Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Motor Oil: Έκδοση ομολογιών 5ετούς διάρκειας στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας - Στόχος η άντληση 350 εκατ. ευρώ

Από το worldenergynews.gr
Στην προσφορά ομολογιών (Senior Notes) πενταετούς διάρκειας με τοκομερίδιο (coupon) σταθερού επιτοκίου προχωρά η Motor Oil, με στόχο να αντλήσει ποσό ύψους 350 εκατ. ευρώ. 
Εκδότης των Ομολογιών θα είναι η κατά 100% θυγατρική εταιρία της Motor Oil, Motor Oil Finance PLC η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας. 

Η Motor Oil θα εγγυηθεί τις Ομολογίες ενώ θα γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange).

Το ύψος της προσφοράς καθώς..

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Από το gsee.gr
O Πρωθυπουργός αφού ετοιμάζεται να τα παραδώσει όλα στους δανειστές,επιχειρεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις στα συνδικάτα.

Με μία επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου, χαρακτήρισε από τη διάσκεψη της Ρώμης, οπισθοφυλακή τα συνδικάτα της χώρας, ενώ αναπαράγει το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του, για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του«ΝΑΙ» την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Αυτή είναι η δήλωση από τον Πρωθυπουργό της χώρας, που μετέτρεψε εν μια νυχτί το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» για ένα επαχθέστερο μνημόνιο λιτότητας.

Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού μιλάει..

Ένας θησαυρός φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη, στο μάτι των διεθνών πολυεθνικών

Από το naftikachronika.gr
Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ENI ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα καταβάλει στην κυβέρνηση της Μοζαμβίκης 350 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ως φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, μετά την πώληση στην Exxon Mobil μέρους της συμμετοχής της σε ένα ‘πολύτιμο’ οικόπεδο φυσικού αερίου. Η πώληση αφορά συγκεκριμένα την εξερεύνηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου της λεκάνης Rovuma, στα χωρικά ύδατα της Μοζαμβίκης. Εκτιμάται μάλιστα ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη χώρα ξεπερνούν τα 85 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 32% της συμφωνίας αξίας..

Ο αγώνας των Σιού αναγκάζει σε αποχώρηση και τη DNB από τον αγωγό Dakota

Από το tanea.gr
Η νορβηγική τράπεζα DNB ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πούλησε το μερίδιό της του δανεισμού τραπεζών που χρηματοδοτούν τον αμφιλεγόμενο πετρελαιαγωγό Dakota Access, θέτοντας τέλος στη συμμετοχή της στο έργο το οποίο έχει αντιμετωπίσει σφοδρή αντίσταση από τους ιθαγενείς και περιβαλλοντικές ομάδες.

Η DNB ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση του έργου Energy Transfer Partners LP, το οποίο θα μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τις βόρειες πεδινές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών (ξεκινώντας από τη Βόρεια Ντακότα) στις κεντρικές πολιτείες και από εκεί στον Κόλπο του Μεξικού.

Αφού συναντήθηκε με εκπροσώπους, μεταξύ άλλων, της εθνοτικής ομάδας των Σιού και της εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό, η DNB αποφάσισε..

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Τα πέντε σενάρια διαχείρισης του φυσικού αερίου της Κύπρου

Από το worldenergynews.gr
Τις πιθανές επιλογές αξιοποίησης του προγράμματος γεωτρήσεων στην Κύπρο παρουσίασε η σημερινή εφημερίδα «Σημερινή» σύμφωνα με την οποία βάση των ανακαλύψεων  το μοναδικό κοίτασμα Αφροδίτη δεν έχει καταστεί εμπορικά εκμεταλλεύσιμο για τρεις βασικούς λόγους. 
Όπως αναφέρεται σε άρθρο που υπογράφουν ο υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ιωακείμ Αμπαρτίζης και ο επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού σε θέματα Ενέργειας της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Α. Αποστόλου, οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με το γεγονός, ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η δυναμική του κοιτάσματος, ούτε έχει ξεκαθαριστεί πλήρως, εάν μέρος της Αφροδίτης βρίσκεται στην Ισραηλινή ΑΟΖ, ούτως ώστε να συντρέχουν λόγοι ή μη συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ και κυρίως, από μόνο του με συντηρητικές εκτιμήσεις δύναται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης σε φυσικό αέριο για μια 25ετία τουλάχιστον, εντούτοις ο όγκος του δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση project για μεταφορά και εξαγώγιμη χρήση. 
Δεδομένου ότι ..

ΟΠΕΚ: Αναβολή Αποφάσεων για την Επέκταση της Συμφωνίας Μείωσης της Παραγωγής Αργού

Από το energia.gr
Αν και αρχικά σχηματίστηκε η εντύπωση ότι οι εκπρόσωποι χωρών-μελών του ΟΠΕΚ και μεγάλων παραγωγών εκτός του οργανισμού, όπως η Ρωσία, θα συμφωνήσουν σε χρονική επέκταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής αργού, τελικώς αποφασίσθηκε η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει την πρόταση για εξάμηνη παράταση.

Σύμφωνα με το Reuters, σε μία προηγούμενη εκδοχή της ανακοίνωσης αναφερόταν ότι η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν υπουργοί από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ «συνιστά την εξάμηνη επέκταση» της συμφωνίας. 

Ωστόσο, στην τελική εκδοχή της ανακοίνωσης, που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή, υπάρχει μόνο η επισήμανση ότι..

ΠΕΡΙ ΦΤΩΧΩΝ !...

Εξάμηνη παράταση στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Από το capital.gr
Μέλη και χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ συμφώνησαν την Κυριακή να παραταθεί για έξι ακόμη μήνες η συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, σύμφωνα με το Reuters, μετά τη συνάντηση που έγινε στο Κουβέιτ.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και άλλες έντεκα χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η Ρωσία, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν..