Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Τζόρτζ Φειδίας Μίτσελ: Ο επαναστάτης της ενέργειας- Μετέτρεπε τα ορυκτά καύσιμα από σπάνια σε άφθονα

Από το pronews.gr
Ενας ελληνοαμερικανός, ο Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ, είναι ο πατέρας της επανάστασης που συντελείται στον ενεργειακό τομέα σήμερα.

Μιας επανάστασης εφάμιλλης με εκείνη που έφερε η ανακάλυψη του πετρελαίου και η οποία θα έχει τεράστιες γεωπολιτικές επιπτώσεις. Ο Μίτσελ, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών στις 26 Ιουνίου στο Τέξας, ανακάλυψε μια μέθοδο εξόρυξης που μετέτρεψε τα ορυκτά καύσιμα από..

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο εδώ και 406 συνεχόμενους μήνες

Από το naftemporiki.gr
Ο Οκτώβριος που πέρασε ήταν ο δεύτερος πιο θερμός στην ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), η οποία διαθέτει αρχείο δεδομένων από το 1880.

Μέχρι στιγμής, το 2018 είναι το τέταρτο πιο θερμό έτος στην ιστορία. Σύμφωνα με τη NOAA, ο Οκτώβριος του 2018 σηματοδοτεί τον 42ο συνεχόμενο Οκτώβριο και τον 406ο συνεχόμενο μήνα με θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν..

Επενδύσεις 500 εκατ. για την έρευνα υδρογονανθράκων

Από το naftemporiki.gr
Σε 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων που έχουν δεσμευθεί να υλοποιήσουν, στη φάση της έρευνας για υδρογονάνθρακες, οι εταιρείες στις οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι παραχωρήσεις των θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννη Μπασιά.

Μιλώντας στο φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή νομοθεσία που..

Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου στον κλάδο προϊόντων διύλισης πετρελαίου

Από το elinyae.gr
Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει τα βασικά συμπεράσματα μελέτης για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα της διύλισης πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική έρευνα και έρευνα πεδίου σε εγκαταστάσεις των ελληνικών διυλιστηρίων, που αφορούσε στην υποκειμενική εκτίμηση των εργαζομένων, την καταγραφή και αξιολόγηση των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή..