Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η ηλεκτροκίνηση κάμπτει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίο

Από το energypress.gr
Κορύφωση αναμένεται να παρουσιάσει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου χάρη στην επίδραση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των αποδοτικότερων κινητήρων, σύμφωνα με προβλέψεις ειδικών στον τομέα της ενέργειας.

Η εταιρεία Wood Mackenzie, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι αναμένει την απορρόφηση των ηλεκτρικών οχημάτων, για να μειώσει σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου, ιδιαίτερα μετά το 2025, καθώς..

Πολυεθνική στρατιωτική άσκηση με επίκεντρο πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Με πεδίο δράσης την κυπριακή ΑΟΖ αρχίζει σήμερα πολυεθνική άσκηση, με την επωνυμία «ΝΕΜΕΣΙΣ 2017», στην οποία θα συμμετάσχουν δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και πλοίων των ιδιωτικών εταιρειών EDT Offshore και SAIPEM S.p.A.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει προσομοίωση της κατάστασης σε πλατφόρμα εξόρυξης και με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων και προσωπικού από την Κύπρο και τις χώρες που συμμετέχουν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πολυεθνική άσκηση, η οποία επεκτείνεται και σε ευρύτερα ζητήματα δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ, θα περιλαμβάνει ..

Εντός των προσεχών ημέρων η δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του διαγωνισμού για τα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης

Από το energypress.gr
Εντός των προσεχών δέκα ημερών, τοποθετούν άνθρωποι με γνώση των διεργασιών, την δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαικών Κοινοτήτων της προκήρυξης του διαγωνισμού για τα θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης.

Δύο μήνες έχουν παρέλθει από τις 17 Αυγούστου, οπότε και έγινε η προκήρυξη των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Κρήτη (όπως και στο Ιόνιο), και ακόμη αυτή δεν έχει δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Σύμφωνα ωστόσο..

Οι προοπτικές του υγροποιημένου φυσικού αερίου - Έως 50% θα αυξηθεί η ζήτηση μέχρι το 2040

Από το worldenergynews.gr
Πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Andolu, η Danila Bochkarev διευκρίνισε ότι είναι πολύ πιθανό οι τιμές του LNG να σημειώσουν περαιτέρω μείωση.

Πρόκειται για μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη εικόνα που δείχνει ότι η παγκόσμια ζήτηση του φυσικού αερίου θα αυξηθεί.

Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι..