Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σε «οργασμό» οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας

Από το naftikachronika.gr
H Ρωσία παρέμεινε για 13ο συνεχόμενο μήνα ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018.

Τον προηγούμενο μήνα η Ρωσία προμήθευσε την Κίνα με 5,79 εκατ. τόνους πετρελαίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1,36 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που..

ΗΠΑ: Έκρηξη σε διυλιστήριο στο Ουισκόνσιν - Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Από το pronews.gr
Αναφορές για τουλάχιστον 20 τραυματίες - Συγκλονιστικές περιγραφές για τραυματίες που έτρεχαν αιμόφυρτοι από αυτόπτες μάρτυρες

Πολλούς τραυματίες, μεγάλες υλικές καταστροφές και πιθανή οικολογική καταστροφή προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη. Σύμφωνα με μία πρώτη..

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Vella απαντά για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Από το energypress.gr
Σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Ν.Χουντή σχετικά με τις εργασίες έρευνας υδρογονανθράκων της Ηπείρου και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος της περιοχής, κλίθηκε να απαντήσει η Κομισιόν.  Η Κομισιόν δια στόματος Vella, του Επιτρόπου περιβάλλοντος τονίζει πως πρέπει να εφαρμοστούν, τόσο η οδηγία για τη διαφύλαξη των οικοτόπων, όσο και οι οδηγίες που εφαρμόζουν την Σύμβαση του Άαρχους για την ενημέρωση του κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος περιβάλλοντος κ.Vella, απαντώντας..

Οι πάγοι της Αρκτικής είναι γεμάτοι μικροπλαστικά

Από το naftemporiki.gr
Μια ομάδα εννέα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Άλφρεντ Βέγκενερ της Γερμανίας συγκέντρωσε δείγματα πάγου από πέντε διαφορετικές περιοχές στον Αρκτικό Ωκεανό, τα οποία περιείχαν έως και πάνω από 12.000 μικροπλαστικά ανά λίτρο πάγου, από 17 διαφορετικά είδη πλαστικών.

Η ερευνητική ομάδα κατέγραψε επίπεδα ρεκόρ..

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων για Εκπροσώπους στο ΔΣ ΕΛΠΕ


Την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για τις περιοχές που επηρεάζονται ψήφισε η κυβέρνηση

Η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε ένα κακογραμμένο νομοσχέδιο με fast track διαδικασία, στο πλαίσιο περιορισμού της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας.

Ως ειδικός αγορητής της ΔΗ.ΣΥ. και αρμόδιος για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αρβανιτίδης προκάλεσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να καταθέσει ποια..

Οι Ισπανοί της REPSOL παρακολουθούν στενά το διαγωνισμό των ΕΛΠΕ - Η Eni και οι άλλοι πιθανοί μνηστήρες

Από το energypress.gr
Σοβαρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό πώλησης πλειοψηφικού μεριδίου των Ελληνικών Πετρελαίων τρέφει η ισπανική εταιρεία Repsol,  σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress. Η ισπανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει έντονη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται με τα Ελληνικά Πετρέλαια καταθέτοντας κοινή προσφορά..

1η Μαΐου


Από το ekeda.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΕΚΕ-ΔΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1η Μάη και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κυβέρνηση εμμένοντας..

Άχυρο: Το βιοκαύσιμο του μέλλοντος- Πώς και και σε ποιο βαθμό είναι αυτό δυνατόν;

Από το mikrometoxos.gr
Τα άχυρα είναι ένα φυσικό, ανανεώσιμο στοιχείο που σύντομα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενός νέου βιοκαύσιμου για τα αυτοκίνητά μας. Πώς και και σε ποιο βαθμό είναι αυτό δυνατόν; Για να βρουν τις απαντήσεις, χημικοί μηχανικοί και βιολόγοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν πειράματα ..

13 ευρωβουλευτές τάσσονται κατά των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα

Από το energypress.gr
Την αντίθεσή τους στις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα, εκφράζουν με σημερινή τους δήλωση, 13 ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, GUE/NGL, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς, αφού σημειώνουν ότι «Από το 2010, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με την Τρόικα των διεθνών δανειστών, εφαρμόζουν..

Μειωμένες πωλήσεις στα υγρά καύσιμα και το 2018 αναμένει η αγορά πετρελαιοειδών – Πτώση 22% στο πετρέλαιο θέρμανσης

Από το worldenergynews.gr
Συνεχίζεται και το 2018 η συρρίκνωση της αγοράς καυσίμων που ξεκίνησε το 2010 και τα τελευταία χρόνια απλώς περιορίστηκε χωρίς ωστόσο να καταγράφονται σημάδια δυναμικής ανάκαμψης. 

Πάντως οι ηπιότεροι ρυθμοί της συρρίκνωσης δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία στους εμπλεκόμενους στην αγορά, με τις μεγάλες εταιρίες όπως..

Λιβύη: H NOC γνώριζε για το deal με την Marathon λέει η Total

Από το worldenergynews.gr
Η Total ανακοίνωσε την Τετάρτη 25/4/2018 ότι ενημέρωσε τις αρχές της Λιβύης για σχέδια εξαγορά της συμμετοχής της Marathon Oil στον τομέα της Waha έναντι  4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και πίστευε ότι δεν απαιτείται  η συγκατάθεσή τους.

"Η συμφωνία με τον Marathon έχει κλείσει και η Total κατέχει τα μερίδια της Marathon στη Λιβύη. 

Από την νομική πλευρά, εφόσον ενημερώσαμε..