Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ




ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να πάτε Διακοπές… να κάνετε check-up!


Οι καλοκαιρινές Διακοπές είναι πολύτιμες για όλους μας. Μικροί και μεγάλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την ώρα για να τις χαρούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Πόσο μάλλον σήμερα, που η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και η αγωνία και το άγχος που την συνοδεύουν τις κάνουν να είναι ακόμα πιο πολύτιμες.

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, σεβόμενος την ανάγκη για Διακοπές και ξεκούραση και θέλοντας παράλληλα να υπερτονίσει την αναγκαιότητα για Προληπτικό Έλεγχο, προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την δυνατότητα πραγματοποίησης ολοκληρωμένων διαγνωστικών ελέγχων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 16 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, σε όλες τις μονάδες Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τα παρακάτω πακέτα διαγνωστικών ελέγχων (check-up):

CHECK-UP ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Γενική Αίματος, Γενική Ούρων, Σάκχαρο, Ουρία, Ουρικό οξύ, Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT
Τιμή Προσφοράς: 25,00 €

ΠΑΙΔΙΚΟ CHECK-UP
Γενική Αίματος, Γενική Ούρων, Σάκχαρο, Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, Γ- GT, Σίδηρος, Φερριτίνη
Τιμή Προσφοράς: 27,00 €

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ CHECK-UP
Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Δοκιμασία Κοπώσεως, Καρδιολογική Εξέταση
Τιμή Προσφοράς: 30, 00 €

Επιπλέον εξέταση

‘Εγχρωμο DOPPLER Καρδιάς (TRIPLEX)
Τιμή Προσφοράς: 50, 00 €

Οι εξετάσεις γίνονται με απλή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία και με την προσκόμιση κατάλληλου δείγματος πρωινών ούρων χωρίς ραντεβού, εκτός από τις εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογράφημα (HKΓ), Δοκιμασία Κοπώσεως, Καρδιολογική Εξέταση, καθώς και της εξέτασης Έγχρωμο DOPPLER Καρδιάς (TRIPLEX) που απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό των εξετάσεων, παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ 210 6966100 (για Αττική), 2310 459660 (για Θεσσαλονίκη) ή απευθείας στα τηλέφωνα της Μονάδας που σας εξυπηρετεί.

ΠΗΓΗ:  bioitraki.gr

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΙΤ: " Ναι, υπάρχει συνομωσία χρήματος"



Οι Τραπεζίτες ελέγχουν τον κόσμο! Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με ελβετούς ερευνητές οι οποίοι, μέσα σε μια εξαντλητική επιστημονική έρευνα, εξέθεσαν εμπεριστατωμένα ένα σχέδιο που δείχνει τους αληθινούς αρχιτέκτονες της παγκόσμιας δύναμης Από τους ελευθεροτέκτονες ως το C.F..R και την Μπιίλντεμπεργκ, η πεποίθηση πως μυστικές ομάδες ελέγχουν το οικονομικό και πολιτικό σύστημα του κόσμου είναι απολύτως πιθανή και παλιά όσο ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός. Αλλά ενώ οι αγανακτισμένοι της Wall Street υπερέβαλλαν ελαφρώς όταν ονομασαν αυτούς καθαυτούς το “99 %”, μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Ζυρίχη τελικά δείχνει ότι δεν είναι τόσο μακριά (η αλήθεια) από αυτό. Σχεδιάζοντας από μία βάση δεδομένων του 2007 του Orbis,η οποία περιλαμβάνει 37.εκατομύρια εταιρίες και επενδύσεις που εκτείνονταν παγκόσμια, οι ερευνητές εστίασαν σε 43.000 υπερεθνικές εταιρίες και την κοινη τους ιδιοκτησία, η οποία τις ένωνε. Βασισμένοι στη ανάλυση τους, οι ελβετοί ανακάλυψε ότι ο πυρήνας των εταιριών,η πλειοηφία των οποίων είναι στον τραπεζικό τομέα, αποφέρει τεράστια δύναμη πάνω στην παγκόσμια οικονομία, όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό “New Scientist”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

Επί ώρες έδιναν μάχη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την πύρινη λαίλαπα που παρά το γεγονός ότι μαινόταν επί ώρες κατάφεραν τελικά με σωστούς χειρισμούς και προγραμματισμό, καθώς και με την άμεση δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, να την κρατήσουν υπό έλεγχο αποτρέποντας τα χειρότερα.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στις παλιές αποθέσεις του Ορυχείου Καρδιάς και του Νοτίου Πεδίου έσβησε τα ξημερώματα της Τρίτης χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν σοβαρές ζημίες.

Διοίκηση και οι εργαζόμενοι –με τη ψυχραιμία και με την εμπειρία που έχουν αποκομίσει- κατάφεραν με σωστούς χειρισμούς να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο ενώ λόγω της άμεσης παρέμβασης του πυροσβεστικού οχήματος του Λ.Κ.Δ.Μ δεν μπόρεσε να επεκταθεί. Μετά και από την άμεση συγκρότηση εργοταξίου που χρησιμοποίησε μπουλντόζες και φορτηγά της ΔΕΗ, επετεύχθη το σβήσιμο της φωτιάς με την χρήση αδρανών υλικών καθώς τα κομμάτια παλιών ταινιών που συνάντησε η φωτιά στο διάβα της δε σβήνουν με νερό.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγχαίρει τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους που είναι άξιοι για το θάρρος που για μία ακόμα φορά επέδειξαν αντιμετωπίζοντας επιτυχώς ένα τρομακτικό φυσικό φαινόμενο αποδεικνύοντας παράλληλα τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που τους διακρίνει.

 

 

Ακόμα και ενεργειακή κατάρρευση βλέπει η ΓΕΝΟΠ λόγω "χαρατσιού"



Ακόμα και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα μπορεί να οδηγήσει η μη αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η οποία με επιστολή της ζητά από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμούς ρεύματος.
Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ. Το πρόβλημα αυτό μετακυλίθηκε στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος, εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς- διανομής ενέργειας και η αλυσίδα συνεχίζεται με τους παραγωγούς ρεύματος και τους προμηθευτές πρώτων υλών και φυσικού αερίου.
«Έτσι, ο ενεργειακός τομέας, μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο, κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκατ. ευρώ από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει, άρον-άρον, πανάκριβο δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών, όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ, θα είχε καταρρεύσει ήδη» αναφέρει, στην επιστολή της, η ΓΕΝΟΠ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο στόχαστρο της Greenpeace πρατήρια της Shell στη Βρετανία




Στο στόχαστρο ακτιβιστών της Greenpeace μπήκαν 74 πρατήρια καυσίμων με το λογότυπο της Shell σε Λονδίνο και Εδιμβούργο, ως διαμαρτυρία για τις γεωτρήσεις του ομίλου στην Αρκτική.
Η διαμαρτυρία είχε ως αποτέελσμα σημαντικές καθυστερήσεις στην τροφοδοσία των οχημάτων και έληξε με τη σύλληψη δεκάδων μελών της οργάνωσης.
Στόχος της Greenpeace ήταν να κλείσει 100 πρατήρια στο Λονδίνο και πάνω από 10 στη σκοτσέζικη πρωτεύουσα. Η αμφιλεγόμενη διαμαρτυρία άρχισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας από πρατήριο κοντά στο Πάρκο Μπάτερσι του Λονδίνου και αυτό επί της οδού Ντάλρι, στο Εδιμβούργο. Στο πρώτο, ξετύλιξαν πανό που έγραφε «Σώστε την Αρκτική» και τοποθέτησαν στη στέγη μια ψεύτικη πολική αρκούδα σε φυσικό μέγεθος. Σε άλλα πρατήρια, διέκοψαν την παροχή πετρελαίου και βενζίνης στις αντλίες και αφαίρεσαν τους διακόπτες ασφαλείας, ώστε να μην μπορούν να επαναλειτουργήσουν άμεσα. Εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης δήλωσε ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 25 ακτιβιστών.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Barclays: Στα 125 Δολάρια το Brent το 2013



Η Barclays προβλέπει ότι το συμβόλαιο Brent θα αγγίξει τα 125 δολάρια ανά βαρέλι το 2013, ενώ στο γ’ τρίμηνο του φετινού έτους θα εμπορεύεται έναντι 107 δολαρίων κατά μέσο όρο, εξαιτίας των πιο σφιχτών συνθηκών που αναμένονται στην αγορά.

Μετά από ένα διάστημα τον Ιούνιο, όπου υπήρχε υπερπροσφορά πετρελαίου, τον Ιούλιο καταγράφεται ανατροπή του σκηνικού. Ταυτόχρονα, η Barclays εκτιμά ότι ήδη παίζουν ρόλο τα σαμποτάζ στο Δέλτα του Νίγηρα, η αβεβαιότητα στη Λιβύη, αλλά και η πτώση της ιρανικής παραγωγής εξαιτίας του εμπάργκο.

Επίσης,στην έκθεση της τράπεζας αναφέρεται ότι τα αμερικανικά διϋλιστήρια λειτουργούν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, περιορίζοντας τα αποθέματα αργού της χώρας.

ΠΗΓΗ: energia.gr

Gazprom και CNPC: Συζητήσεις για Παραδόσεις Ρωσικού Φυσικού Αερίου στην Κίνα



Σήμερα, στο Chengdu (Κίνα) έλαβε χώρα ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ του Αντιπροέδρου της Gazprom, Alexander Medvedev, και το Αντιπροέδρου της CNPC, Wang Dongjin, αναφορικά με τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την πορεία της συνεργασίας τους και τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και το αντικείμενο και το χρονικό πλαίσιο των κοινών ερευνών με στόχο τον καθορισμό των βέλτιστων χαρακτηριστικών της περαιτέρω συνεργασίας των δύο εταιρειών στην κινεζική αγορά φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ελήφθη η απόφαση αποστολής μίας ομάδας ειδικευμένων τεχνικών της Gazprom στα πεδία σχιστολιθικού αερίου που αναπτύσσει η CNPC στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Κατά την πρώτη επίσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, οι ειδικοί της Gazprom, θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις το κοίτασμα Changning που βρίσκεται κοντά στην πόλη Yibin (επαρχία Sichuan).

ΠΗΓΗ: energia.gr

Στο «στόχαστρο» 89 κοινωνικά επιδόματα – Τι εξετάζεται για τους ανέργους



Κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων αλλά και εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή τους περιλαμβάνει το σχέδιο περικοπών 3 δισ. ευρώ που συζητά η κυβέρνηση.

Πρόκειται συνολικά για 89 κοινωνικά επιδόματα, παροχές και επιχορηγήσεις «κοινωνικού χαρακτήρα», που μπαίνουν στο στόχαστρο των περικοπών με πιλότο ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» στην έκθεση προτείνεται η καταβολή σχεδόν όλων των κοινωνικών επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια και η κατάργηση δεκάδων επιδομάτων που χορηγούνται από διάφορους φορείς. Στην έκθεση του ΟΟΣΑ διαπιστώνεται ότι το σημερινό σύστημα κοινωνικής προστασίας των 89 επιδομάτων εκτός από πολυδαίδαλο είναι και αναποτελεσματικό, καθώς μόνο οι μισοί επιδοματούχοι είναι πραγματικά φτωχοί.
Η ίδια έκθεση παραδέχεται ότι η λιτότητα και το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη ύφεση και την ανεργία αυξάνουν τη φτώχεια στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό υπογραμμίζει πως η μεταρρύθμιση θα πρέπει να εξοικονομεί από τις περικοπές πόρους υπέρ των ασθενεστέρων, να συνδεθεί με άλλες αλλαγές και να καταλήξει σε ένα νέο σημείο ισορροπίας με γνώμονα τη στόχευση στους πραγματικά ασθενέστερους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών μεταβιβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΟΣΑ υποδεικνύει:
1.
Την καταβολή όλων των κοινωνικών παροχών – επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
2. Την επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας στα δύο χρόνια (από ένα σήμερα) με κάλυψη ακόμη και όσων δεν έχουν τις προϋποθέσεις για αρχική εγγραφή στον ΟΑΕΔ κατόπιν ελέγχου του εισοδήματος και την ενίσχυση των προγραμμάτων κατάρτισης.
3. Την καταβολή επιδόματος στέγασης (ενοικίου) με εισοδηματικά κριτήρια και εναλλακτικά για οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί.
4. Τη διατήρηση μόνο ενός οικογενειακού επιδόματος που θα καταβάλλεται και αυτό με εισοδηματικά κριτήρια.
5. Την αντικατάσταση των δεκάδων μορφών και τύπων επιδομάτων αναπηρίας – ανικανότητας με μόνο επίδομα το οποίο θα καταβάλλεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Για τον έλεγχο των πληρωμών, ο ΟΟΣΑ ζητεί τα επιδόματα να καταβάλλονται με βάση τον προσωπικό ΑΜΚΑ του κάθε δικαιούχου, να περιοριστούν οι φορείς που τα καταβάλλουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και να υπάρχει στενός έλεγχος των κοινωνικών προγραμμάτων από τη Βουλή.
Στις 89 παροχές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο περιλαμβάνεται το επίδομα ανεργίας αλλά και το ΕΚΑΣ, για τα οποία στελέχη του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν ότι δεν θα θιγούν
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

 

 

Έρχονται Άμεσα Αλλαγές στην Αγορά Ενέργειας



Όλα τα ζητήματα της αγοράς, από τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών, ως και το μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους, θα τεθούν στο μικροσκόπιο του ΥΠΕΚΑ, με στόχο να αναμορφωθούν και να διορθωθούν. Πολύ σύντομα και μόλις ολοκληρωθεί η βραχυπρόθεσμη λύση που μελετά το υπουργείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς, θα κληθούν σε διαβούλευση όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν, προκειμένου να διατυπώσουν τις προτάσεις τους, για να συμφωνηθεί μια οριστική και μακροπρόθεσμη λύση.
Το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι υπάρχουν προβλήματα στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο και για το λόγο αυτό προτίθεται να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Άλλωστε, τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου άφησε να διαφανεί ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο του Economist, όπου είπε ότι «θα επανεξετασθεί το ισχύον μοντέλο της αγοράς ηλεκτρισμού, καθώς ορισμένες ρυθμίσεις δεν πέτυχαν και χρήζουν διόρθωσης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αμερικανικές Ελπίδες για Παραγωγή Πετρελαίου στο Αφγανιστάν



Περισσότερες πετρελαϊκές μεγάλου βεληνεκούς εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τις πρώτες ύλες του Αφγανιστάν, μετά τη στιγμή που η ExxonMobil αναγνώρισε δημοσίως τις δυνατότητες της συγκεκριμένης χώρας στην ενέργεια.
Η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι ενεργειακοί πόροι του Αφγανιστάν είναι μικρότεροι από αυτούς άλλων κρατών της περιοχής, αλλά και πάλι επαρκούν για να δικαιολογήσουν το ενδιαφέρον των μεγάλων διεθνών ομίλων. Τον Ιούλιο, οκτώ επιχειρήσεις (μεταξύ τους και η Exxon) εξέφρασαν ενδιαφέρον για άδειες ερευνών σε διαγωνισμό που αφορούσε έξι οικόπεδα στην λεκάνη Afghan- Tajik, ενώ πέρυσι αντίστοιχα δικαιώματα είχε εξασφαλίσει η κινεζική CNPC.
Την ίδια στιγμή, η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία υπολογίζει τα πιθανά αποθέματα της χώρας σε 1,9 δις βαρέλια, δίχως να δώσει στοιχεία για το πόσα από αυτά θεωρεί ως απολήψιμα. Συγκριτικά, η Γουινέα έχει αποθέματα 1,7 δις βαρελιών και παράγει250.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα.
Αν το Αφγανιστάν κατόρθωνε να φτάσει μια τέτοια παραγωγή, τότε τα έσοδα σε σημερινές τιμές θα ήταν γύρω στα 9,1 δις ετησίως, δηλαδή όσο σχεδόν το μισό ΑΕΠ. Επίσης,σημασία έχουν και τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπολογίζονται σε 59τρις κ.π.

ΠΗΓΗ: energia.gr

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε το φωτοβολταϊκό στο κτίριο της ΓΕΝΟΠ



Συνεχίστηκε η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σε στέγες κτηρίων της ΔΕΗ ΑΕ, με την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης ισχύος 4.9 kWp, στο κτήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε προκηρύξει σχετικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια των φ/β πλαισίων και των αντιστροφέων που θα εξοπλίσουν τα συστήματα. Το κτήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μαζί με τα κτήρια της ΔΕΗ στις περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου όπου οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έχουν ισχύ 33,84 kWp και 32,90 kWp αντιστοίχως είναι τα τρία πρώτα κτήρια σε σύνολο 27 κτηρίων της ΔΕΗ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη στα οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στις στέγες, συνολικής ισχύος περίπου 1,1 MW.
Κάθε έτος λειτουργίας των τριών αυτών στεγών θα παράγονται περίπου 107 MWh ηλεκτρικής ενέργειας με τις οποίες :
Θα εξοικονομούνται περίπου 75 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Θα αντιστοιχούν σε δενδροφύτευση περίπου 140 δένδρων. Και θα καλύπτουν τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον 32 νοικοκυριών
Κάθε έτος λειτουργίας όλων των στεγών στο σύνολό τους η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προσδοκά στην παραγωγή περίπου 1.700 MWh ηλεκτρικής ενέργειας με τις οποίες :
Θα εξοικονομούνται περίπου 1.190 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Θα αντιστοιχούν σε δενδροφύτευση περίπου 2.220 δένδρων. Και θα καλύπτουν τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον 510 νοικοκυριών.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Πρόταση για Αγωγό Νοτίου Ιράκ-Τουρκίας με Σημαντικές Γεωπολιτικές Προεκτάσεις



Ανώνυμες πηγές του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας επιβεβαίωσαν την Τετάρτη σε ξένα ΜΜΕ ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται να στείλει αντιπροσωπεία στο Ιράκ, κατόπιν πρόσκλησης της Βαγδάτης, για να συζητήσουν την πιθανότητα κατασκευής αγωγού πετρελαίου που θα συνδέει το νότιο Ιράκ με την Τουρκία. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην πρωτοβουλία των Κούρδων και των Τούρκων να κατασκευάσουν αγωγό από κοινού, παρακάμπτοντας την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση.

Στόχος των Κούρδων είναι η υλοποίηση ενός αγωγού ο οποίος θα τους δώσει πρόσβαση στα λιμάνια της Τουρκίας, αλλά και τη δυνατότητα να εξάγουν μεγαλύτερες ποσότητες δίχως την παρέμβαση της Βαγδάτης. Από την άλλη, η Βαγδάτη δηλώνει εξοργισμένη από τις πρωτοβουλίες αυτές και τονίζει ότι οι οποιεσδήποτε εξαγωγές πετρελαίου θα πρέπει να γίνονται μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και όχι από κάθε περιοχή αυτόνομα.

Πλέον όμως, η Βαγδάτη φαίνεται πως επιλέγει να «παίξει»διαφορετικά και επιχειρεί η ίδια να προσεταιριστεί τους Τούρκους, προτείνοντάς τους να φτιάξουν αγωγό που θα ξεκινάει από το Νότιο Ιράκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάσα για τα Ναυπηγεία, η «Πράσινη» Ναυτιλία



Προτάσεις για«πράσινα» πλοία και λιμάνια φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά, βιώσιμα, και με προοπτική να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε περίοδο κρίσης, παρουσιάστηκαν σε διημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, και διοργανώθηκε από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων - Πράσινων / Ομάδα Πρασίνων κ.Νίκο Χρυσόγελο. Μια διημερίδα από την οποία, με βάση τις παραγγελίες στα ναυπηγεία, προκύπτει η διαπίστωση ότι και οι εφοπλιστές επιλέγουν να κατασκευάζουν «πράσινα» πλοία αν και οι ναυπηγήσεις γίνονται στην νοτιοανατολική Ασία όπου δεν τηρούνται κατά βάση τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως καταγγέλλουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κατά τις συζητήσεις διατυπώθηκε κυρίως η άποψη ότι στο τομέα της Ναυτιλίας μπορεί να εξασφαλιστεί ανάπτυξη ακόμα και μέσα σε περίοδο κρίσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ