Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

10 ημέρες προθεσμία, για 13 χρόνια ζωής... Αρνούμαι!


Διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Τσαγκάρη, Οικονομολόγου ΜΑ-Φοροτέχνη, Διευθύνοντος Συμβούλου της FAO Economics AE στο Real.gr:

«Το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π ( Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου? ) αποστέλλει σε φορολογούμενους επιστολή που ζητά την συμπλήρωση ερωτηματολογίου από 1/1/2000 έως και 31/12/2011 !


Ζητά, από τους παραλήπτες πληροφορίες, αναλυτικά για κάθε χρονιά, που κατά την γνώμη μας εξαντλούν τα όρια του επιτρεπτού και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους. 


Αξιώνει απάντηση εντός 10 ημερών, άλλως απειλεί με τις προβλεπόμενες κυρώσεις!


Πέραν της ευγένειας, με την επιστολή υποχρεώνονται οι παραλήπτες να θυμηθούν αν είχαν οτιδήποτε κινητό που δεν δήλωσαν, κάποια δαπάνη ιδιαίτερη, ακόμη και αναλώσεις που εκφεύγουν από τις συνηθισμένες.


«Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις η απορίες για την συμπλήρωση των δηλώσεων παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα κλπ..», συνεχίζει η επιστολή.


Έχουμε λοιπόν απορίες:


Γιατί μας στείλατε επιστολή και όχι πρόσκληση;  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:real.gr

Η κυβέρνηση-χαρτοπαίχτης και τα δυο άκρα


Υπάρχει ευρέως γνωστή μια λαϊκή ρήση που λέει ότι όταν ένας λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι...

καταδικασμένος να την ξαναζήσει και μάλιστα στις χειρότερες πτυχές της. Δεν θα ταξιδέψω πολύ μακριά στο παρελθόν. 22 Μαϊου 1963 Θεσσαλονίκη. Το κράτος με το παρακράτος συνοδοιπόροι με κοινή πορεία και κοινά φρονήματα έδωσε την χαριστική βολή στον αγωνιστή της Ειρήνης και της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη με την ευθύνη της τότε χωροφυλακής, της τότε Κ.Υ.Π. , παραστρατιωτικών (ΙΔΕΑ) οργανώσεων, βασιλοχουντικών οργανώσεων και την κυβέρνηση Καραμανλή. Όποιος έχει αντίρησση για τους παραπάνω ισχυρισμούς μπορεί να ανατρέξει για αυτήν την ιστορία σε εκατοντάδες πηγές. Δεν θα προσπαθήσω να παρομοιάσω πρόσωπα (πιστεύω ότι ούτε ο Γρηγόριος Λαμπράκης αλλά ούτε και ο Παύλος Φύσσας θα ήθελαν για πολλούς λόγους να μπούνε σε συγκρίσεις) αλλά μόνο καταστάσεις. Οι καταστάσεις όμως λόγω μεγάλων ομοιοτήτων μπορούν να συγκριθούν. Άνοδος τότε της Αριστεράς, αναβρασμός στον λαό, συντηρητική κυβέρνηση και ύπαρξη του παρακράτους. Μπροστά στην άνοδο της αριστεράς η τότε συντηρητική κυβέρνηση έβγαλε από το μανίκι της τον άσσο που λεγόταν ακροδεξιά σε πλήρη συνεργασία με τους κρατικούς μηχανισμούς και τον ξένο-(σύμμαχο) παράγοντα (CIA) πιάστηκαν όλοι μαζί λόγω μη καλοσχεδιασμένου σχεδίου στην δαγκάνα κάποιων πολιτών και λειτουργών που ήθελαν το βράδυ να κοιμούνται ήσυχοι χωρίς τύψεις.


«Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Καραμανλή και των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδείχθηκε ότι όχι μόνο ανέχονταν, αλλά και εξέθρεφαν τον ανεξέλεγκτο παρακρατικό μηχανισμό.»


Ερχόμαστε στο σήμερα όπου ο ξένος παράγοντας σε άψογη συνεργασία με την συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά και τους συνεργάτες του επιβάλλουν ανθρωπιστική καταστροφή στον Ελληνικό λαό, έχουμε άνοδο της Αριστεράς και το κράτος βγάζει από το μανίκι του το παρακράτος σε πλήρη διάταξη ώστε να διασωθεί η κυβέρνηση και το μνημόνιο από το μένος του λαού. Ο χαρτοπαίχτης κυβέρνηση δεν του βγήκε καλά η παρτίδα και καίει έναν από τους άσσους που έχει στο μανίκι της.

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

.
ΣΚΕΕΠ
30.09.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 25/09/13 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. που αφορούσε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της 3τους θητείας του Σωματείου μας.  Σ΄ αυτό κρίνετε η λειτουργία του Προεδρείου, η στάση των Παρατάξεων και το αποτέλεσμα του έργου που παρήχθη από το Δ.Σ.

Η Παράταξη μας, έχει ήδη προχωρήσει στον Απολογισμό της στάσης της και υπάρχει στην διάθεση των εργαζομένων  ηλεκτρονικά  αλλά και εντύπως στους χώρους εργασίας. Σαφέστατα, η ψήφος μας για τον Διοικητικό Απολογισμό είναι αρνητική και νιώθουμε θλίψη και θυμό για την αμετανόητη στάση του Προεδρείου να συνεχίζει να θεωρεί ενδεικτικές επιτυχίες όπως :

Οργανογράμματα ΒΕΕ και ΒΕΘ : Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η συμφωνία με την Διοίκηση έχει απορριφθεί  από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τροποποίηση των παροχών της GROUPAMA:  Ακόμα μια συμφωνία που διευκόλυνε τα ταμεία της Εταιρείας.  Έμεινε κρυφή  για 9 μήνες περίπου (γιατί άραγε;) και την διόρθωσαν, έτσι απλά, στο Γενικό Συμβούλιο, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία των «στρατών» και όχι των εργατών.

Technical Ladder : Ένα εργαλείο, φαινομενικά καλό για τους εργαζόμενους αλλά ερμηνεύοντάς το  με τον δικό της τρόπο η Εταιρεία, αποδεικνύεται φονικό εργαλείο για τις θεσμικές διαδικασίες του Σωματείου.

Τροποποίηση Καταστατικού ΠΣΕΕΠ και διαμόρφωση του Κανονισμού ΤΑΑΤ : Η επιλογή του Προεδρείου να οδηγήσει σε αποκλεισμούς με τον πλέον  αντιδημοκρατικό τρόπο όλες τις άλλες προτάσεις πλην της δικής του, οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα. Όσον αφορά το ΤΑΑΤ, μία μεγάλη θεσμική συζήτηση για την διαμόρφωση του Κανονισμού λειτουργίας του, την έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, γιατί απλά έτσι τους συνέφερε.

Πρωτοβουλία της ίδρυσης του Ινστιτούτου ΕΕΤΙ : Μια απροσδιόριστη και ακαθόριστη πρωτοβουλία που μοναδικό στόχο έχει, όπως φαίνεται, τις προσωπικές τους εξυπηρετήσεις.

Εκδηλώσεις απολογισμού του 7μηνου αγώνα μας για την ΕΣΣΕ : Άλλη μια πράξη αλαζονικής συμπεριφοράς που απλά κόστισε στους εργαζόμενους 28.000 χιλ. ευρώ περίπου.

Όλα τα παραπάνω, για εμάς αποτελούν κόλαφο για την ιστορία του Σωματείου μας και επιτέλους θα πρέπει όλοι μας να απορρίπτουμε στο σύνολο τους τέτοιου είδους λειτουργίες και όχι τάχα μου να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτά.

Σχετικά με τον Οικονομικό Απολογισμό που κατατέθηκε στο Δ.Σ. (ΙΑΝ.–ΑΥΓ.2013) παρατηρούμε ότι τα Έξοδα Κίνησης μελών Δ.Σ. (36.801,38) είναι περίπου 15% των συνολικών εξόδων, παρότι  σε κάθε Δ.Σ. παραδεχόμασταν ότι τα έξοδα είναι υπέρμετρα σε σχέση με τα έσοδα. Κλείνοντας τα παραπάνω και κάνοντας την επισήμανση ότι πρέπει να μαζέψουμε τα λειτουργικά έξοδα του Σωματείου υπερψηφίζουμε τον Οικονομικό Απολογισμό.
Η «έκπληξη» (όχι για εμάς βέβαια) ήρθε όταν Παράταξη του Προεδρείου κατέθεσε την εξής πρόταση -με την οποία συμφωνούμε κι εμείς- για το πρόγραμμα στοχευμένων αποχωρήσεων : «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ‘οικιοθελείς’ δεν εξαγγέλλονται για να μοιράσουν λεφτά στους εργαζόμενους, την Εταιρεία εξυπηρετούν, στα πλαίσια των στόχων της εντάσσονται και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν θέση και στόχο του Σωματείου. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται να εξυπηρετεί και κάποιους συναδέλφους. Οι οικιοθελείς δεν είναι καινούργιο φρούτο για τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ. Υπήρχαν πολλά τέτοια προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια.  Σαν Σωματείο δεν προτρέπουμε κανένα να μπει στο πρόγραμμα αυτό, αλλά δεν ενοχοποιούμε και κανέναν από όσους επιλέξουν να κάνουν χρήση. Τους λέμε να μην παρασυρθούν από το πακέτο επειδή είναι ‘λεφτά μαζεμένα’.  Σε αυτή την παγίδα έπεσαν και άλλοι στο παρελθόν και βρέθηκαν σε τραγική κατάσταση.»  Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα, δηλαδή μεταξύ αυτών και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
Αλήθεια, την Ανοιχτή Επιστολή που έβγαλε προπαγανδίζοντας το πρόγραμμα στοχευμένων αποχωρήσεων, του την έγραψαν; Ποιος  ήταν ο συγγραφέας;  Έλεος πια συνάδελφοι …

Αυτούς θα εμπιστευτούμε ξανά στο τιμόνι της εκπροσώπησή μας;;;.  

Αυτούς που μας ανακοίνωσαν ότι “ο Συνδικαλισμός της τραγιάσκας τελείωσε”, παπαγαλίζοντας τα ακριβή λόγια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Διοίκησης;

Αυτούς που μας ανακοίνωσαν ότι όλοι οι νόμοι είναι υπέρ της Εταιρείας και ότι θα είναι πολύ δύσκολο πια να κάνουμε απεργία;

Αυτούς που μας ενημέρωσαν ότι θα δίνουν αγώνες μόνο με όρους νίκης;

Αυτούς που κατηγορούσαν συναδέλφους συνδικαλιστές για στημένα παιχνίδια σε διαπραγματεύσεις Σύμβασης και εξαγγέλλουν ότι θα κάνουν τα ίδια;

Αυτούς που έγραφαν ανακοινώσεις για ‘στοχευμένες αποχωρήσεις’ και τις διόρθωναν μερικές μέρες μετά γράφοντας ότι ‘ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν μίλησε για απολύσεις’;

Αυτούς που χαρακτήριζαν ‘ενοχικό σύνδρομο’ το Πρακτικό Συμφωνίας που θα κατοχύρωνε στην Σύμβαση την εκδρομή αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη για το Πρακτικό των Συνδικαλιστικών απαλλαγών;

Αυτούς που δεν σέβονται το ότι η συνδρομή στο Ταμείο του ΠΣΕΕΠ έφτασε να αποτελεί ένα ημερομίσθιο νεοπροσλαμβανόμενου συναδέλφου, συνεχίζοντας κανονικά τα ταξιδάκια τους;;

Αυτούς που μας ανακοίνωσαν ότι συμμετείχαν σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ξέχασαν τους συναδέλφους της ΑΣΠΡΟΦΟΣ για να μην στεναχωρηθεί η Διοίκηση και ‘χάσουμε το BONUS’;

Αυτούς που τολμούν και αναφέρονται σε Προσωπικό Ασφαλείας όταν ήταν αυτοί που όρισαν Προσωπικό Ασφαλείας με εργολαβικούς συναδέλφους στις ΒΕΕ;

Αυτούς που τολμούν μέσα στο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ να λένε ότι θα σταματήσει το Διυλιστήριο των ΒΕΘ και έξω να τάζουνε προσλήψεις και προαγωγές;

Εμείς ένα πράγμα ζητάμε από όλους τους εργαζομένους.  Να απαλλαγούν από πάσης φύσεως δεσμεύσεις και ‘δεσμεύσεις’ και να ψηφίσουν ακούγοντας μόνο την καρδιά και την λογική τους.  Η Εταιρεία πράγματι έχει τα πάντα με το μέρος της...  Ας μην της χαρίσουμε ΞΑΝΑ και το Σωματείο μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στις επερχόμενες Εκλογές θα επικρατήσει η λογική της σοβαρής εκπροσώπησης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ΕΣΣΕ, πώληση των ΕΛΠΕ όπου απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση ενιαίου μετώπου απαντώντας σε όλες τις προκλήσεις.  Δεσμευόμαστε γι΄αυτό και ζητάμε την στήριξή σας.

MAZI ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ «ΣΤΡΑΤΩΝ»


ΣΚΕΕΠ