Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Επενδύσεις- μαμούθ σε νέους αγωγούς στη Σιβηρία

Από το naftikachronika.gr
Η China National Petroleum Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει την Κίνα με τη Ρωσία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhuanet.

Σε ό,τι αφορά..

"Κοσμοκλιματολογία", η θεωρία απ' τη Δανία, που "χαλάει την πιάτσα" της κλιματικής απάτης.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πριν από δυο χρόνια, μια ανακοίνωση της ΝΑΣΑ είχε τρελάνει τους πάντες, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε πως η χρήση ΑΠΕ αντί για ορυκτά καύσιμα αυξάνει τη θερμοκρασία του πλανήτη! Μια ερευνητική εργασία, που δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στις 14/12/2015 στο Nature Climate Change, με τίτλο "Implications for climate sensitivity from the response to individual forcings, έλεγε πως τα μικροσωματίδια (aerosols), που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα κατά την καύση ορυκτών καυσίμων, ιδίως τα θειούχα, λειτουργούν κατά παρόμοιο τρόπο με τα ανάλογα μικροσωματίδια που εκπέμπονται κατά τις ηφαιστειακές εκρήξεις και είναι γνωστό πως ανακλούν μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα, προκαλώντας τοπική ψύξη των περιοχών όπου γίνονται οι εκπομπές. Όλες λοιπόν οι προσπάθειες να βάλουμε ΑΠΕ για να περιοριστεί η χρήση των ορυκτών καυσίμων τελικά θα έχουν ως αποτέλεσμα, στην πραγματική ζωή, ν’ αυξήσουν τη θερμοκρασία σ' αυτές τις περιοχές!

Μια νέα εργασία που αφορά ..

Η "κλιματική αλλαγή" αναμένεται να μειώσει τους ανέμους στο Βόρειο ημισφαίριο. Τι θα περιστρέφει τα αιολικά;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Το ό,τι τα αιολικά είναι εντελώς αναξιόπιστα το έχω γράψει πολλές φορές, δεν είναι κάτι το νέο. Το ό,τι το όραμα του Σταθάκη να γεμίσει τις βουνοκορφές ανεμογεννήτριες/βιομηχανικά σκουπίδια είναι διαρκές έγκλημα κατά του λαού και του τόπου, επίσης το έχω πει κατ' επανάληψη. Αλλά το ό,τι η "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή" θα κάνει τα αιολικά ακόμα πιο αναξιόπιστα και το έγκλημα του Σταθάκη ακόμα χειρότερο, αυτό είναι κάτι το νέο, που δίνει ακόμα ένα όπλο σ' όλους εκείνους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην ανοησία των αιολικών.

Το νέο στοιχείο που προστίθεται αφορά μια μελέτη ερευνητών απ' το Oceans and Climate Lab του University of Colorado των ΗΠΑ, με τίτλο "Southward shift of the global wind energy resource under high carbon dioxide emissions", που δημοσιεύθηκε στο Nature Geoscience (απαιτείται συνδρομή για το πλήρες άρθρο) μόλις..

Αυξημένη παρουσία παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό

Από το naftikachronika.gr
Αυξημένος ο κίνδυνος για όσα πλοία πλέουν στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, έχει υπολογιστεί ότι περίπου 1.000 παγόβουνα βρίσκονται σε θαλάσσιους διαδρόμους.

Το Coast Guard International Ice Patrol, με έδρα το Κονέκτικατ, το οποίο παρακολουθεί την πορεία των παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και προειδοποιεί ..

Γιατί η Σαουδική Αραβία αναζητά πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

Από το fortunegreece.com
Λίγο πριν την είσοδο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Aramco στο Χρηματιστήριο, η χώρα αναζητά διακαώς νέους ενεργειακούς πόρους.
της Kirsten Korosec

Καθώς η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να πουλήσει του χρόνου ένα μέρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Aramco σε επενδυτές, η χώρα αναζητά διακαώς νέους ενεργειακούς πόρους.

Και, πλέον, στρέφει την προσοχή της στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βασίλειο, το οποίο έχει σχεδιάσει..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤ ΑΕ

Από το gsee.gr
Μετά την εκ περιτροπής εργασία που οδήγησε στη φτώχεια τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΚΟΤ ΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας οδηγεί τώρα τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αφού εργοδότης γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε πτώχευση.

Η όλη διαδικασία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, ότι η εκ περιτροπής εργασία μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σώσει μία επιχείρηση.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΣΚΟΤ ΑΕ και μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ζητά ..

Energean: Το στόρι της εταιρείας που έσωσε τα πετρέλαια του Πρίνου

Από το capital.gr
Το 2017 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την  ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία  Energean. Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Eurotech, η οποία τότε ήταν ο κάτοχος του 100% της Καβάλα Όιλ.

Ποια ήταν η κατάσταση τότε; Η εικόνα για τα κοιτάσματα αρνητική, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου ήταν μόλις 2 εκατομμύρια βαρέλια. Η εταιρεία εμφάνιζε υπέρογκα χρέη της τάξης των 80 εκατ. ευρώ και στην κυριολεξία χρωστούσε παντού. Και το χειρότερο, είχε κάκιστη φήμη αφού ο προηγούμενος μέτοχος είχε..