Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Τον Παγκόσμιο Αιολικό Άτλαντα παρουσίασε ο IRENA


Με ολοένα και περισσότερες χώρες να ενσωματώνουν τις ΑΠΕ στο ενεργειακό τους μείγμα, φυσικό είναι να ζητούν αξιόπιστα δεδομένα για την ανανεώσιμη ενέργεια.

Κατά το σχεδιασμό αιολικών πάρκων, για παράδειγμα, οι κατασκευαστές παραδοσιακά επιλέγουν εκτάσεις με μεγάλες ταχύτητες ανέμου. Στα datasets όπου παρέχονται η μέση ταχύτητα ανέμου ανά περιοχή, η βελτίωση της ταχύτητα του ανέμου εξαιτίας των λόφων και των κορυφογραμμών δεν μπορούν να εκληφθούν ως δεδομένα και να αναλυθούν/υπολογιστούν κατάλληλα, καθιστώντας την εκάστοτε περιοχή «πιο αδύναμη» από ό, τι πραγματικά είναι, σημειώνει ο IRENA.

Για το λόγο αυτό, η διεθνής υπηρεσία ΑΠΕ παρουσίασε, σε συνεργασία με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU), μια λεπτομερής βάση δεδομένων με στατιστικά στοιχεία όπου ...

Άλμα σχεδόν 6% για το πετρέλαιο

Άλμα σχεδόν 6% για το πετρέλαιο
Άνοδο σχεδόν 6% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα επεκτείνοντας τα κέρδη τους καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε πως τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά η βενζίνη και τα αποθέματα που προέρχονται από απόσταξη μειώθηκαν.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Πληροφοριών Ενέργειας επισήμανε πως τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια φτάνοντας τα 480 εκατομμύρια βαρέλια συνολικά την προηγούμενη βδομάδα.

Τα αποθέματα σε βενζίνη μειώθηκαν...

Ολοκληρώθηκε η Διαδικασία εκλογής νέου ΔΣ και ΕΣ του Οικοδομικού Συνετ ΕΛΔΑ Η ΑΛΚΥΟΝΗ στις 25 Οκτωβρίου 2015


Με την Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μελών του και σύμφωνα με το Πρακτικό της εφορευτικής της επιτροπής ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας...

Αλλάζουν τα πάντα στις χρεώσεις των κινητών - Τί θα ισχύει από εδώ και πέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για κινητα τηλεφωνα
Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής για τις τηλεπικοινωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με σημερινή της απόφαση. Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου 2017, θα απαγορευθούν όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου (sms) και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile internet) στο εξωτερικό εντός της ΕΕ.  

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια: "Το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής ήταν κάτι που περίμεναν όλοι εδώ και πολύ καιρό, οι απλοί άνθρωποι, οι νέες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες και όλοι οι οργανισμοί", δήλωσε η εισηγήτρια, Πιλάρ ντελ Καστίγιο (ΕΛΚ, Ισπανία). "Χάρη στην παρούσα συμφωνία η Ευρώπη θα καταστεί η μόνη περιοχή στον κόσμο που θα διασφαλίζει νομικά την ανοιχτή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ουδετερότητα του δικτύου. Η αρχή της ουδετερότητας του δικτύου θα εφαρμοστεί άμεσα και στα 28 κράτη μέλη. Θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα έχουμε διαδίκτυο δύο ταχυτήτων ".  

 Τι θα ισχύσει Από τις 30 Απριλίου 2016 οι επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν...

Δ.Ίτσιος: Ο ήρωας του Ρούπελ που σκότωσε 232 Γερμανούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ.Ίτσιος: Ο ήρωας του Ρούπελ που σκότωσε 232 Γερμανούς
Στις 6 Απριλίου του 1941 εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί -45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση- η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας, στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Η γερμανική διακοίνωση είχε επιδοθεί νωρίτερα στον Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η γερμανική επίθεση είχε την κωδική ονομασία «Μαρίτα» και η εντολή για τη σχεδίασή της είχε δοθεί από τον Χίτλερ στις 13 Δεκεμβρίου 1940.

Ηρωική χαρακτηρίστηκε από όλους –ακόμα και από τον εχθρό

Έκδοση νέου ομολόγου σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ

Έκδοση νέου ομολόγου σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ
Την έκδοση νέου ομολόγου (επαναχρηματοδότηση του παλαιού των 400 εκατ. δολαρίων) σχεδιάζει η νέα διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ όπως ανέφερε σε συνέντευξη του προς το Βήμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Στεριούλης. Μ' αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα πληρώνει μόνο τόκους και θα χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα για την προμήθεια αργού πετρελαίου. Ας σημειωθεί ότι, η εταιρεία διαθέτει διαθέσιμα 1,8 δισ. ευρώ, όταν η κεφαλαιοποίηση της είναι μόλις 1,6 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Κέρδη - «έκπληξη» θα ανακοινώσει η MOTOR OIL

Κέρδη - «έκπληξη» θα ανακοινώσει η MOTOR OIL
Τα υψηλά επίπεδα τιμών στη μετοχή της Μοτορ Οϊλ – πάνω απο τα 11 ευρώ - δεν ήλθαν μόνο γιατι η μετοχή θα περιληφθεί στον Δείκτη MSCI. Η κερδοφορία που θα ανακοινώσει η εταιρεία στα τέλη τους έτους θα αποτελεί πραγματικά μια έκπληξη. Προς τα παρόν μπορούμε να πούμε ότι θα κυμανθούν πάνω απο τα 100 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΓΣΕΕ:ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Studenten lernen im Seminar einer Fachhochschule
Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό στους αρχηγούς των κομμάτων και στους κοινωνικούς φορείς απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά την άμεση αποκατάσταση του ρόλου και της λειτουργίας των επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Συνομοσπονδία τονίζει την αναγκαιότητα διεξαγωγής κοινωνικού διαλόγου με στόχο την ανάπτυξη ενός οργανωμένου συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, άμεσα συνδεδεμένου με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή...

Η ελληνική ΑΟΖ ως εργαλείο προώθησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ελληνική ΑΟΖ
Αν κάποιοι θεωρούν ακόμα την ελληνική ΑΟΖ, αποκλειστικά οικονομικά είναι απλώς επειδή δεν κατέχουν το αντικείμενο και δεν είναι ικανοί να σκεφτούν τις στρατηγικές προοπτικές που δημιουργεί λόγω της ενέργειας.

Επίσης δεν αναγνωρίζουν το πλαίσιο απεξάρτησης από διεθνείς παράγοντες που λειτουργούν πάντα ανασταλτικά για την εξέλιξη της αυτονομίας μας σε ενεργειακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τώρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και επεξηγήσεις σε πολιτικούς αρχηγούς που παραμένουν δογματικοί λόγω άγνοιας. Έτσι όλα τα δεδομένα που έχουν αλλάξει τώρα αποδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ελληνική καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στους πολιτικούς και σε κανένα άλλο λόγο.

Προηγουμένως πολλοί προσπαθούσαν να ...

WTF: Μυστηριώδες αντικείμενο θα συντριβεί στη Γη στις 13 Νοεμβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστηριώδες αντικείμενο θα συντριβεί στη Γη
Ένα άγνωστο αντικείμενο ανακάλυψαν οι επιστήμονες στις αρχές Οκτωβρίου το οποίο πρόκειται να συντριβεί στη Γη. Το αντικείμενο  με την ονομασία WT1190F ή WTF όπως αναφέρεται εν συντομία, πιθανολογείται ότι είναι κάποιο διαστημικό σκουπίδι, ή μέρος από δορυφόρο ή ακόμη και μέρος του πυραύλου  Saturn V  με τον οποίο ταξίδεψαν οι πρώτοι αστροναύτες στη Σελήνη.

Έχει μήκος 2 μέτρα και πρόκειται να συντριβεί στον ινδικό Ωκεανό στις 13 Νοεμβρίου στις 6:15 το πρωί και περί τα 65 χλμ. νότια από τη Σρι Λάνκα. Αρχικά το αντικείμενο είχε ανακαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 αλλά στη συνέχεια οι επιστήμονες έχασαν τα ίχνη του για να το ξαναβρούν τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr