρινός και παράλειψη Καρπάθου και συμπλέγματος Μεγίστης από τη νυν συμφωνία, αποτελεί το περιεχόμενο της συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον Αίγυπτιο ομόλογό του, προκειμένου, να συμφωνήσει η Αίγυπτος στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα.  

Ετσι ικανοποιείται η αρχική..

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!!!

Χθες Τρίτη 5/8/2020 κλήθηκε από το Σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας το ΕΚΕ-ΔΑ, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης πυραυλακάτου.

Το ΕΚΕ-ΔΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, θεωρώντας μάλιστα τιμή να παρευρεθεί στην καθέλκυση ενός πλοίου που απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, παρ’ όλα τα δεινά που έχουν υποστεί τόσα χρόνια, και θέλουν και μπορούν να παραδίδουν ιδιαίτερες κατασκευές.

Λίγο πριν την εκδήλωση, παρατηρήθηκε..

Έτοιμα να ανοίξουν τα Virtual Data Rooms της ΔΕΠΑ για τις δύο ιδιωτικοποιήσεις

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να «ανοίξει» η πρόσβαση των υποψηφίων επενδυτών στα Virtual Data Room τόσο για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, όσο και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, καθώς έκλεισε ο κύκλος του ελέγχου από του ενδιαφερόμενους και των υπογραφών των συμφωνητικών εμπιστευτικότητας.

Αν και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου δεν είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας, ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ που διενεργεί..

Εξαγορά μεριδίου από την BP για την CNPC

Η China National Petroleum Corp. βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση μέρους των μετοχών της BP Plc σε ένα σημαντικό πεδίο εξόρυξης φυσικού αερίου στο Ομάν, σύμφωνα με γνώστες του θέματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κρατικός γίγαντας πετρελαίου της Κίνας έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με την BP για ποσοστό 10% στο πεδίο..

Exxon Mobil: Ορατό ενδεχόμενο το 20% των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να μην είναι βιώσιμα

Μετά από ένα δεύτερο ζοφερό τρίμηνο στην παγκόσμια αγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Exxon Mobil προειδοποιεί ότι το 20% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ενδέχεται να μην είναι πλέον βιώσιμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας παγκοσμίως, το 1/5 των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο δεν θα θεωρείται..

Έκλεισε και η τελευταία πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα δεν έχει πλέον εξέδρες πετρελαίου σε λειτουργία καθώς η τελευταία εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοπηγών που εξακολουθούσε να πραγματοποιεί γεωτρήσεις στη χώρα που κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο έθεσε τη μοναδική πλατφόρμα εκτός λειτουργίας.
Από τον Ιούνιο του 2020, η Βενεζουέλα είχε..