Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Les Echos: Δορυφόροι στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και του κλίματος

Από το energypress.gr
Παρακολούθηση των ωκεανών, μέτρηση των ρυπογόνων εκπομπών, εξέλιξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής... Πολλοί δορυφόροι, οι οποίοι τέθηκαν σε τροχιά στα τέλη αυτού του μήνα, του Οκτωβρίου 2018, βρίσκονται στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και του κλίματος, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Είναι μια ιστορική πρωτιά. Για πρώτη φορά χθες, 29 Οκτωβρίου, η Κίνα εκτόξευσε έναν δορυφόρο κατασκευασμένο σε συνεργασία με μια ξένη χώρα. Η ονομασία του είναι China France Oceanography (CFOS) και θα γυρίζει..

Ο EU-OSHA εγκαινιάζει νέα βάση δεδομένων επικίνδυνων ουσιών — επισκεφθείτε την!

Από το osha.europa.eu
Χρησιμοποιείτε στην εργασία σας επικίνδυνες ουσίες ή εποπτεύετε άτομα που χρησιμοποιούν τέτοιες ουσίες; Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων; Εάν ναι, ανατρέξτε στη νέα, ολοκληρωμένη βάση δεδομένων πρακτικών εργαλείων και καθοδήγησης του EU-OSHA σχετικά με τις επικίνδυνες ουσίες, η οποία περιλαμβάνει συνδέσμους προς βασικές πηγές και οπτικοακουστικά εργαλεία από..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ


Η Kλιματική Αλλαγή και το Έγκλημα Κατά της Ανθρωπότητας

Από το energia.gr
Στην κλιματική αλλαγή είμαστε πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να αλλάξουμε κατεύθυνση αν θέλουμε να έχουμε καλές πιθανότητες περιορισμού της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας λιγότερο από 1,5 βαθμούς κελσίου υψηλότερα από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτός ήταν ένας στόχος της Συμφωνίας των Παρισίων το 2015. Η επίτευξή του απαιτεί δραστική μείωση της εκπομπής ρύπων από τώρα. Αυτό είναι απίθανο να συμβεί, όχι επειδή είναι τεχνικά αδύνατο, αλλά γιατί είναι..

60% των πληθυσμών σπονδυλωτών ζώων έχει «χαθεί» σε λιγότερο από 50 χρόνια

Από το wwf.gr
Παρά το γεγονός ότι παγκοσμίως, η φύση παρέχει στις κοινωνίες υπηρεσίες αξίας περίπου 125 τρισεκ. δολαρίων τον χρόνο, όπως φρέσκο αέρα, καθαρό νερό, φαγητό, ενέργεια, φάρμακα και άλλα πολύτιμα προϊόντα και πρώτες ύλες, η ανθρωπότητα και ο τρόπος που τρεφόμαστε, καταναλώνουμε, παρέχουμε ενέργεια και χρηματοδοτούμε τις κοινωνίες και οικονομίες μας, σπρώχνουν τη φύση στο χείλος του γκρεμού. Αυτό αποδεικνύει η έκθεση «Ζωντανός πλανήτης 2018» (Living Planet Report 2018) της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF(1) και της Ζωολογικής Εταιρίας του Λονδίνου (ZSL-Zoological Society of London). Η έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα για..

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil

Από το philenews.com
Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 έχει ξεκινήσει. Το γεωτρύπανο σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ» έχει συμπληρώσει τον εφοδιασμό του –το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε και η διαδικασία εφοδιασμού με περισσότερο από 16.500 τόνους καυσίμων, ώστε να ξεκινήσει για τον στόχο «Δελφίνη» σύμφωνα με το τελικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι Λεμεσού έχουν..

Νομοσχέδιο ΗΠΑ για ενεργειακά έργα σε Ε.Ε - Στον κατάλογο η Κύπρος

Από το sigmalive.com
Νομοσχέδιο για ενεργότερη εμπλοκή και υποστήριξη των ΗΠΑ προς τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου,  για μερική απαλλαγή από τη ρωσική ενεργειακή εξάρτηση, κατέθεσαν στις 11 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου οι γερουσιαστές Chris Μurhpy και Ron Jonson.

Όπως σημειώνεται, το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί ..

Η Carlyle θα κατασκευάσει νέο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η εταιρεία χαρτοφυλακίου Carlyle Group ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με το λιμάνι του Corpus Christi, τον κορυφαίο κόμβο εξαγωγών πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αναπτύξει ένα τεράστιο τερματικό σταθμό εξαγωγής φόρτωσης  γιατ α μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια στον κόσμο.

Ο προτεινόμενος τερματικός σταθμός, στο λιμάνι του Harbour θα είναι ο πρώτο σταθμός στην ξηρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ικανός  να παράσχει..

Με δεδομένη την υποχρεώση για δημόσια πρόταση, στα τέλη Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Προς την κατεύθυνση προσδιορισμού ημερομηνίας υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό των ΕΛΠΕ στα τέλη Νοεμβρίου προσανατολίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ως δεδομένη την υποχρέωση του νικητή να υποβάλει δημόσια πρόταση.

Δίχως να έχει ακόμη συνεδριάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να εγκρίνει την εισήγηση των υπηρεσιών της, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι..