Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Oil refineries shut as Texas energy industry reels from deep freeze



 (Reuters) –  A deep freeze across Texas took a toll on the energy industry in the largest U.S. crude-producing state, shutting oil refineries and forcing restrictions from natural gas pipeline operators.

The cold snap prompted the state’s electric grid operator to impose rotating blackouts, while President Joe Biden declared an emergency ..

Η "κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2060" Κίνα, το Bitcoin και το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άρον-άρον απολιγνιτοποίησης

 





Στο τέλος 2019/αρχές 2020 ξέσπασε στην Κίνα η πανδημία του κορονοϊού, που από τότε ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη. Οι οικονομίες γονάτισαν, οι αεροπορικές συγκοινωνίες καταβαραθρώθηκαν και οι ανθρωπογενείς εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" θεωρητικά μειώθηκαν, αν και στην πράξη το παρατηρητήριο στο Mάουνα Λόα της Χαβάης ΔΕΝ κατέγραψε μείωση του ατμοσφαιρικού CO2, όπως βλέπουμε..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»

 






Τα τελευταία χρόνια στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μαίνεται η σύγκρουση δύο γραμμών μεταξύ των υποστηρικτών ενός προοδευτικού μετασχηματισμού των συλλογικών μας υποκειμένων για την υπεράσπιση του κοινωνικού-δημοσίου συμφέροντος και από την άλλη πλευρά όλων όσοι υποστηρίζουν έναν προσανατολισμό στη βάση συντεχνιασμών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων. Η σύγκρουση αυτή κορυφώθηκε με αφορμή το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τη συντριπτική, ευτυχώς, επικράτηση, των δυνάμεων που θέλουν τα συνδικάτα να μην..

Τα πρόστιμα «τιμωρούν» το πλοίο και όχι τον προμηθευτή καυσίμων




Το κάρο μπροστά από το άλογο φαίνεται να βάζουν στις Βρυξέλλες, καθώς προτείνουν πρότυπα εκπομπών άνθρακα ανά πλοίο, το οποίο και θα κληθεί να πληρώνει «πρόστιμο» όταν ξεπερνά κάποια όρια, ενώ είναι δεδομένη η ποιότητα των καυσίμων που χρησιμοποιεί.

Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα πλοία είναι συγκεκριμένης..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 


Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

 



Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, αφού η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας έπεσε πολύ κάτω από τις προβλέψεις.

Στην Οκλαχόμα, το φυσικό αέριο διαπραγματεύτηκε έως και 600 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύρ..