Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Στρατούλης: «Η ΛΑΕ στηρίζει την θέση των πολιτών κατά των εξορύξεων υδογονανθράκων στην Ήπειρο»

Από το pronews.gr
Πολυπληθές κλιμάκιο στελεχών και μελών της ΛΑΕ της ΛΑΕ από τους 4 νομούς της Ηπείρου με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της, συμμετείχε στο μεγάλο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την Παρασκευή 1/6.

Ο Δημήτρης Στρατούλης κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκανε στα παριστάμενα ΜΜΕ την εξής δήλωση:

Η Petronas επενδύει στο LNG του Καναδά

Από το naftikachronika.gr
H κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μαλαισίας, Petroliam Nasional Bhd (Petronas), ανακοίνωσε την Πέμπτη 31 Μαΐου ότι ετοιμάζεται να συμμετάσχει με κονδύλια που θα αγγίζουν το 25% του συνολικού κόστους σε καναδέζικο project εξαγωγής LNG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το LNG Canada αποτελεί..

Rosneft: Γρήγορα η ανάκτηση της παραγωγής αν ο ΟΠΕΚ αποφασίσει άρση των ορίων

Από το worldenergynews.gr
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει 70.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) από την παραγωγή πετρελαίου σε μόλις δύο ημέρες αν αρθούν τα όρια της παγκόσμιας παραγωγής, επισημαίνει η Renaissance Capital σε επιστολή προς τους πελάτες της.

Η Rosneft αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία, η οποία συμφώνησε να..

Νταούλια και κλαρίνα στα Γιάννενα ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου – Μεγάλο συλλαλητήριο στην ηπειρωτική πρωτεύουσα (Photos/Video)

Από το topontiki.gr
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Γιάννενα. Εκατοντάδες διαδηλωτές από όλες τις περιοχές της Ηπείρου έδωσαν το «παρών», με μεγαλύτερη τη συμμετοχή των κατοίκων του Ζαγορίου.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, «οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που μίλησαν υποστήριξαν ότι..

Οταν το Ιράν «έσωσε» τα ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Πέντε επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων, ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ.

Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε για το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, πριν βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα.

Ομως, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θα είχαμε..

Η Shell ξεκίνησε την παραγωγή σε νέο πεδίο στον Κόλπο του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής στο πεδίο του Kaikias στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η παραγωγή από την υποθαλάσσια ανάπτυξη βαθέων υδάτων, η οποία θα φθάσει τα 40.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα, έρχεται μετά την μείωση του κόστους από την Shell κατά περίπου 30%, για να μπορέσει να αποφέρει κέρδη κάτω των 30 $ το βαρέλι.

"Πιστεύουμε ότι ..

Π. Θεοχαρίδης: Τέσσερις περιοχές για το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής»

Από το energypress.gr 
Τέσσερις θαλάσσιες περιοχές, έχουν το βάθος των 2.600 μέτρων που, είναι το μοναδικό στοιχείο που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ως σημείο γεώτρησης από το υπό τουρκική πλέον σημαία γεωτρύπανο «Πορθητής». Με δεδομένο ότι η αναφορά είναι επίσης για σημείο σε βάθος 2.600 μέτρων ανοικτά της Αττάλειας, η πιο κοντινή ερμηνεία που..

Baker Hughes: Nέα αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν νέες πλατφόρμες για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, παρόλο που οι τιμές αργού έχουν μειωθεί περίπου 7% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι αναλυτές δεν αναμένουν μεγάλες αλλαγές για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν..