Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση: Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr/

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε στα χέρια με το ΕΚΜ, στο Αγρίνιο!





Ένταση δημιουργήθηκε όταν το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος της Πλατείας, κ. Παναγιώτης Σουλιώτης, άσκησε κριτική στον νυν βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος στο Αγρίνιο.
Ο κ. Σουλιώτης αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή είπε «ντρέπομαι και θα συνεχίσω να ντρέπομαι που θα έχω κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Κουρουμπλή. Πολύ καλός ο Κουρουμπλής αλλά είναι στην άλλη πλευρά του φεγγαριού».
Όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους του είπε ότι πήρε 55 χιλιάδες ψήφους τότε του απάντησε να σκεφτεί πόσους αριστερούς έδιωξε «τα πράγματα έχουν δυο όψεις. Δεν έχουν τι πήραμε, έχουν και τι χάσαμε. Λέτε πόσες χιλιάδες ψήφους πήρε. Βέβαια με τέτοιο μηχανισμό και με τέτοιο ρουσφέτι τι θα έκανε ο άνθρωπος».
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση από φίλους και συγγενείς του κ. Κουρουμπλή οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ ζήτησαν από το προεδρείο να του αφαιρέσει το λόγο. Αρκετή ώρα μετά και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ο κ. Σουλιώτης βγήκε από την αίθουσα και στον προθάλαμο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τα λεγόμενα του δέχτηκε προπηλακισμό από τον αδελφό και τον ανιψιό του βουλευτή. Τα αίματα άναψαν, αλλά χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε. Στο αποκλειστικό video του AgrinioNet.gr καταγράφεται το επεισόδιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανατροφοδοτεί τη ρητορική όσων μιλούν για «προτεκτοράτο» Μέρκελ: «Δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου με χρέος 90% του ΑΕΠ»



«Με ένα χρέος που υπερβαίνει, ας πούμε, το 80% ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου» είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, στο Βερολίνο, υπερασπιζόμενη την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Με τα λόγια αυτά, η καγκελάριος της Γερμανίας θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης -και, φυσικά, στην Ελλάδα- για το «ποιος είναι το αφεντικό»,
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί επιτυχημένη την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, η κυρία Μέρκελ αρνήθηκε ότι πρόκειται για πολιτική αποκλειστικά λιτότητας και σταθεροποίησης. 
Υποστήριξε δε ότι, όπως και στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η δημοσιονομική σταθεροποίηση αποτελεί μόνο τη μία πλευρά, ενώ οι άλλες πλευρές αφορούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ενίσχυση της δυνατότητας να βρουν εργασία οι νέοι.
«Μόνο εάν ανταποκρινόμαστε στις συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς, μόνο τότε μπορούμε κάτι να προσφέρουμε στην ανάπτυξη. Και γνωρίζουμε ότι με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80% ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου» σχολίασε η καγκελάριος της Γερμανίας.
Τόνισε μάλιστα ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα και για τη Γερμανία και, για το λόγο αυτό, «αποφασίσαμε να μεταρρυθμίσουμε κατά βιώσιμο τρόπο τους προϋπολογισμούς μας, που είναι η ασφάλεια για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να μπορούν να λαμβάνουν και εκείνα πολιτικές αποφάσεις ανεξάρτητα». 
Δήλωσε δε πεπεισμένη ότι «αυτό το μείγμα μέτρων για ανάπτυξη, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για σταθεροποίηση των προϋπολογισμών είναι σωστό και απαραίτητο και βεβαίως πρέπει να είναι -και είναι- προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να οδηγήσει σε ανάπτυξη και από την ανάπτυξη σε περισσότερες θέσεις εργασίας». 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Τι θα σημαίνει ακριβώς μια ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία για πολίτες,τράπεζες,επιχειρήσεις, δημόσιο και λοιπούς!!!



Ποιοί χάνουν και τι. Χρεοκοπία χώρας σημαίνει ότι ένα κράτος σταματά να πληρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω αδυναμίας.Δεν σταματά να υπάρχει το...
κράτος ούτε η κοινωνία, ούτε να ανατέλλει ο ήλιος…Με βάση την εμπειρία υπάρχει μια αναστάτωση μερικών ημερών στην καθημερινή ζωή αλλά μετά, αυτή επανέρχεται. Φυσικά στο πρότερο επίπεδο διαβίωσης στην καλύτερη περίπτωση, θα κάνει χρόνια να….
επανέλθει, αν επανέλθει ποτέ. Το κράτος σταματά να πληρώνει τους πιστωτές και στη συνέχεια διαπραγματεύεται μαζί τους τι και πότε μπορεί να τους δώσει από το χρέος και ποιο μέρος θα διαγράψουν.
Φυσικά το… κράτος μειώνει τις δαπάνες δραστικά και πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό χάνουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μειωθεί η ζήτηση και να χάσουν τη δουλειά τους και πολλοί από αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Αν το κράτος για το οποίο μιλάμε έχει δικό του νόμισμα, με υποτίμηση και εκτύπωση του νομίσματος που θα χάνει την αξία του θα προσπαθεί να κάνει τη μηχανή της ανταγωνιστικότητας και άρα της οικονομίας να πάρει μπροστά.
Αν δεν ελέγχει το νόμισμα τότε η μόνη λύση είναι να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Η εμπειρία των χρεοκοπιών είναι οδυνηρή και κοινωνίες που δεν διακρίνονται για τη συνέπεια και την οργάνωση δύσκολα επανακάμπτουν.
Τι σημαίνει για…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αέριο και εκτός ΔΕΠΑ για βιομηχανίες - βιοτεχνίες



 Επιστολή  με θέμα τα τιμολόγια πρόσβασης στα δίκτυα φυσικού αερίου, απέστειλε χθες ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Βασιλάκος, προς την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).
Ο κ. Βασιλάκος ανέφερε τα εξής:
«Σε συνέχεια της από 20/03/2012 επιστολής σας (σχετικό 1), με την οποία θέσατε υπόψη της Αρχής θέματα πρόσβασης στα δίκτυα των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), με σκοπό την προμήθεια επιλεγόντων πελατών/βιομηχανικών καταναλωτών, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε περιοχές αρμοδιότητας των ΕΠΑ, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Η δυνατότητα προμήθειας επιλεγόντων πελατών από δίκτυα των ΕΠΑ παρέχεται από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζεται πλέον με το ν. 4001/2011 (ο «Νόμος»). Οι ειδικότερες διατάξεις του Νόμου, οι οποίες καθορίζουν το πλαίσιο πρόσβασης στα Δίκτυα Διανομής των ΕΠΑ σε μια τέτοια περίπτωση είναι οι εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντισυνταγματικές οι περικοπές του μνημονίου για τις συντάξεις


Αντισυνταγματικές οι περικοπές του μνημονίου για τις συντάξεις
Αντίθετες στο Σύνταγμα κρίθηκαν σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι διατάξεις του νέου μνημονίου που αφορούν τις μειώσεις στις συντάξεις την περικοπή του ΕΚΑΣ και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Με βάση την απόφαση που έλαβε το Ελεγκτικό, μετά από δύο συνεδριάσεις, έκρινε τις συγκεκριμένες διατάξεις αντισυνταγματικές και ασύμβατες με τα άρθρα 2,4,25, και 22 του Συντάγματος.
Συγκεκριμένα αφορούν τις μειώσεις στις συντάξεις από 5 έως 10% από 1/1/2013, την περικοπή δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων αλλά του επιδόματος αδείας, την περικοπή του ΕΚΑΣ λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 65 έτη και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από το 65ο έτος της ηλικίας στο 67.
Η είδηση έχει κάνει ήδη το γύρο της Ευρώπης και πολλοί αναλυτές εκφράζουν αβεβαιότητα και ανησυχία για ενδεχόμενες επιπτώσεις της. 
ΠΗΓΗ:.24h.gr

Τη Σημασία των Ενεργειακών Πόρων της Κύπρου και των Νέων Δεδομένων στην Ανατολική Μεσόγειο θα Αναδείξει το «2ο Ενεργειακό Συμπόσιο» του ΙΕΝΕ στη Λευκωσία



Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου το 2012, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Εταιρεία Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων fmw financial media way εξαγγέλλουν τη διοργάνωση του 2ου Ενεργειακού Συμποσίου για το 2013. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14-15 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.
Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίσημο δείπνο με ομιλητή τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόλις έναν μήνα μετά την εκλογή του, ενώ η δεύτερη μέρα πρόκειται να αφιερωθεί σε τεχνοκρατικά ζητήματα του ενεργειακού τομέα της Κύπρου.
Το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο, με τίτλο «Οι Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα Νέα Δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο», θα καλύψει την ενεργειακή στρατηγική στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, την αγορά ηλεκτρισμού, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
Ειδικότερα, το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου το οποίο τελεί και πάλι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ πρόκειται να καλύψει την παρακάτω θεματολογία....
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις Βασικές Θεσμικές Προτεραιότητες της Ελληνικής Ενεργειακής Αγοράς Ανέδειξε το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ



Με ένα πρόγραμμα που κάλυψε τις βασικές θεματικές του σημερινού ελληνικού ενεργειακού τοπίου, το 17ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος», ολοκληρώθηκε εχθές, 31 Οκτωβρίου, μετά τη διήμερη επιτυχημένη διεξαγωγή του στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκη Παπαγεωργίου, προσκεκλημένου ομιλητή στο επίσημο γεύμα του συνεδρίου, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη αντιμετώπισης των επειγόντων θεμάτων που απασχολούν σήμερα την ενεργειακή αγορά και που ανάγονται στο υπέρογκο έλλειμμα στο ΛΑΓΗΕ που απειλεί με πλήρη εκτροχιασμό την ενεργειακή αγορά. 
Εκ μέρους του ΙΕΝΕ, ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ Δρ. Γιάννης Δεσύπρης υπογράμμισε το ρόλο του Ινστιτούτου στην προαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου για τα ενεργειακά θέματα της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης, ενώ στα αριθμητικά δεδομένα που υπογραμμίζουν τη σημασία του ενεργειακού κλάδου στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Κωστής Σταμπολής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O βιασμός της ελληνικής κοινωνίας



Στο παρόν άρθρο δε θα μιλήσουμε για τους πολιτικούς, δε θα πούμε για τους υπαίτιους της κατάντιας της χώρας. Έχουμε γράψει τόσες πολλές φορές για τους φταίχτες, για τα λάθη, για τις ευθύνες των κομμάτων και των πολιτών, για το μεταπολιτευτικό σύστημα. Η ιστορία θα τους κρίνει και θα μας κρίνει όλους. Τι νόημα έχει πλέον να γράφουμε για τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και κάθε άλλο πολιτικό που παίζει με τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Αυτό που έχει σημασία να αναδείξουμε σήμερα είναι αυτή η βίαιη ανατροπή που λαμβάνει χώρα στην ελληνική κοινωνία. Κι αν εδώ και δύο χρόνια η λιτότητα που υποστήκαμε ήταν το… προκαταρκτικό, τα όσα θα ακολουθήσουν είναι σαφέστατα το κυρίως μενού. Επιδόρπιο δεν έχει, διότι δε θα έχει μείνει και κανείς για να το γευτεί.
Τα προαπαιτούμενα της τρόικας που έχουν φτάσει κοντά τα 200 και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 13,5 δις, που μπορεί να είναι απλός αριθμός αλλά σημαίνει ότι από τις τσέπες των Ελλήνων θα φύγουν αυτά τα λεφτά.
Τα εργασιακά μέτρα που ανατρέπουν και εκθεμελιώνουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στη χώρα αυτή. Αλλά και όλα τα κρυφά μέτρα που έρχονται και ούτε που ξέρουμε πότε ψηφίζονται, δημιουργούν μια βίαιη προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα ζοφερό μέλλον.
Πράγματι, η Ελλάδα είναι ένα απίστευτο χάλι, με τεράστια προβλήματα.
Πράγματι, οι Έλληνες πολιτικοί έστησαν ένα τρελό πάρτι και έφαγαν δισεκατομμύρια, δίνοντας και ορισμένα ψίχουλα στους πολίτες.
Πράγματι, όλοι εμείς καλομάθαμε σε μια κοινωνία ευημερίας που βασίστηκε σε δανεικά λεφτά. Όλα αυτά ας τα αποδεχθούμε.
Όμως, αυτό που επιχειρείται από τους ξένους δεν υπάρχει τρόπος να χαρακτηριστεί. Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ζητούν από τους Έλληνες όχι απλά να ξεχάσουν τις κακές συνήθειές τους αλλά και να υποστούν μια απίστευτη ανατροπή που ίσως δεν υπάρχει προηγούμενη σε όλο τον πλανήτη.
Ποτέ κανένας λαός δεν εξαναγκάστηκε σε μια τόσο τρομερή και σύντομη αλλαγή του τρόπου ζωής του. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει μια σχετική προετοιμασία για κάτι τέτοιο.
Καλούνται 11 εκατ. Έλληνες να αλλάξουν μέσα σε λίγες εβδομάδες τη ζωή τους χωρίς όμως από την άλλη να αλλάζει η χώρα. Δηλαδή με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, με απίστευτους φόρους, με διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και με ανεργία στο 25% η ανατροπή στην ελληνική κοινωνία ολοκληρώνεται.
Την ίδια στιγμή, όμως, το ίδιο το κράτος δεν προσαρμόζεται. Οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές, ανάπτυξη και δουλειές έστω και με χαμηλό μισθό δεν υπάρχει, τα δάνεια των τραπεζών δεν κουρεύονται, η εφορία είναι πιο σκληρή από ποτέ.
Αυτό ο βιασμός της ελληνικής κοινωνίας τόσο άγρια και τόσο γρήγορα είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει αντίδραση. Η βία φέρνει βία αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και η βία είναι μαμή της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια ιστορική φάση της χώρας. Δεν έχει σημασία αν περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή. Σημασία έχει ότι η βίαιη ανατροπή που συντελείται κάποια στιγμή θα δημιουργήσει τυφώνα μεγαλύτερο από αυτόν που έπληξε την Νέα Υόρκη. Και θα πάρει μαζί της τα πάντα.
Οι κήνσορες του λαϊκού συμφέροντος θα είναι οι πρώτοι που θα σαρωθούν. Μαζί με τους ψεύτες και τους άρπαγες των ονείρων όλων μας για μια καλύτερη ζωή. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Τα ρέστα σας...

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Αποτελέσματα αξιολόγησης υποψηφίων Τεχνιτών Συντήρησης Βορρά (ΤΣΒ1).



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γραπτής αξιολόγησης των υποψηφίων ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΒΟΡΡΑ (ΤΣΒ1), που διεξήχθη στις 
18/10/2012, δημοσιοποιείται η σειρά κατάταξής τους, με βάση τον προσωπικό κωδικό τους
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!»



Άνω - κάτω είναι από το πρωί η Κουμουνδούρου καθώς μία δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του Ant1 έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι αυτοσκοπός να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;», είχε αναρωτηθεί ο κ. Λαφαζάνης λίγο πριν παραδεχθεί ότι ο Συνασπισμός δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης. «Τι θα γίνει, αυτό είναι το θέμα», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι «εδώ μιλάμε για την επιβίωση της χώρας, εδώ μιλάμε για ιστορικές καταστάσεις». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».   
«Ο Παναγιώτης είναι τελειομανής. Γι' αυτό το είπε προφανώς. Δηλαδή θα ήθελε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τελευταίας κεραίας...», προσπάθησε να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει η Μπατζελή



Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στο Βήμα 99,5
«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος τον αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος», τόνισε η κ. Μπατζελή.
Η παραίτηση του κ. Βενιζέλου το χρονικό αυτό διάστημα «είναι πάρα πολύ δύσκολη διότι θα διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης και η έξωθεν καλή της παρουσία, όμως νομίζω ότι η χθεσινή διαχείριση της τελευταίας στιγμής έχει αποδυναμώσει τις δυνάμεις του στρατεύματος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη για την επόμενη ημέρα», σημείωσε. 
ΠΗΓΗ:voria.gr

Ανακοίνωση Το ΠΑΣΟΚ αυτοκτονεί πολιτικά, λέει η Αριστερή πρωτοβουλία




Να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ μία επιτροπή σωτηρίας της δημοκρατικής παράταξης με στόχο την αναγέννηση και τον απαναπροσανατολισμό της, ζητεί η Αριστερή Πρωτοβουλία του Κινήματος, προειδοποιώντας τη σημερινή ηγεσία ότι «αν συνεχίσει να επιμένει αυτάρεσκα σε αυτές τις πολιτικές επιλογές που σχεδιάζει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, τότε πολύ σύντομα θα βρεθεί μόνη της και αδύναμη να διαχειρίζεται έναν μικρό πολιτικό σχηματισμό, χωρίς κοινωνικά ερείσματα, χωρίς στελέχη και χωρίς προοπτική».
Η Αριστερή Πρωτοβουλία, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι «η εμμονή σε πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας, σε πολιτικές φτώχειας, ανεργίας και καταπάτησης κάθε θεμελιώδους εργασιακού δικαιώματος επιταχύνει το πολιτικό τέλος του ΠΑΣΟΚ» και τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ αυτοκτονεί πολιτικά και το πιστόλι το κρατούν όσοι σήμερα αποφασίζουν να διαγράψουν προεκλογικές υποσχέσεις, προγραμματικές συμφωνίες και κόκκινες γραμμές».
Στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς προκαλείται και περιπαίζεται. Προκαλείται από τις συνεχείς μονομερείς αποφάσεις των Κυβερνόντων, αδύναμο να επιβάλει το παραμικρό, επιλέγοντας να παίξει το ρόλο του «γκρινιάρη» που όμως στο τέλος μονίμως σκύβει το κεφάλι. Περιπαίζεται, γιατί την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρός του υπόσχεται διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, έρχεται ο Πρωθυπουργός και «συνεργάτης» σε επίπεδο Κυβέρνησης (δυστυχώς), να δηλώσει ότι «η διαπραγμάτευση τελείωσε». Περιπαίζεται γιατί καμία από τις προτάσεις του δεν έγινε αποδεκτή». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πριν από λίγο η πρώην υπουργός της κυβέρνηση Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρηση της. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά σας δηλώνω ότι δεν συμμετέχω πλέον στις λειτουργίες του, τονίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον Ευ. Βενιζέλο.
Διαβάστε την επιστολή
"Θέλω να σας εκφράσω τη διαφωνία μου με το νέο πακέτο μέτρων που θα συζητηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, τη θέση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Τον περασμένο Φεβρουάριο παραιτήθηκα από την Κυβέρνηση και καταψήφισα το δεύτερο Μνημόνιο επισημαίνοντας ότι θα αυξήσει δραματικά την ύφεση και θα ωθήσει το λαό σε απόγνωση, και ότι δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση του νέου προγράμματος η «Βαλκανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και η κατάλυση δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων που αποτελούν πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.
Στην συνέχεια, και παρά τη διαγραφή μου από τον Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα σας και συμμετείχα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου για τρεις λόγους:
Πρώτον, για λόγους προσωπικής πολιτικής συνέπειας, γιατί μετά από 32 χρόνια ενεργούς συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσα να αποχωρήσω μπροστά στη διαφαινόμενη μεγάλη ήττα.
Δεύτερον, γιατί πίστευα ότι η δραματική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα μετά από την έκφραση μιας ισχυρής λαϊκής εντολής θα δημιουργούσε όρους επαναδιαπραγμάτευσης της Δανειακής Σύμβασης, και ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση σύμφωνα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Τρίτον, γιατί είχα ακόμη την προσδοκία ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε τη δύναμη και τη βούληση να κάνει μια ειλικρινή και θαρραλέα αποτίμηση της πορείας του, να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική του και να διαδραματίσει δημιουργικό ρόλο στην αναγκαία ανασυγκρότηση του προδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου.
Δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ψευδαισθήσεων.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ !...



Σοβαρό ρήγμα παρουσιάζεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΠΑΣΟΚ. Το καζάνι έβραζε, αλλά τα όσα έγιναν στην ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.
Μιας οργής που εκδηλώθηκε τόσο μέσα στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, χθες το απόγευμα, αλλά κυρίως μετά, στη μέση του δρόμου αλλά και στους διαδρόμους της Ιπποκράτους !
Και συνεχίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε δημόσια ότι ανεξαρτητοποιείται ! «Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ» είπε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως αφού δε θέλει να ψηφίσει τα μέτρα τότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανεξαρτητοποιηθεί.
Ο βουλευτής είχε πει νωρίτερα πως δεν θα κάνει δήλωση μετανοίας σ΄ αυτούς που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4% και «σ΄αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν υπουργοί του Σαμαρά…» ! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.



Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,
Aσκώντας το Δημοκρατικό μας δικαίωμα, να μπορούμε ελεύθερα ως Έλληνες πολίτες να εκφράζουμε τις θέσεις, τις απόψεις, και τις αγωνίες μας για το ....
παρόν και το μέλλον το δικό μας αλλά και της χώρας, σας αποστέλλουμε την ύστατη αυτή ώρα την παρούσα επιστολή, ως έχοντες άλλωστε υποχρέωση να πράξουμε και λόγω του θεσμικού μας ρόλου, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Όπως άριστα γνωρίζετε για πολλοστή φορά, η Ελληνική κοινωνία καλείται να πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης με το πιο σκληρό πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και κατακρεούργησης εργασιακών κεκτημένων που αποτελούν ευρωπαϊκό κεκτημένο και παραβιάζουν ωμά διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες.
Εργασιακά κεκτημένα που δεν επηρεάζουν ούτε κατ’ ελάχιστο θετικά ή αρνητικά την απομείωση του ελλείμματος, ούτε και την διαμόρφωση του πακέτου των μέτρων των 13,5 δις € και τα οποία η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα συζητούν, αγνοώντας επιδεικτικά τους κοινωνικούς εταίρους και τους καλούν για να…επικυρώσουν τα προαποφασισμένα.
Για μια ακόμη φορά, εσείς, οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΥ, καλείστε, ελπίζουμε όχι υπό την απειλή της διαγραφής, να στηρίξετε την ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟ για την έξοδο από την κρίση, που μέχρι πριν λίγους μήνες, φανατικά υποστηρίζατε ενώπιον του ελληνικού λαού, παρά τα τότε διλλήματα περί προαπαιτούμενων για τη …δόση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Η μεγάλη απάτη: Ακόμα και τα μικρά παιδιά θα πληρώσουν 5.000 ευρώ στους τραπεζίτες!



Το "μεγάλο παιχνίδι" των τραπεζιτών και ο τρόπος με τον οποίο όχι μόνο φόρτωσαν στους πολίτες τα χρέη τους, αλλά εξανέμισαν και τα όποια οφέλη από το "κούρεμα" αναδεικνύνται ανάγλυφα από τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.
Πέρα από το χρέος που πλέον σε σχέσεη με το ΑΕΠ αποκτά εφιαλτικές διαστάσεςις και καταδεικνύει το εύρος της αναξιοπιστίας ή ακομα αι της απάτης που έχει στηθεί σε βάρος των πολιτών (θα φτάσει το 189,1% το 2013 από129% το 2009!), ένα κρίσιμο στοιχείο δείχνει ότι όλη η Ελλάδα υποφέρει για να οφεληθούν μια χούφτα τραπεζίτες και βέβαια οι πολιτικοί που εκτελύν τις εντολές των τραπεζιτών:
Συγκεκριμένα ενώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης του 2012 μειώθηκε κατά 105,97 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) που τόσο ακριβά πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι πολίτες, το 48% αυτού του κέρδους εξανεμίζεται γιατί θα δανειστούμε μέσα στο 2013 για την ανακεφαλαιποίησης των τραπεζών 48,5 δισ. ευρώ! 
Σε ποιον να το πεις και ποιος να σε πιστέψει ότι μια ολόκληρη χώρα εργάζεται για πέντε-δέκα τραπεζίτες! Η οποία ανακεφαλαιοποίηση προήλθε από το "κούρεμα" των ομολόγων.Και είναι οι μοναδικοί στους οποίους επιστρέφονται τα χρήατα αυτά, τα οποία βέβαια, τα δανείζεται το ελληνικό κράτος, δηλάδή οι Έλληνες πολίτες!
Έτσι, κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, κάθε παιδί, κάθε μάνα, κάθε πάμφτωχος και άνεργος θα πληρώσει "ζεστά" 5.000 ευρώ από την τσέπη του στους τραπεζίτες! Δεν θα τους τα δανείσει. Θα τους τα χαρίσει! Ο ίδιος θα δανειστεί για να τα πάρουν οι τραπεζίτες ως ενίσχυση και ο ίδιος φυσικά θα τα επιστρέψει στους ξένους δανειστές με περικοπή του μισθού του ή με πρόσθετους φόρους! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχασε 6,5% τον Οκτώβριο το πετρέλαιο



Mε άνοδο 0,70% ή κατά 0,56 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, στα 86,24 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν τον αντίκτυπο του τυφώνα Sandy στον κλάδο της ενέργειας.
Σε μηνιαία βάση το πετρέλαιο για τον μήνα Οκτώβριο κατέγραψε πτώση -6,5%. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!
 Τις αδιανόητες απαιτήσεις της τρόικας, που θέλει να περικόψει την Υγεία των Ελλήνων για να βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των ποιοτικά αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων του Τρίτου Κόσμου, φέρνει στο φως σήμερα το newsbomb.gr.
Σε μια αποκάλυψη-βόμβα, το newsbomb.gr δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του μνημονίου που συνιστά ταφόπλακα για την Υγεία των Ελλήνων. Η μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα κατάφερε και πήρε στα χέρια της το κατάπτυστο εκείνο κομμάτι του μνημονίου που θέλει να επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, όπου ουσιαστικά ζητά τις ζωές μας επί πίνακι. Ο εκβιασμός είναι καθαρός: για να σας δώσουμε τη δόση, εσείς πρέπει να θυσιάσετε χρόνια από τη ζωή του κάθε Έλληνα. Διαβάστε και φρίξτε:
«Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο.
Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική “αντικατάσταση γενοσήμου”)».
e3
 Είναι τέτοιο το θράσος των τροϊκανών, αντιμετωπίζουν τόσο απροκάλυπτα την πατρίδα μας ως προτεκτοράτο, που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τον ωμό εκβιασμό: Εβαλαν οι ίδιοι με τονισμένα γράμματα (bold) τον όρο «πριν την εκταμίευση» της δόσης! Μας λένε ξεκάθαρα ότι: αν δεν αποδεχτείτε να ταΐζετε τον ελληνικό λαό με φάρμακα-δολοφόνους, λεφτά από εμάς δε βλέπετε!
Όμως, μας τα έχουν πάρει όλα. Εκοψαν τους μισθούς μας. Εκοψαν τις συντάξεις μας. Φορολόγησαν μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε. Τώρα, θέλουν να κόψουν και τις ζωές μας. Θέλουν να μας ταΐζουν αμφίβολης ποιότητας πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ισραήλ. Διότι, αυτό ακριβώς κάνει η συνταγογράφηση με βάση μονάχα τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου.
Απαγορεύει στον γιατρό να επιλέγει τη συγκεκριμένη θεραπεία που ταιριάζει στον συγκεκριμένο ασθενή, με το συγκεκριμένο ιστορικό και τη συγκεκριμένη πάθηση. Αντιθέτως, υποχρεώνει τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική ουσία γενικά και τον φαρμακοποιό να του χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο της κατηγορίας.
Με αυτό τον τρόπο, η τρόικα θέλει ουσιαστικά να πετάξει έξω από τα φαρμακεία όλα τα ποιοτικά ελληνικά επώνυμα γενόσημα και να κατακλύσει την ελληνική αγορά με τα πάμφθηνα ανώνυμα σκευάσματα του Τρίτου Κόσμου (αφού τα φάρμακα με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ παραγωγής δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του Τρίοτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο θα είναι η εξευτελιστικά φθηνή τιμή).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το συγκλονιστικό βίντεο της ισπανικής ΓΣΕΕ για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου |


Με ένα συγκλονιστικό βίντεο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών στην Ισπανία καλεί τους εγαζομένους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου.
Το σύνθημα του βίντεο είναι «Αναπνεύστε» κατά των μέτρων λιτότητας και δείχνει ανθρώπους να βγάζουν από το κεφάλι τους τις πλαστικές σακούλες που τους εμποδίζουν να ανασάνουν...



 ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

«Στον Αέρα» το Επενδυτικό Πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ



Στον αέρα βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ εξαιτίας μιας σειρά αρνητικών εξελίξεων. Πιο συγκεκριμένα, η περιορισμένη ρευστότητα της ενεργειακής αγοράς επηρεάζει άμεσα και το ΔΕΣΦΑ, δεδομένου ότι η ΔΕΠΑ από το Μάιο και μετά οφείλει ένα αξιοσημείωτο ποσό στη θυγατρική της εταιρία, καθώς και η Επιχείρηση Αερίου έχει να λαμβάνει κι αυτή σημαντικά ποσά από τους ηλεκτροπαραγωγούς.
Επιπλέον, ο ΔΕΣΦΑ είναι αντιμέτωπος και με την αδυναμία εκταμίευσης δανείου από την ΕΤΕπ, καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόϊκας για τους όρους των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να αποδεσμευτεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνον στο ΔΕΣΦΑ, αλλά και άλλες εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αναμένουν χρηματοδότηση όχι μόνον από την ΕΤΕπ, αλλά και από εγχώριες πηγές. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του energia, και το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων προς το ΛΑΓΗΕ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση…

20121031-205431.jpg 
ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Πλήρης απελευθέρωση για μεταφορά καυσίμων από ιδιώτες πρατηριούχους


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης (κέντρο) , ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης (αριστερά), ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς (δεξιά) και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μ. Παπαγεωργίου (δεύτερος αρι
Με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, την απελευθέρωση της αγοράς υγρών καυσίμων και την προστασία του καταναλωτή, η κυβέρνηση πρόκειται να εφαρμόσει δεκαπέντε μέτρα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σκοπός σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μαζί με τους υφυπουργούς Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου και Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ανακοίνωσαν αναλυτικά τις θεσμικές παρεμβάσεις, είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και η πτώση των τιμών.
Συνοπτικά απελευθερώνεται η χρήση βυτιοφόρων οχημάτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ανοίγει ο δρόμος για τις εισαγωγές καυσίμων δίνοντας τη δυνατότητα για τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας εκτός Ελλάδας κι επιδιώκεται η διαφάνεια τιμολόγησης των διυλιστηρίων προς τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και των τελευταίων στους πρατηριούχους.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:
1. Εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση.
2. Εως τα μέσα Νοεμβρίου θα εκδοθεί η απόφαση για την τοποθέτηση συστημάτων GPS σε όλα τα μέσα μεταφοράς καυσίμων (βυτιοφόρα οχήματα και πλωτά μέσα).
3. Η τοποθέτηση ιχνηθετών, για τους οποίους αναμένεται η σχετική προκήρυξη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
4. Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου αναμένεται το τελικό πόρισμα για την ενοποίηση των προδιαγραφών πετρελαίου κίνησης - πετρελαίου θέρμανσης.
5. Δίνεται η δυνατότητα στα ανεξάρτητα πρατήρια να μπορούν να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως χωρητικότητας.
6. Τα ανεξάρτητα πρατήρια θα μπορούν να μισθώνουν Δημόσιας Χρήσης βυτιοφόρα.
7. Τα βυτιοφόρα οχήματα ανεξαρτήτως τονάζ, με το εμπορικό σήμα του μεταφορέα ή του ανεξάρτητου πρατηρίου αποκτούν πρόσβαση στα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας, για μεταφορά καυσίμων.
8. Τα πρατήρια μπορούν να διαθέτουν βυτιοφόρα οχήματα χωρίς περιορισμούς ως προς το πλήθος και το τονάζ.
9. Υποχρεώνονται τα διυλιστήρια να προβαίνουν σε αναλυτικό προσδιορισμό των στοιχείων κόστους που χρεώνουν στους πελάτες τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι θα πουλήσουμε μέχρι το 2016 - Ο πλήρης κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων


Τι θα πουλήσουμε μέχρι το 2016 - Ο πλήρης κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων
Δεκάδες περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, μπαίνουν στη σειρά για πώληση. Ο πλήρης κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, ενσωματώθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο  μέχρι το 2016 που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Το 2016, προγραμματίζεται από τώρα να πουληθούν οι μετοχές των τραπεζών που θα περιέλθουν στο δημόσιο μέσα από τη διαδικασία των ανακεφαλαιοποιήσεων. Δείτε τον πλήρη κατάλογο
Τα πρώτα 15 πωλητήρια θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2013 προκειμένου να αποφέρουν 2,6 δισ. ευρώ. Ο πλήρης κατάλογος έχει ως εξής:
  
1 ΟΠΑΠ 2- 35.000 Παιγνιομηχανήματα
2 Κρατικά Λαχεία
3 IBC (δεύτερη δόση - εξόφληση )
4 ΔΕΠΑ
5 ΔΕΣΦΑ
6 Κασσιώπη
7 ΟΠΑΠ - Πώληση 33%
8 Πώληση/ επαναμίσθωση 28 κτηρίων
9 Ε.Λ.Π.Ε.
10 Αστέρας Βουλιαγμένης
11 ΛΑΡΚΟ
12 Αφάντου
13 Περιφερειακά Αεροδρόμια
14 Ελληνικά Ταχυδρομεία
15 Αποθηκευτικός Χώρος 'Νότια Καβάλα"
Συνολικά έσοδα  2013: 2.586 εκατ. ευρώ


2014
1 Κρατικά Λαχεία - απόδοση δικαιωμάτων
2 Πώληση ΕΥΑΘ
3 Παραχώρηση Εγνατίας Οδού
4 Πώληση ΕΥΔΑΠ
5 Αξιοποίηση Ελληνικού
6 Παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων
7 Αξιοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακών λιμένων
8 Αξιοποίηση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (επέκταση της άδειας και πώληση του ποσοστού του ΕΔ)
9 Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας
10 Πώληση 17% ΔΕΗ
11 Αξιοποίηση Μαρίνων
12 Πώληση δικαιωμάτων ψηφιακού μερίσματος
Συνολικά έσοδα 2014  2.347 εκατ. ευρώ
2015
1 Κρατικά Λαχεία - απόδοση δικαιωμάτων
2 Παραχώρηση Εγνατίας Οδού
3 Αξιοποίηση Ελληνικού
4 Παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων
5 Αξιοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακών λιμένων
6 Αξιοποίηση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (επέκταση της άδειας και πώληση του ποσοστού του ΕΔ)
7 Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας
8 Αξιοποίηση Μαρίνων
9 Αξιοποίηση αδειών κινητής τηλεφωνίας
Συνολικά έσοδα 2015 1.141 εκατ. ευρώ
2016
1 Κρατικά Λαχεία - απόδοση δικαιωμάτων
2 Παραχώρηση Εγνατίας Οδού
3 Αξιοποίηση Ελληνικού
4 Παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων
5 Αξιοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακών λιμένων
6 Αξιοποίηση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (επέκταση της άδειας και πώληση του ποσοστού του ΕΔ)
7 Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας
8 Αξιοποίηση Μαρίνων
9 Αξιοποίηση αδειών κινητής τηλεφωνίας
10 Διάθεση μετοχών από ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών
Συνολικά έσοδα 2016: 3.441 εκατ. ευρώ
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΣΕΝΚΑΚΟΥ Επεισόδιο μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας - Απείλησαν οι Κινέζοι, υποχώρησαν οι Ιάπωνες



Επεισόδιο στα όρια του θερμού (μία πηγή αναφέρει ότι ερρίφθησαν πυρά) είχαμε χθες αργά τη νύχτα ώρα Ελλάδος στα νησιά Σενκάκου ("Ντιαογού" τα αποκαλούν οι Κινέζοι) όταν κινεζικά σκάφη της Ωκεάνιας Ακτοφυλακής μπήκαν στην περιοχή των νησιών και απαίτησαν από τα αντίστοιχα της ιαπωνικής να αποχωρήσουν άμεσα γιατί "Παραβίαζαν τα κινεζικά χωρικά ύδατα".
Στην αρχική άρνηση των Ιαπώνων να αποχωρήσουν τους προειδοποίησαν ότι "Θα ανοίξουμε πυρ αν δεν εγκαταλείψετε άμεσα την περιοχή"! Μάλιστα ξεκίνησαν και ελιγμούς κατά των ιαπωνικών σκαφών με σαφή διάθεση να τα "σκρινάρουν"!
Οι Ιάπωνες ενημέρωσαν το Τόκιο την προωθημένη βάση Ακτοφυλακής της Οκινάουα για την κινεζική απειλή και μετά από μία ώρα περίπου, έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν! Το ίδιο έπραξαν και τα κινεζικά σκάφη. Κατά μία πηγή από κινεζική ιστοσελίδα, ερρίφθησαν και προειδοποιητικά πυρά προς την πλευρά των ιαπωνικών σκαφών που απέφυγαν να απαντήσουν, όμως...
Φαίνεται δηλαδή ότι oι Ιάπωνες σε αυτό το ιδιότυπο chicken game οι Ιάπωνες υποχώρησαν γιατί είχαν πειστεί ότι οι Κινέζοι θα έκαναν πράξη την απειλή τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΙ Ο ΓΛΕΙΦΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !...



Αφού επέστρεψε χθες το βράδυ από τη Γερμανία, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε σήμερα το μεσημέρι το παρόν στη Βουλή και συμμετείχε στην ονομαστική ψηφοφορία, επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιή-σεις.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως ο πρώην πρωθυπουργός όταν ενημερώθηκε για την γραμμή του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία συμφώνησε πλήρως, φτάνοντας, όμως, στο κοινοβούλιο αντελήφθη, πως η κατάσταση στους βουλευτές, κάθε άλλο, παρά ήρεμη ήταν. Ανταλλάσσοντας απόψεις με ομάδα 17, περίπου, βουλευτών ο Παπανδρέου προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και ζήτησε πειθαρχία στην κομματική γραμμή, που περιείχε ένα «παρών» κι ένα «όχι».
Ενώ η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα και με ουσιαστική ανταλλαγή επιχειρημάτων εμφανίστηκε η απαράδεκτη συμπεριφορά του Χρυσοχοϊδη, ο οποίος στημένος έξω από το χώρο της συζήτησης, την έπεφτε σ΄ όποιον έβγαινε, ζητώντας την υπερψήφιση όλων των άρθρων του νομοσχεδίου, «για να μην πέσει η κυβέρνηση !…».
Το γεγονός, όμως, πως ο πρώην υπουργός και νυν γλείφτης του Σαμαρά, στην προσπάθειά του να πλασαριστεί ως διεκδικητής χαρτοφυλακίου στον επικείμενο ανασχηματισμό, μαζί με τις προτροπές του, υπέρ του ΝΑΙ, χρησιμοποιούσε χαρακτηρισμούς και εκφράσεις κατά του Γ. Παπανδρέου, («…μην ακούτε τι σας λέει αυτός !...), δεν άργησε να οδηγήσει σε τριβές και σε παρ΄ ολίγον επεισόδιο, με βουλευτές, αλλά και άλλα κομματικά στελέχη που παρευρίσκονταν στο χώρο, κάτι που ανάγκασε τον «Κάλαχαν» να φύγει, μακριά και ξεμοναχιασμένος, όπως αποδείχτηκε και από την ψηφοφορία, που διεξήχθη στη συνέχεια… 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Μείζον θέμα!! Χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις.



Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις): 148 ναι, 139 όχι, 6 παρών...
Μείζον θέμα! Χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις. 
Τώρα ...αν νομίζουν, πως με αυτό το αποτέλεσμα νομιμοποιούνται να ξεπουλήσουν δημόσια περιούσια άρον – άρον και να  προσφέρουν «γη -ενέργεια και ...ύδωρ» στην εγχώρια κ ξένη διαπλοκή κάνουν μέγα λάθος!!
Ας το σκεφτούν λοιπόν πολύ καλά όσοι βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα γιατί απ' το βάθος ακούω να έρχεται όλο και πιο πολύ δυνατά στα αυτιά μου ένα "σύνθημα"....
«Πουλάτε, πουλάτε στη φυλακή θα πάτε!!» 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Σκόνη και θρύψαλα το ΠΑΣΟΚ- Εικόνα διάλυσης


Ο κακός χαμός που αναμενόταν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στα νέα μέτρα.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει σε κάτι τέτοιο κι αποχώρησε από...

...τη συνεδρίαση πριν αρχίσει η ψηφοφορία.
Η ψηφοφορία ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ καθώς πλην του Σκανδαλίδη, ο Μάρκος Μπόλαρης, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιάννης Κουτσούκος δήλωσαν επίσης ότι δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν.
Ο Μιχάλης Κασσής έφυγε έξαλλος, τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα πρέπει πια να θεωρείται μέλος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ενώ τα μέτρα δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ο Θεόδωρος Παραστατίδης.
Ο Βενιζέλος περιορίστηκε σε ένα γενικόλογο "χωρίζουν οι δρόμοι μας" και το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται σύντομα να χάσει 6 βουλευτές του, μένοντας μόλις με 27. 
ΠΗΓΗ:parapolitiki.com

Πρώτο θέμα στους Financial Times ο προϋπολογισμός



Πρώτο θέμα κάνουν την έγκριση του προϋπολογισμού από την ελληνική Βουλή οι Financial Times στην ιστοσελίδα τους, με ένα άρθρο που τιτλοφορείται “Οι νέες προβλέψεις για το χρέος γκρεμίζουν τις ελληνικές ελπίδες”.
Το άρθρο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προβλέψεις για το ελληνικό χρέος τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι αντί για το 167% του ΑΕΠ, όπως προβλεπόταν τον περασμένο Μάρτιο, το 2013 το χρέος θα εκτοξευθεί στο 189% του ΑΕΠ και το 2014 θα φτάσει στο 192% του ΑΕΠ. “Οι  προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού ξεπερνούν τα χειρότερα σενάρια που φαντάζονταν οι πιστωτές όταν συμφωνούσαν στο πακέτο διάσωσης των 174 εκ. ευρώ πριν από οκτώ μήνες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, και συνεχίζει: “Ακόμα και στο εναλλακτικό σενάριο που είχε ετοιμάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το Μάρτιο, το οποίο επιχειρούσε να προβλέψει μία απαισιόδοξη οικονομική εξέλιξη, το ελληνικό χρέος προβλεπόταν να φτάσει μόνο στο 171% του ΑΕΠ”.
Όπως είναι φυσικό, το άρθρο επισημαίνει ότι οι νέες προβλέψεις ουσιαστικά διαλύουν τις ελπίδες ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, που ήταν ο αρχικός στόχος, ενώ επικαλείται και δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που σημειώνει: “Δεν είναι ακριβώς έκπληξη, αλλά θα προκαλέσει διαφωνίες για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας”. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Τέλος για τη βενζίνη super (LRP)



Στην κατάργηση της βενζίνης LRP, που είναι γνωστή ως super, προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να απελευθερωθούν οι υποδομές και δεξαμενές, οι οποίες δεσμεύονται για το συγκεκριμένο καύσιμο.
Την ανακοίνωση για κατάργηση της βενζίνης super έκαναν τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, με τον υφυπουργό Θανάση Σκορδά να τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της ελάχιστης κατανάλωσής της. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών προκύπτει ότι, το 2010, μόλις 50.000 παλαιά οχήματα χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη βενζίνη, ενώ το 2011 μειώθηκαν στα 30.000.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ιστορικών, θα εφοδιάζουν πλέον το ντεπόζιτο με αμόλυβδη βενζίνη, η οποία θα εμπλουτίζεται με ειδικές πρόσθετες ουσίες.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr