Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στις Εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος συνοδευόταν από την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Γεράσιμο Μπαλαούρα, επισκέφθηκε το πρωί τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, η διοίκηση του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια παρουσίασε στοιχεία για την στρατηγική που υλοποιεί, αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού και σημαντικών προκλήσεων στην αγορά ενέργειας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ Ευστάθιος Τσοτσορός ανεφέρθη..

ΕΛΠΕ: Διήμερο σεμινάριο ανάπτυξης δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Διήμερο σεμινάριο ανάπτυξης δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη
Από το dikaiologitika.gr
O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) επενδύει στη νέα γενιά, προσφέροντας προγράμματα που εφοδιάζουν τους νέους με γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους ζωής. 

Με τη συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (ΑΠΘ), τα ΕΛΠΕ διοργανώνουν ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 12 ωρών, για φοιτητές και αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Πρόγραμμα Διαλέξεων:

ΕΛΠΕ: Οι «μεγάλες προσδοκίες» και το καυστικό σχόλιο των αναλυτών

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το euro2day.gr
Προβληματισμό μεταξύ των αναλυτών που παρακολουθούν τα ΕΛ.ΠΕ. προκάλεσαν δηλώσεις στελεχών του ομίλου σε διεθνές συνέδριο, για το ότι η παραχώρηση στον Πατραϊκό κόλπο που ερευνά ο όμιλος περικλείει 100 εκατομμύρια βαρέλια αργού.
Ο προβληματισμός τους, όπως αποτυπώθηκε σε χθεσινά reports, εστιάζεται σε δύο σημεία. Πρώτον, στο ότι οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και πριν πραγματοποιηθεί η γεώτρηση.

Η μόνη δηλαδή μέθοδος που θα ..

Με μικρό καλάθι οι ελληνοϊρανικές επαφές για νέο διυλιστήριο και τερματικό Αλεξανδρούπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστήριο και τερματικό Αλεξανδρούπολης
Από το energypress.gr
Μέσα στον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει σχετικά με το αν θα δοθεί η δυνατότητα στα Ιρανικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ευρώπη να αποκτήσουν διατραπεζική σύνδεση με τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη στη χώρα μας του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν Valiollah Seif, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και θα δει σήμερα το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, από τον οποίο προσδοκά στήριξη ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ.

Η συνάντηση που είχε χθες ο Ιρανός τραπεζίτης με τον Υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, παρουσιάστηκαν κατά..

Τι ζητούν οι «σοφοί» για μισθούς και συμβάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι ζητούν οι «σοφοί» για μισθούς και συμβάσεις
Από το euro2day.gr
Κατάργηση του ισχύοντος καθεστώτος για τις ομαδικές απολύσεις και θεσμοθέτηση της δυνατότητας για εργασία μειωμένου ή και μηδενικού ωραρίου προκειμένου να αποτραπούν οι ομαδικές απολύσεις, προτείνει μεταξύ άλλων η επιτροπή Σοφών για τα εργασιακά.

Η κατάθεση του πορίσματος, το οποίο δεν είναι δεσμευτικό, αναμένεται όμως να αποτελέσει τη βάση για τη διαβούλευση που θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 17 Οκτωβρίου και μετά, βγάζει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αν όχι ενδυναμωμένη, τουλάχιστον χωρίς να έχει δεχθεί ισχυρά χτυπήματα για θέματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός και ο συνδικαλιστικός νόμος.

Το πόρισμα, προτείνει..